Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet. Please take a second, Click here to register, and in a few simple steps you will be able to enjoy our community and use our OpenViX support section.

View Entry Info: Subtitles Problem

Category:
Possible Bug
What ViX Image build number are you using?
Please provide your ViX Team image build number. Menu > Information > About > Build number > ENTER THIS NUMBER e.g. 4.2.028
6.4.005.007 (Developer)
Have you tried a flash WITHOUT settings restore?
Have you tried this? PLEASE SELECT YES OR NO.
No
Have you tried a flash WITH settings restore?
Have you tried this? PLEASE SELECT YES OR NO.
No
Attachments
Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 56

Thread: Subtitles Problem

  1. #31
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    8,498
    Thanks
    1,001
    Thanked 2,925 Times in 2,272 Posts
    @Willo3092 - so servicehisilicon same code & fix

    So if a video has multiple language subtitle tracks what do you want to happen??

    Perhaps you can let me have another file if I have to code further options for multiple language testing.
    Last edited by twol; 08-07-24 at 16:10.
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> GT-Sat unicable LNB to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Gigablue unicable LNB to 80 cm dish(19.2E)
    .......................
    Vu+ Uno4KSE, Dreambox dm900
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 , gbtrio4k, h9se using unicable ports
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  2. #32
    Willo3092's Avatar
    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    East Midlands
    Posts
    1,103
    Thanks
    768
    Thanked 405 Times in 305 Posts
    I only use English so that I can read what the Americans are muttering about when watching movies.
    I tend to download movies and, if it's one I want to keep, remove all languages apart from English and force it as default.

    Is this a fix and a settings change?
    I've just changed the settings and it's bringing up subtitles on live TV as well
    Willo
    #######################
    AX HD61 4K UHD Twin (test box)
    Vu+ Uno 4K SE
    Edision OS Mio 4K
    Zgemma H9 Twin
    Vu+ Solo 4K
    Vu+ Uno 4K
    GT-Sat GT-S3DCSS24 Unicable II LNB
    GT-Sat GT-dLNB1-DY Unicable II LNB
    #######################

  3. #33
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    8,498
    Thanks
    1,001
    Thanked 2,925 Times in 2,272 Posts
    Quote Originally Posted by Willo3092 View Post
    I only use English so that I can read what the Americans are muttering about when watching movies.
    I tend to download movies and, if it's one I want to keep, remove all languages apart from English and force it as default.

    Is this a fix and a settings change?
    I've just changed the settings and it's bringing up subtitles on live TV as well
    Both the changes are C++ code changes….. currently only on my git
    Normally you (apparently) cannot have audio language = sub title language displayed automatically.
    I don,t see any sub titles (currently) with that setting on, but I guess depends on the service… what are you looking at?..
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> GT-Sat unicable LNB to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Gigablue unicable LNB to 80 cm dish(19.2E)
    .......................
    Vu+ Uno4KSE, Dreambox dm900
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 , gbtrio4k, h9se using unicable ports
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  4. #34
    Willo3092's Avatar
    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    East Midlands
    Posts
    1,103
    Thanks
    768
    Thanked 405 Times in 305 Posts
    GB news, ITV and BBC tried and subtitles automatically showing.
    If I turn them off, changing channel brings them back on.

    These are my settings:

    config.autolanguage.audio_usecache=False
    config.autolanguage.equal_languages=1
    config.autolanguage.subtitle_autoselect1=eng Englisch
    config.autolanguage.subtitle_autoselect2=orj dos ory org esl qaa qaf und mis mul ORY ORJ Audio_ORJ oth

    config.subtitles.pango_autoturnon=False
    config.subtitles.subtitle_noPTSrecordingdelay=0
    Last edited by Willo3092; 08-07-24 at 16:57.
    Willo
    #######################
    AX HD61 4K UHD Twin (test box)
    Vu+ Uno 4K SE
    Edision OS Mio 4K
    Zgemma H9 Twin
    Vu+ Solo 4K
    Vu+ Uno 4K
    GT-Sat GT-S3DCSS24 Unicable II LNB
    GT-Sat GT-dLNB1-DY Unicable II LNB
    #######################

  5. #35
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    8,498
    Thanks
    1,001
    Thanked 2,925 Times in 2,272 Posts
    Mine........Vu+ Uno4KSE have to manually turn on sub titles
    Last edited by twol; 08-07-24 at 17:59.
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> GT-Sat unicable LNB to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Gigablue unicable LNB to 80 cm dish(19.2E)
    .......................
    Vu+ Uno4KSE, Dreambox dm900
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 , gbtrio4k, h9se using unicable ports
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  6. #36
    Willo3092's Avatar
    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    East Midlands
    Posts
    1,103
    Thanks
    768
    Thanked 405 Times in 305 Posts
    I've changed mine to same as yours almost

    config.autolanguage.audio_autoselect1=eng Englisch
    config.autolanguage.audio_defaultddp=True
    config.autolanguage.equal_languages=1
    config.autolanguage.subtitle_autoselect1=eng Englisch

    config.subtitles.pango_subtitles_delay=45000
    Willo
    #######################
    AX HD61 4K UHD Twin (test box)
    Vu+ Uno 4K SE
    Edision OS Mio 4K
    Zgemma H9 Twin
    Vu+ Solo 4K
    Vu+ Uno 4K
    GT-Sat GT-S3DCSS24 Unicable II LNB
    GT-Sat GT-dLNB1-DY Unicable II LNB
    #######################

  7. #37
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    8,498
    Thanks
    1,001
    Thanked 2,925 Times in 2,272 Posts
    Quote Originally Posted by Willo3092 View Post
    I've changed mine to same as yours almost

    config.autolanguage.audio_autoselect1=eng Englisch
    config.autolanguage.audio_defaultddp=True
    config.autolanguage.equal_languages=1
    config.autolanguage.subtitle_autoselect1=eng Englisch

    config.subtitles.pango_subtitles_delay=45000
    …and you don,t get sub titles now?
    config.subtitles.pango_autoturnon Is only used by servicemp3 and servicehisilicon as far as I can tell - so the C++ code uses that if enabled to force sub title initiation, which was previously only done on each initilisation.
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> GT-Sat unicable LNB to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Gigablue unicable LNB to 80 cm dish(19.2E)
    .......................
    Vu+ Uno4KSE, Dreambox dm900
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 , gbtrio4k, h9se using unicable ports
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  8. #38
    Willo3092's Avatar
    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    East Midlands
    Posts
    1,103
    Thanks
    768
    Thanked 405 Times in 305 Posts
    As before, subtitles set as default are enabled but not showing.
    I have to switch off and back on again.
    Willo
    #######################
    AX HD61 4K UHD Twin (test box)
    Vu+ Uno 4K SE
    Edision OS Mio 4K
    Zgemma H9 Twin
    Vu+ Solo 4K
    Vu+ Uno 4K
    GT-Sat GT-S3DCSS24 Unicable II LNB
    GT-Sat GT-dLNB1-DY Unicable II LNB
    #######################

  9. #39
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    8,498
    Thanks
    1,001
    Thanked 2,925 Times in 2,272 Posts
    Quote Originally Posted by Willo3092 View Post
    As before, subtitles set as default are enabled but not showing.
    I have to switch off and back on again.
    Ok will commit changes probably tomorrow to,servicemp3 & servicehisilicon,once some other C++ changes are finalised
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> GT-Sat unicable LNB to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Gigablue unicable LNB to 80 cm dish(19.2E)
    .......................
    Vu+ Uno4KSE, Dreambox dm900
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 , gbtrio4k, h9se using unicable ports
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  10. The Following 2 Users Say Thank You to twol For This Useful Post:

    Orlandox (09-07-24),Willo3092 (09-07-24)

  11. #40

    Title
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    6
    Thanks
    26
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    On my Zgemma H9 Twin box i've always had problems with subtitles. I usually have to switch them off and on a few times to get them to work and often even that doesn't get them to show. If they're embeded into the file or external .srt I have difficulty with them either way.

  12. #41
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    8,498
    Thanks
    1,001
    Thanked 2,925 Times in 2,272 Posts
    Quote Originally Posted by AndyX View Post
    On my Zgemma H9 Twin box i've always had problems with subtitles. I usually have to switch them off and on a few times to get them to work and often even that doesn't get them to show. If they're embeded into the file or external .srt I have difficulty with them either way.
    well maybe the new change (see above) which will be in a later build, will fix issue. Try it and see and if you still have issues then you need to post a test file I can use.
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> GT-Sat unicable LNB to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Gigablue unicable LNB to 80 cm dish(19.2E)
    .......................
    Vu+ Uno4KSE, Dreambox dm900
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 , gbtrio4k, h9se using unicable ports
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  13. #42

    Title
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    6
    Thanks
    26
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Yes i’ll try the new build when its available. Thank you for taking the time to fix this I really appreciate your work and effort. 👍🏻

  14. #43

    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Nov 2020
    Location
    Finland
    Posts
    689
    Thanks
    237
    Thanked 79 Times in 66 Posts
    Quote Originally Posted by twol View Post
    well maybe the new change (see above) which will be in a later build, will fix issue. Try it and see and if you still have issues then you need to post a test file I can use.
    Hello,

    now it works that way if the file (.mkv) has many embeded subtitles, it always starts with English subtitles. Is it possible to add a function (or a new parameter) to use selected subtitle language ?
    Subtitle language is already defined here : "Automatic Language/Subtitle language selection 1"

    Either way this is better than before, thank you.
    - Vu+ Ultimo 4K for developer image -
    - Vu+ Uno 4K SE for release image -

  15. #44
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    8,498
    Thanks
    1,001
    Thanked 2,925 Times in 2,272 Posts
    Quote Originally Posted by Orlandox View Post
    Hello,

    now it works that way if the file (.mkv) has many embeded subtitles, it always starts with English subtitles. Is it possible to add a function (or a new parameter) to use selected subtitle language ?
    Subtitle language is already defined here : "Automatic Language/Subtitle language selection 1"

    Either way this is better than before, thank you.
    Will have a look surprised it doesn,t do that - but maybe I exited before it does that… No, its the existing code, I know from debug it only goes thru there on first start…. Will have another look at it.
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> GT-Sat unicable LNB to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Gigablue unicable LNB to 80 cm dish(19.2E)
    .......................
    Vu+ Uno4KSE, Dreambox dm900
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 , gbtrio4k, h9se using unicable ports
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  16. The Following User Says Thank You to twol For This Useful Post:

    Orlandox (10-07-24)

  17. #45

    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Nov 2020
    Location
    Finland
    Posts
    689
    Thanks
    237
    Thanked 79 Times in 66 Posts
    Quote Originally Posted by twol View Post
    Will have a look surprised it doesn,t do that - but maybe I exited before it does that… No, its the existing code, I know from debug it only goes thru there on first start…. Will have another look at it.
    Hello @twol,

    have you had any time to check this out ? Thank you !
    - Vu+ Ultimo 4K for developer image -
    - Vu+ Uno 4K SE for release image -

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.