Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet. Please take a second, Click here to register, and in a few simple steps you will be able to enjoy our community and use our OpenViX support section.
Results 1 to 14 of 14

Thread: Ultimo lcd

  1. #1
    deltec's Avatar
    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    711
    Thanks
    553
    Thanked 25 Times in 22 Posts

    Ultimo lcd

    Is it possible to show ur Tv pic on the lcd there used to be a file for it if I remember

  2. #2

    Title
    Moderator
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    germania
    Posts
    5,133
    Thanks
    107
    Thanked 1,436 Times in 1,139 Posts
    Hi,
    FHD or 4K version? I remember that there was a plugin for the old boxes but it was more a slide show than a video. MiniTV is the keyword for 4K boxes to look after. On Ultimo 4K it is somehow connected/dependend to PiP.

    Ralf
    ---
    Sat:VU+ Ultimo4K/Solo4K/Duo2/2*Solo2/Ultimo
    Remote: Harmony 200, 700, Link, Smart Control, Smart Companion, Elite, 2*Ultimate, Keyboard

  3. The Following User Says Thank You to Trial For This Useful Post:

    deltec (30-08-23)

  4. #3
    deltec's Avatar
    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    711
    Thanks
    553
    Thanked 25 Times in 22 Posts
    So ur saying there’s no file then if I get a file we’re do u put the file
    Last edited by deltec; 30-08-23 at 13:26.

  5. #4

    Title
    Moderator
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    germania
    Posts
    5,133
    Thanks
    107
    Thanked 1,436 Times in 1,139 Posts
    Hi,
    depends on the box you have. Ultimo or Ultimo4K.

    Ralf
    ---
    Sat:VU+ Ultimo4K/Solo4K/Duo2/2*Solo2/Ultimo
    Remote: Harmony 200, 700, Link, Smart Control, Smart Companion, Elite, 2*Ultimate, Keyboard

  6. #5
    deltec's Avatar
    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    711
    Thanks
    553
    Thanked 25 Times in 22 Posts
    I have the ultimo 4k have u got a file I could have to test

  7. #6
    deltec's Avatar
    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    711
    Thanks
    553
    Thanked 25 Times in 22 Posts
    has any boday ever usd the lcd on there ultimo 4k as a Tv

  8. #7
    EckyH's Avatar
    Title
    Junior Member
    Join Date
    May 2023
    Location
    Nottuln, North Rhine-Westphalia
    Posts
    13
    Thanks
    23
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Quote Originally Posted by deltec View Post
    Has anybody ever used the LCD on the Ultimo4K as a TV?
    I tried it out once, but only with the original firmware from VU+.

    I'll have a look later whether it works with OpenViX (6.3.007 works fine actually on our Ultimo).

    E.
    Veni, vidi, serravi.
    Дім там, де коти.

  9. #8
    EckyH's Avatar
    Title
    Junior Member
    Join Date
    May 2023
    Location
    Nottuln, North Rhine-Westphalia
    Posts
    13
    Thanks
    23
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Quote Originally Posted by EckyH View Post
    I'll have a look later whether it works with OpenViX (6.3.007 works fine actually on our Ultimo).
    For the record: I meant "our Ultimo4K".

    It works fine.

    My settings are: "LCD for Linux" enabled with "LCD 1 Type" is "Internal Box-Skin-LCD" and also "MJPEG Stream LCD 1 enable", in "Front Panel Settings" is "Clone TV screen to LCD" enabled.
    To activate the TV on the display I have to press the blue button on the remote twice.

    Hope this helps,

    E.
    Veni, vidi, serravi.
    Дім там, де коти.

  10. The Following User Says Thank You to EckyH For This Useful Post:

    deltec (02-09-23)

  11. #9
    deltec's Avatar
    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    711
    Thanks
    553
    Thanked 25 Times in 22 Posts
    We’re do I find these setings is it in the menus could explain

  12. #10
    EckyH's Avatar
    Title
    Junior Member
    Join Date
    May 2023
    Location
    Nottuln, North Rhine-Westphalia
    Posts
    13
    Thanks
    23
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Quote Originally Posted by deltec View Post
    Where do I find these settings?
    In OpenWebif go to the "Extras" section and click on "Settings":
    ultimo4k_settings.jpg

    As you can see the entry for "LCD for Linux" is just below "Settings". That opens a new browser tab or window with all mentioned setting.

    It's also in the settings menu that you can access via the remote but I find it more comfortable to configure the whole thing via browser.

    Hope this helps,

    E.
    Veni, vidi, serravi.
    Дім там, де коти.

  13. The Following User Says Thank You to EckyH For This Useful Post:

    deltec (02-09-23)

  14. #11
    deltec's Avatar
    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    711
    Thanks
    553
    Thanked 25 Times in 22 Posts
    done that nothing has hapens do u reboot the box

  15. #12
    deltec's Avatar
    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    711
    Thanks
    553
    Thanked 25 Times in 22 Posts
    i wanted it on all the time when i switch chanels over how do i do that

  16. #13
    EckyH's Avatar
    Title
    Junior Member
    Join Date
    May 2023
    Location
    Nottuln, North Rhine-Westphalia
    Posts
    13
    Thanks
    23
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Quote Originally Posted by deltec View Post
    Done that. Nothing has happen. Do you reboot the box?
    No, I didn't reboot the Ultimo4K after making the settings.
    But I just noticed that have played around with "LCD4linux screen switch" after pressing the blue button once on the remote. That could make the difference. Sorry, I forgot to mention that.

    Quote Originally Posted by deltec View Post
    I want it on all the time when I switch channels over. How do i do that?
    I just activated displaying the TV screen on the LCD display, switched channels via remote and the TV shows the channel I switched to. But the display of the Ultimo4K stays on the channel where I activated displaying the contents. Perhaps that behaviour changes when I update the Ultimo4K next time (probably in the next weeks).

    E.
    Veni, vidi, serravi.
    Дім там, де коти.

  17. The Following User Says Thank You to EckyH For This Useful Post:

    deltec (03-09-23)

  18. #14
    deltec's Avatar
    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    711
    Thanks
    553
    Thanked 25 Times in 22 Posts
    No difrence at alll mate just done it thanks any way

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.