Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet. Please take a second, Click here to register, and in a few simple steps you will be able to enjoy our community and use our OpenViX support section.

View Entry Info: Image Download Fails

Category:
Possible Bug
What ViX Image build number are you using?
Please provide your ViX Team image build number. Menu > Information > About > Build number > ENTER THIS NUMBER e.g. 4.2.028
6.4.006 (has happenened on all builds that I can remember)
Have you tried a flash WITHOUT settings restore?
Have you tried this? PLEASE SELECT YES OR NO.
Yes
Have you tried a flash WITH settings restore?
Have you tried this? PLEASE SELECT YES OR NO.
Yes
Attachments
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25

Thread: Image Download Fails

  1. #1

    Title
    Member
    Join Date
    Apr 2022
    Posts
    38
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Image Download Fails

    If I download an image from Setup, Vix, Image Manager, the first will seem to download OK, but if I try to download more it sticks at "Waiting" and I have to click "Background" then "Restart GUI" to be able to download another.
    Not a biggie, but worried that the first download may not have downloaded correctly.
    This has been the case as far back as I can remember. I have even had a replacement main board (unrelated fault) which I flashed with a clean image.
    I have a Zgemma H7 on the same network, and that will download images one after the other no problem.


    GBQuad4K Image Manager.jpgGBQuad4K Waiting.jpgGBQuad4K Restart_GUI.jpg

  2. #2
    Huevos's Avatar
    Title
    Administrator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    38.5N, 0.5W
    Posts
    13,758
    Thanks
    2,027
    Thanked 5,039 Times in 3,317 Posts
    You don't need to restart. Just wait.
    Help keep OpenViX servers online.Please donate!

  3. #3

    Title
    Member
    Join Date
    Apr 2022
    Posts
    38
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    It didn't matter how long I waited.
    Just tried again today, and for the first time I can remember, it allowed me to download multiple images without sticking at "Waiting".
    Have you done something at your end?

  4. #4

    Title
    Member
    Join Date
    Apr 2022
    Posts
    38
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    I know it's been a while, but just tried downloading different images again to give them a look.
    openpli-9.0-release-gbquad4k-20231120_usb.zip and openbh-5.3.012.release-gbquad4k-93274e24_usb.zip download ok.
    But, after I download openatv-7.3-gbquad4k-20231124_usb.zip it will not download any other images until I restart the GUI (get "Jobs are running in the background! Really restart now?" message).
    If I try to download openvix-6.4.009.release-gbquad4k_usb.zip it gets to 100% then crashes.
    Have tried this today and 2 days ago with exactly the same result.
    Attached both crash reports
    Enigma2_crash_2023-11-24_10-10-53.logEnigma2_crash_2023-11-22_22-07-25.log

  5. #5
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    8,483
    Thanks
    1,000
    Thanked 2,918 Times in 2,268 Posts
    The logs are from a gbue4k not gbquad4k - so which box do you have????
    Also the logs show you are on OpenViX Version = 6.4 Build = 009

    Really do not understand how you are getting this crash - I have both boxes and my gbue4K is one of my main test boxes and have never seen this issue.
    Are you running the downloads in the background?
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> GT-Sat unicable LNB to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Gigablue unicable LNB to 80 cm dish(19.2E)
    .......................> FBC & DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) Opticum robust Unicable LNB
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 , gbtrio4k, h9se using unicable ports
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  6. #6

    Title
    Member
    Join Date
    Apr 2022
    Posts
    38
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    I bought the box Gigablue UHD Quad 4K from WoS in march 2022, but sent it back to WoS this June, because it stopped seeing the internal SSD.
    WoS sent it to GB who replaced the main board.
    I asked WoS support what GB had found, but was told "GB don't elaborate".
    Maybe I have fitted a gbue4k board in my Quad 4k box (it's definitely the same Quad 4K box), but those are the crash logs it generated.

    The attached pic shows the info screen from the box.
    Maybe it gets that info from the vix Quad 4K image, which is what I have been flashing it with, as that's what I assumed I had!

    about.jpg

  7. #7

    Title
    Member
    Join Date
    Apr 2022
    Posts
    38
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    should read "Maybe they have fitted a gbue4k board in my Quad 4k box"

  8. #8

    Title
    Member
    Join Date
    Apr 2022
    Posts
    38
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    I am not running the downloads in the background by pressing 'Blue' for background, but it appears some downloads are running in the background long after they have reached 100% and look like they have completed.
    This is only apparent if I try to restart after they have reached 100% and I get the "Jobs are running in the background! Really restart now?" message.

    The replacement board definitely has 2 HDMIs and the extra USBs at the back.

  9. #9
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    8,483
    Thanks
    1,000
    Thanked 2,918 Times in 2,268 Posts
    Something is not correct.
    I would save your settings file, so that if you have a complex setup, you can at least copy & paste the tuner setup, and then reflash and setup anew.
    That way at least it should know if its a gbuhd4k.

    ImagManager downloads should not take that long, even OpenPli is less than 30 seconds…. where are they saved - what type of device? When in ImageManager, press menu and just check they are being saved to where you exoect, and just check in MountManager that the hdd device is correct.
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> GT-Sat unicable LNB to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Gigablue unicable LNB to 80 cm dish(19.2E)
    .......................> FBC & DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) Opticum robust Unicable LNB
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 , gbtrio4k, h9se using unicable ports
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  10. #10

    Title
    Member
    Join Date
    Apr 2022
    Posts
    38
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    When you say settings file do you mean the one you can reload after an image update, or a specific file for the tuner setup?

    And when you say reflash do you mean from within imagemanager, or the full usb job?
    I flashed slot 1 with a new vix image when I got it back, as it had openatv (in german) on it, but I'll give it another go.

    Imagemanager downloads only take about 15 to 20 seconds, and they are saved in the usual 'imagebackups' directory on the internal SSD.
    The files are saved OK but the box usually thinks they are still 'running in the background, or crashes.

  11. #11
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    8,483
    Thanks
    1,000
    Thanked 2,918 Times in 2,268 Posts
    Quote Originally Posted by goo View Post
    When you say settings file do you mean the one you can reload after an image update, or a specific file for the tuner setup?

    And when you say reflash do you mean from within imagemanager, or the full usb job?
    I flashed slot 1 with a new vix image when I got it back, as it had openatv (in german) on it, but I'll give it another go.

    Imagemanager downloads only take about 15 to 20 seconds, and they are saved in the usual 'imagebackups' directory on the internal SSD.
    The files are saved OK but the box usually thinks they are still 'running in the background, or crashes.
    If you are confident in setting up the box, just flash (online if possible) as its quicker without restoring settings or plugins. Settings file … the one in /etc/enigma2.
    But would be interested in seeing the whole debug log after a restart - something badly screwed up.
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> GT-Sat unicable LNB to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Gigablue unicable LNB to 80 cm dish(19.2E)
    .......................> FBC & DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) Opticum robust Unicable LNB
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 , gbtrio4k, h9se using unicable ports
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  12. #12

    Title
    Member
    Join Date
    Apr 2022
    Posts
    38
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    I haven't flashed anything yet, bet here's the debug log file.
    Enigma2_debug_2023-11-26_10-43-01.log

    There is no mention of a gbue4k in it.
    Could some text meant for the gbue4k chave been accidentally duplicated in the gbquad4k image?

  13. #13

    Title
    Member
    Join Date
    Apr 2022
    Posts
    38
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    I have flashed another slot with latest Vix image (didn't restore anything), set up network fixed address and password, scanned freeview channels, set logs to debug, set skin to 'magic' and installed Samba.
    Samba installation seemed quick and after restart it hadn't installed (tried twice). I set skin back to default skin and samba install took much longer and installed OK.
    Image downloads seem better than before (no crashes yet), but they still sometimes stop if I try to download one just after another has just completed, and I have to restart the GUI (never have this with Zgemma H7S).

    Here are the debug logs-Enigma2_debug_2023-11-27_11-41-30.logEnigma2_debug_2023-11-27_11-48-00.logEnigma2_debug_2023-11-27_11-50-43.logEnigma2_debug_2023-11-27_11-56-27.logEnigma2_debug_2023-11-27_11-58-58.logEnigma2_debug_2023-11-27_12-00-29.logEnigma2_debug_2023-11-27_12-03-10.log

  14. #14
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    8,483
    Thanks
    1,000
    Thanked 2,918 Times in 2,268 Posts
    @goo - can see issue - but away until Thursday … will post something then….
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> GT-Sat unicable LNB to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Gigablue unicable LNB to 80 cm dish(19.2E)
    .......................> FBC & DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) Opticum robust Unicable LNB
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 , gbtrio4k, h9se using unicable ports
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  15. #15

    Title
    Member
    Join Date
    Apr 2022
    Posts
    38
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    OK.

    Probably unrelated, but I cannot play large high bitrate 4K 24hz videos copied onto the Quad4K (they play ok on the Zgemma H7).
    Handbraked to lower bitrates they play ok.

    This may be down to differences in the manufacturer's drivers, but noticed that Zgemma has a 268Mb "Manufacturer Enabled Swap Eabled at Startup" compared to the 553Mb on the Quad4k.
    Both have 1GB ram.
    There is a "Disable Autostart" option for this swapfile, but it immediately re-enables itself on both boxes.
    If this is meant to happen, why is this option available?

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.