Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet. Please take a second, Click here to register, and in a few simple steps you will be able to enjoy our community and use our OpenViX support section.

View Entry Info: EPG Slow to display content

Category:
Possible Bug
What ViX Image build number are you using?
Please provide your ViX Team image build number. Menu > Information > About > Build number > ENTER THIS NUMBER e.g. 4.2.028
6.2.11
Have you tried a flash WITHOUT settings restore?
Have you tried this? PLEASE SELECT YES OR NO.
No
Have you tried a flash WITH settings restore?
Have you tried this? PLEASE SELECT YES OR NO.
No
Attachments
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30

Thread: EPG Slow to display content

  1. #1

    Title
    Member
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    38
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    EPG Slow to display content

    Hi have just brought AX HD61, previously having Mutant HD51

    When pressing the EPG button, it takes 1 to 1.5 seconds to display the contents of EPG, although the EPG frame shows immediately.

    I have a video https://youtu.be/IBMosOx2BMo

  2. #2
    Huevos's Avatar
    Title
    Administrator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    38.5N, 0.5W
    Posts
    12,471
    Thanks
    1,942
    Thanked 4,407 Times in 2,908 Posts
    Is this a question?

  3. #3
    Willo3092's Avatar
    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    East Midlands
    Posts
    908
    Thanks
    686
    Thanked 352 Times in 263 Posts
    My AX61 shows the epg on satellite bouquets instantly.
    Willo
    #######################
    GigaBlue UHD UE 4K
    Octagon SF8008 4K UHD
    Zgemma H9 Twin
    Xtrend ET8500
    AX HD61 4K UHD Twin (test box)
    Vu+ Uno4K
    GT-Sat GT-S3DCSS24 Unicable II LNB
    GT-Sat GT-dLNB1-DY Unicable II LNB
    #######################

  4. #4
    adm's Avatar
    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Southend on Sea, UK
    Posts
    1,474
    Thanks
    55
    Thanked 553 Times in 430 Posts
    Quote Originally Posted by Willo3092 View Post
    My AX61 shows the epg on satellite bouquets instantly.
    But is the epg data and picons stored on the same devices and operated in the same way. For instance, if either is stored on the hard disk and you have configured the disk to go to sleep, say after 10 minutes, then maybe it will first have to spin up. Perhaps try storing picons and epg on a USB stick and see if that speeds up the response.
    Xtrend ET10K, 2 x satellite tuners 28.2 (Sky FTA), 2 x hybrid (UK Freeview), Zgemma H9S (satellite)

  5. #5
    Huevos's Avatar
    Title
    Administrator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    38.5N, 0.5W
    Posts
    12,471
    Thanks
    1,942
    Thanked 4,407 Times in 2,908 Posts
    EpgCache is stored in the RAM. EPG.DAT just is to bridge reboots. So you are probably right about picons. But that should just happen once.

  6. #6

    Title
    Member
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    38
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Huevos View Post
    Is this a question?
    Sorry yes, is this a bug? as my mutant displayed immediately.
    Also my picons are on internal flash

  7. #7

    Title
    Member
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    38
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I checked without picon.. also a full reset.. same issue
    here is video without picon https://youtu.be/KOxb41XD9ak

  8. #8

    Title
    Member
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    38
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I do have these lines from logs

    < 5391.3761> [InfoBarGenerics] Key: 365 (Break) KeyID='KEY_EPG' Binding='('EPG',)'.
    < 5391.3975> [ActionMap] Keymap 'InfobarEPGActions' -> Action = 'EPGPressed'.
    < 5391.4063> [Skin] Processing screen 'GraphicalEPGPIG' from list 'GridEPGPIG, GraphicalEPGPIG', position=(0, 0), size=(1920 x 1080) for module 'EPGSelectionGrid'.
    < 5391.4266> [Skin] Attribute 'valign' (with value of 'center') in object of type 'eListbox' is not implemented!
    < 5391.4280> [Screen] Warning: Skin is missing element 'primetime' in <class 'Screens.EpgSelectionGrid.EPGSelectionGrid'>.
    < 5391.4282> [Screen] Warning: Skin is missing element 'change_bouquet' in <class 'Screens.EpgSelectionGrid.EPGSelectionGrid'>.
    < 5391.4283> [Screen] Warning: Skin is missing element 'jump' in <class 'Screens.EpgSelectionGrid.EPGSelectionGrid'>.
    < 5391.4283> [Screen] Warning: Skin is missing element 'page' in <class 'Screens.EpgSelectionGrid.EPGSelectionGrid'>.
    < 5391.4284> [Screen] Warning: Skin is missing element 'timeline0' in <class 'Screens.EpgSelectionGrid.EPGSelectionGrid'>.
    < 5391.4285> [Screen] Warning: Skin is missing element 'timeline1' in <class 'Screens.EpgSelectionGrid.EPGSelectionGrid'>.
    < 5391.4286> [Screen] Warning: Skin is missing element 'timeline2' in <class 'Screens.EpgSelectionGrid.EPGSelectionGrid'>.
    < 5391.4287> [Screen] Warning: Skin is missing element 'timeline3' in <class 'Screens.EpgSelectionGrid.EPGSelectionGrid'>.
    < 5391.4287> [Screen] Warning: Skin is missing element 'timeline4' in <class 'Screens.EpgSelectionGrid.EPGSelectionGrid'>.
    < 5391.4288> [Screen] Warning: Skin is missing element 'timeline5' in <class 'Screens.EpgSelectionGrid.EPGSelectionGrid'>.
    < 5391.4302> [Skin] Attribute 'EntryFontWrap' (with value of 'no') in object of type 'eListbox' is not implemented!
    < 5391.4415> [Skin] Processing screen 'SimpleSummary' from list 'GridEPGPIGSummary, GraphicalEPGPIGSummary, ScreenSummary, GridEPGPIG_summary, GraphicalEPGPIG_summary, SimpleSummary', position=(0, 0), size=(1 x 1) for module 'ScreenSummary'.

  9. #9

    Title
    Member
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    38
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    If someone could make a image with some debug lines in code, say from point of pressing EPG button, Render of frame, to render of content, I can try and give you the output?
    I would try myself, I have a fork, but unsure where/how to add debug lines.. let alone do a image build
    Last edited by attewell; 30-10-22 at 09:03.

  10. #10
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    7,736
    Thanks
    931
    Thanked 2,680 Times in 2,052 Posts
    I have a hd61 will try when I am back at home (friday ish
    what skin are you using?
    whose picons?
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .......................> FBC & DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) Opticum robust Unicable LNB
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  11. #11

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    1,305
    Thanks
    602
    Thanked 414 Times in 266 Posts
    I believe skin OP uses is openvix-vixbmc-1080-confluence. If so, I use this too.

    My box is Vu+ Duo4K SE, running OpenViX 6.2.010. EPG is instant. EPG/Picons stored on internal HDD. Picons are sourced from Github Picons and specifically light-on-transparent.

    I do have a Vu+ Solo2 I could try this on if need be.

    I havent, as yet, upgraded to 6.2.11
    Last edited by bbbuk; 30-10-22 at 10:27.

  12. #12

    Title
    Member
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    38
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I am using openvix-vixbmc-1080-confluence, the picons are ones I have created myself for here in NZ.
    I did try other skins, even default skin, but the issue persisted

  13. #13
    Joe_90's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Wicklow, Ireland
    Posts
    3,720
    Thanks
    1,153
    Thanked 1,001 Times in 794 Posts
    Quote Originally Posted by attewell View Post
    If someone could make a image with some debug lines in code, say from point of pressing EPG button, Render of frame, to render of content, I can try and give you the output?
    I would try myself, I have a fork, but unsure where/how to add debug lines.. let alone do a image build
    My mutant HD51 and my AX61 display the EPG (with picons) instantly. I think your issue is skin related. Try with another skin to see if the issue improves. Picons should be stored in flash (as you have) or on USB disk or SSD.


    EDIT - I see my post crossed with yours and that you have tried the default skins. Maybe post a complete debug log including boot up?
    Last edited by Joe_90; 30-10-22 at 11:25.
    GB Quad Plus, Mut@nt HD51, AX HD61, 80cm dish and Supreme Dark motor. Sony STR-DN 1060, Sony UHP-H1 Bluray, Odroid N2+ (CoreElec), Monitor Audio Bronze 5.1 speakers

  14. #14
    Willo3092's Avatar
    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    East Midlands
    Posts
    908
    Thanks
    686
    Thanked 352 Times in 263 Posts
    It must be skin related. I've just tried openvix-vixbmc-1080-confluence on my AX61 with picons and epg stored on an ssd and I am getting the delay now.
    Doesn't happen with my usual skin.
    Willo
    #######################
    GigaBlue UHD UE 4K
    Octagon SF8008 4K UHD
    Zgemma H9 Twin
    Xtrend ET8500
    AX HD61 4K UHD Twin (test box)
    Vu+ Uno4K
    GT-Sat GT-S3DCSS24 Unicable II LNB
    GT-Sat GT-dLNB1-DY Unicable II LNB
    #######################

  15. #15
    Willo3092's Avatar
    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    East Midlands
    Posts
    908
    Thanks
    686
    Thanked 352 Times in 263 Posts
    I've just been experimenting and changing the view mode from 'graphics' to 'text' sorts it and the epg shows immediately.

    That would explain why my epg was showing immediately in the first place because I use text view anyway.

    epg.jpg
    Last edited by Willo3092; 30-10-22 at 13:51.
    Willo
    #######################
    GigaBlue UHD UE 4K
    Octagon SF8008 4K UHD
    Zgemma H9 Twin
    Xtrend ET8500
    AX HD61 4K UHD Twin (test box)
    Vu+ Uno4K
    GT-Sat GT-S3DCSS24 Unicable II LNB
    GT-Sat GT-dLNB1-DY Unicable II LNB
    #######################

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.