Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet. Please take a second, Click here to register, and in a few simple steps you will be able to enjoy our community and use our OpenViX support section.
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25

Thread: Amiko V40 issues

  1. #16
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    7,572
    Thanks
    915
    Thanked 2,617 Times in 2,008 Posts
    @maxben can you run with the following attachment on the V40.
    putty init 4
    filezilla copy attachment below to /usr/lib/enigma2/python
    putty init 6

    When the V40 locks up, can you then go into putty type init 4 (to stop) and copy log to PC and post here), then init 6 to reboot.......................want to see if we get any more log entries by closing down E2 this way.


    RecordTimer.py
    Last edited by twol; 31-07-22 at 10:32.
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .......................> FBC & DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) Opticum robust Unicable LNB
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  2. #17

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    328
    Thanks
    104
    Thanked 117 Times in 73 Posts
    @twol, sorry for delay, just got to PC.

    Log attached.
    Attached Files Attached Files

  3. #18
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    7,572
    Thanks
    915
    Thanked 2,617 Times in 2,008 Posts
    @maxben - have to say this is really difficult to see whats causing the issue.

    Can you do me a favour and disable the tuners, reboot and then once stable again try the IPTV stream again and post log.
    Also are the bouquet services all servicetype 1, or are you using setup to change from say 4097 to 1??? .
    On the HD51 you are using both a usb and network device for HDD, I can see a sandisk being mounted as usb on the V40 but is that also HDD??
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .......................> FBC & DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) Opticum robust Unicable LNB
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  4. #19

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    328
    Thanks
    104
    Thanked 117 Times in 73 Posts
    Well @twol, your hint about service type prompted me to check, all streams were set to type 1, changed to 4097 and the problem is resolved, I use echannelizer to make my lists so the type is easily changed.

    Thanks alot for your help, one way or another you resolved the issue. The problem was right in front of me but I couldn't see it

  5. #20
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    7,572
    Thanks
    915
    Thanked 2,617 Times in 2,008 Posts
    Quote Originally Posted by maxben View Post
    Well @twol, your hint about service type prompted me to check, all streams were set to type 1, changed to 4097 and the problem is resolved, I use echannelizer to make my lists so the type is easily changed.

    Thanks alot for your help, one way or another you resolved the issue. The problem was right in front of me but I couldn't see it
    Glad that works, but think its a bypass of an issue.

    So I assume you are not using Serviceapp?

    If you have the time, now that you have changed to 4097, in menu/setup/recordings try changing to record 4097 as servicetype 1 and see what happens.
    Last edited by twol; 01-08-22 at 14:12.
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .......................> FBC & DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) Opticum robust Unicable LNB
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  6. #21

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    328
    Thanks
    104
    Thanked 117 Times in 73 Posts
    Not using serviceapp on this box.

    Changing to type 1 brings back the timer recording issue.

    I also get very long convoluted recording names in the movie list when recording streams on this box and yet all settings match HD51.

    20220801 1629 - SXXXXXXXXXE HD - MODERN FAMILY

  7. #22
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    7,572
    Thanks
    915
    Thanked 2,617 Times in 2,008 Posts
    Quote Originally Posted by maxben View Post
    Not using serviceapp on this box.

    Changing to type 1 brings back the timer recording issue.

    I also get very long convoluted recording names in the movie list when recording streams on this box and yet all settings match HD51.

    20220801 1629 - SXXXXXXXXXE HD - MODERN FAMILY
    I guess recording as 4097 you get .stream ending compared to servictype 1 as .ts
    So last request, try disabling the tuners(re enabling them should bring back current settings), reboot and try recording as servicetype 1
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .......................> FBC & DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) Opticum robust Unicable LNB
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  8. #23

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    328
    Thanks
    104
    Thanked 117 Times in 73 Posts
    so service type set to convert 4097 to service type 1

    tuners disabled

    rebooted

    And..... same problem !
    Last edited by maxben; 01-08-22 at 19:34.

  9. The Following User Says Thank You to maxben For This Useful Post:

    twol (01-08-22)

  10. #24

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    328
    Thanks
    104
    Thanked 117 Times in 73 Posts
    So it looks like I'm stuck with 4097 at least for now.

    Is there any file I can at least edit and add .stream to known file extensions ?

    Is there anyway I can edit the naming convention for 4097 ?

    @twol, very grateful for your efforts to try and sort this problem.

  11. #25
    Huevos's Avatar
    Title
    Administrator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    38.5N, 0.5W
    Posts
    12,121
    Thanks
    1,927
    Thanked 4,272 Times in 2,828 Posts
    Quote Originally Posted by maxben View Post
    Is there any file I can at least edit and add .stream to known file extensions ?
    Only if you build your own image because that is in the c++ code.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.