Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet. Please take a second, Click here to register, and in a few simple steps you will be able to enjoy our community and use our OpenViX support section.
Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 64

Thread: Help with Picon installation

  1. #46
    psionguy's Avatar
    Title
    Senior Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    319
    Thanks
    49
    Thanked 36 Times in 29 Posts

    Attached settings

    See attached, taken via Openweb
    Attached Images Attached Images
    Samsung QE55 TV, Sony STN-DN1080 AV Amp, VU Duo2, fixed dish for Freesat, 1m motorised dish.

  2. #47
    bellejt's Avatar
    Title
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    1,588
    Thanks
    49
    Thanked 294 Times in 251 Posts
    is the main set as :

    LCD4begin.jpg
    VU+ DUO2 quad tuner with HDD 1 TB + Latest Openvix and VU+ DUO2 FB tuner + Octagon SF8008 FB tuner
    Triax 88 cm rotor single LNB 30 E- 40 W
    1 Gibertini 1.00 m fixed - 3 quad LNB 19E-23.5E-28.2E

  3. #48
    psionguy's Avatar
    Title
    Senior Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    319
    Thanks
    49
    Thanked 36 Times in 29 Posts

    Settings

    Sorry was unable to read your setting file to do a comparison, please find attached mine.
    Attached Images Attached Images
    Samsung QE55 TV, Sony STN-DN1080 AV Amp, VU Duo2, fixed dish for Freesat, 1m motorised dish.

  4. #49
    bellejt's Avatar
    Title
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    1,588
    Thanks
    49
    Thanked 294 Times in 251 Posts
    setting must be internal VU+ duo 2 LCD 400x240
    VU+ DUO2 quad tuner with HDD 1 TB + Latest Openvix and VU+ DUO2 FB tuner + Octagon SF8008 FB tuner
    Triax 88 cm rotor single LNB 30 E- 40 W
    1 Gibertini 1.00 m fixed - 3 quad LNB 19E-23.5E-28.2E

  5. The Following User Says Thank You to bellejt For This Useful Post:

    psionguy (18-06-22)

  6. #50
    psionguy's Avatar
    Title
    Senior Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    319
    Thanks
    49
    Thanked 36 Times in 29 Posts
    Quote Originally Posted by bellejt View Post
    setting must be internal VU+ duo 2 LCD 400x240
    That did it, many thanks. I wonder if using the picons from downloads was the main issue, where do you get your picons from for your Vu Duo2 ?
    Samsung QE55 TV, Sony STN-DN1080 AV Amp, VU Duo2, fixed dish for Freesat, 1m motorised dish.

  7. #51
    psionguy's Avatar
    Title
    Senior Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    319
    Thanks
    49
    Thanked 36 Times in 29 Posts
    Quote Originally Posted by abu baniaz View Post
    The majority of picons on the plugin download server are built from Ocram sources. Unless, someone else with a Duo2 confirms that ocram's picons work with LCD4Linux, I once again repeat my advice to not not use Ocram's picons. This is while you are investigating your issue.

    MK's picons are here:
    https://www.openvix.co.uk/index.php/...40-snp-picons/
    https://www.openvix.co.uk/index.php/...32-snp-picons/

    They have not been updated for a long time, but let's start off with confirming if those work.
    Pleased to report that the MK picons are working. all though are limited to freesat, but certainly better than a blank screen.
    Samsung QE55 TV, Sony STN-DN1080 AV Amp, VU Duo2, fixed dish for Freesat, 1m motorised dish.

  8. #52
    bellejt's Avatar
    Title
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    1,588
    Thanks
    49
    Thanked 294 Times in 251 Posts
    i have made my own set picons from different downloads for the bouquets I have.
    My set:

    picon.zip
    VU+ DUO2 quad tuner with HDD 1 TB + Latest Openvix and VU+ DUO2 FB tuner + Octagon SF8008 FB tuner
    Triax 88 cm rotor single LNB 30 E- 40 W
    1 Gibertini 1.00 m fixed - 3 quad LNB 19E-23.5E-28.2E

  9. #53
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    22,566
    Thanks
    6,087
    Thanked 8,831 Times in 5,968 Posts
    @Psionguy
    You have changed two things and it now works. After you changed the settings it worked. So the picons may not be the issue.

    @Bellejt
    Can you please try the picons from the plugin server.

  10. #54
    bellejt's Avatar
    Title
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    1,588
    Thanks
    49
    Thanked 294 Times in 251 Posts
    @abo ; will try the both sets picons tomorrow if possible and come back with FB.
    VU+ DUO2 quad tuner with HDD 1 TB + Latest Openvix and VU+ DUO2 FB tuner + Octagon SF8008 FB tuner
    Triax 88 cm rotor single LNB 30 E- 40 W
    1 Gibertini 1.00 m fixed - 3 quad LNB 19E-23.5E-28.2E

  11. The Following User Says Thank You to bellejt For This Useful Post:

    abu baniaz (18-06-22)

  12. #55
    bellejt's Avatar
    Title
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    1,588
    Thanks
    49
    Thanked 294 Times in 251 Posts
    just tested the picons MK and working fine on my LCD4
    VU+ DUO2 quad tuner with HDD 1 TB + Latest Openvix and VU+ DUO2 FB tuner + Octagon SF8008 FB tuner
    Triax 88 cm rotor single LNB 30 E- 40 W
    1 Gibertini 1.00 m fixed - 3 quad LNB 19E-23.5E-28.2E

  13. #56
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    22,566
    Thanks
    6,087
    Thanked 8,831 Times in 5,968 Posts
    @Bellejt
    Can you please test the Ocram picons. They are on the plugin server. Thank you.
    Attached Images Attached Images

  14. #57
    bellejt's Avatar
    Title
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    1,588
    Thanks
    49
    Thanked 294 Times in 251 Posts
    installed from feed in internal flash and working immediatly
    VU+ DUO2 quad tuner with HDD 1 TB + Latest Openvix and VU+ DUO2 FB tuner + Octagon SF8008 FB tuner
    Triax 88 cm rotor single LNB 30 E- 40 W
    1 Gibertini 1.00 m fixed - 3 quad LNB 19E-23.5E-28.2E

  15. The Following 2 Users Say Thank You to bellejt For This Useful Post:

    abu baniaz (23-06-22),Huevos (23-06-22)

  16. #58
    Huevos's Avatar
    Title
    Administrator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    38.5N, 0.5W
    Posts
    11,996
    Thanks
    1,908
    Thanked 4,216 Times in 2,791 Posts
    Quote Originally Posted by bellejt View Post
    installed from feed in internal flash and working immediatly
    Built from here: https://github.com/picons/

    Good to know they are not the problem.

  17. #59
    psionguy's Avatar
    Title
    Senior Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    319
    Thanks
    49
    Thanked 36 Times in 29 Posts
    Are all your picons in internal flash?
    Samsung QE55 TV, Sony STN-DN1080 AV Amp, VU Duo2, fixed dish for Freesat, 1m motorised dish.

  18. #60
    bellejt's Avatar
    Title
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    1,588
    Thanks
    49
    Thanked 294 Times in 251 Posts
    yes duo2 has enough space for them.only teh ones I need are copied. I safekeep them on HDD and transfer via FTP on box after flashing image
    VU+ DUO2 quad tuner with HDD 1 TB + Latest Openvix and VU+ DUO2 FB tuner + Octagon SF8008 FB tuner
    Triax 88 cm rotor single LNB 30 E- 40 W
    1 Gibertini 1.00 m fixed - 3 quad LNB 19E-23.5E-28.2E

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.