Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet. Please take a second, Click here to register, and in a few simple steps you will be able to enjoy our community and use our OpenViX support section.

View Entry Info: Softcam manager crash

Category:
Possible Bug
What ViX Image build number are you using?
Please provide your ViX Team image build number. Menu > Information > About > Build number > ENTER THIS NUMBER e.g. 4.2.028
5.4.015
Have you tried a flash WITHOUT settings restore?
Have you tried this? PLEASE SELECT YES OR NO.
Yes
Have you tried a flash WITH settings restore?
Have you tried this? PLEASE SELECT YES OR NO.
Yes
Attachments
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: Softcam manager crash

  1. #1

    Title
    Junior Member
    Join Date
    May 2020
    Posts
    3
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Softcam manager crash

    I have installed oscam-emu from softcam plugins and it shows in softcam manager, but I cannot enable it as it crashes during "Wait please while scanning for softcam's".
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    ccs's Avatar
    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    4,886
    Thanks
    495
    Thanked 1,148 Times in 979 Posts

  3. #3
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    6,810
    Thanks
    850
    Thanked 2,414 Times in 1,847 Posts
    fix here copy attachment to here ..../usr/lib/enigma2/python/Plugins/SystemPlugins/Vix ...and reboot.
    Attached Files Attached Files
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .......................> FBC & DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) Opticum robust Unicable LNB
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  4. The Following 3 Users Say Thank You to twol For This Useful Post:

    oldhooky (06-10-21),scouse645 (06-10-21),Willo3092 (06-10-21)

  5. #4

    Title
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    307
    Thanks
    57
    Thanked 53 Times in 45 Posts
    Will 5.4.015 and this fix stop the need for Oscam start script and high ecm times?

  6. #5
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    6,810
    Thanks
    850
    Thanked 2,414 Times in 1,847 Posts
    Quote Originally Posted by spanner123 View Post
    Will 5.4.015 and this fix stop the need for Oscam start script and high ecm times?
    No - this fixes SoftcamManager when running a py2 image.
    Your report is the only one I have seen for OScam on a 4K box.
    In python3 images, which hopefully we will move to shortly, you have the existing method and also the support from starting Oscam by script (a la OpenPli/OpenATV).
    It would be interesting to see if you experience this issue in py3 as the Oscams are identical to those used by other images.
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .......................> FBC & DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) Opticum robust Unicable LNB
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  7. #6

    Title
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    307
    Thanks
    57
    Thanked 53 Times in 45 Posts
    Quote Originally Posted by twol View Post
    No - this fixes SoftcamManager when running a py2 image.
    Your report is the only one I have seen for OScam on a 4K box.
    In python3 images, which hopefully we will move to shortly, you have the existing method and also the support from starting Oscam by script (a la OpenPli/OpenATV).
    It would be interesting to see if you experience this issue in py3 as the Oscams are identical to those used by other images.
    Thanks but I haven't got a 4k box. I have a Vu+ Solo2. Will look forward to trying py3.

  8. #7
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    6,810
    Thanks
    850
    Thanked 2,414 Times in 1,847 Posts
    Quote Originally Posted by spanner123 View Post
    Thanks but I haven't got a 4k box. I have a Vu+ Solo2. Will look forward to trying py3.
    Oops misread the 4k
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .......................> FBC & DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) Opticum robust Unicable LNB
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  9. #8

    Title
    Senior Member
    Join Date
    May 2013
    Location
    northants
    Posts
    304
    Thanks
    173
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    I had the same problem with a 4k ultimo, just done the fix and the online update, all fine thanks.

  10. #9
    isteric2005's Avatar
    Title
    Junior Member
    Join Date
    May 2021
    Posts
    6
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have installed image 5.4.015 in multiboot but when certain to activate the softcam installed from the panel I get a crash.
    I attach log ,,,,,, can you tell me where the error is and how can I solve it? Thank you
    Enigma2_crash_2021-10-09_16-50-44.log

  11. #10
    ccs's Avatar
    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    4,886
    Thanks
    495
    Thanked 1,148 Times in 979 Posts

  12. The Following User Says Thank You to ccs For This Useful Post:

    isteric2005 (09-10-21)

  13. #11

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    2,526
    Thanks
    993
    Thanked 354 Times in 324 Posts
    Is this the same fix as online update had ?

  14. #12
    ccs's Avatar
    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    4,886
    Thanks
    495
    Thanked 1,148 Times in 979 Posts
    .... I'm not seeing any online updates for 5.4.015 (Release) (which is what I'd expect).

  15. #13

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    2,526
    Thanks
    993
    Thanked 354 Times in 324 Posts
    Sorry rechecked again as i was on 014 that had the online update.

  16. #14
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    22,122
    Thanks
    5,946
    Thanked 8,693 Times in 5,866 Posts
    5.4 016 is building with the fix.

  17. The Following 4 Users Say Thank You to abu baniaz For This Useful Post:

    cactikid (10-10-21),isteric2005 (10-10-21),scouse645 (10-10-21),Toja60 (10-10-21)

  18. #15

    Title
    Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    39
    Thanks
    9
    Thanked 7 Times in 5 Posts
    Hey guys, I have this issue with a zero, oscam stopped working, box crashing when you check the softcam manager.
    Have tried the fix by installing the python file, no joy here. Should it be the same routine for a Zero?
    Also tried regression to 5.4.013 but i cannot get my oscam to work.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.