Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet. Please take a second, Click here to register, and in a few simple steps you will be able to enjoy our community and use our OpenViX support section.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 29

Thread: No UHD Channels on HD+ Bouquets

  1. #1

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    North East UK
    Posts
    7
    Thanks
    2
    Thanked 2 Times in 1 Post

    No UHD Channels on HD+ Bouquets

    Hi all,

    I've just upgraded from a Vu+ Solo2 to a ZGemma H9 Twin to get UHD. After running ABM I notice I don't seem to have any of the UHD channels (UHD1 or demo channels) in any section. I've got every section for HD+ enabled, including non-indexed. I can manually scan the UHD frequency and the channels work (via the main tuner menu), but ABM doesn't seem to see them.

    Would it be possible for ABM to create a UHD bouquet in the same way it does for HD/SD from each provider?

    Also, when updating the config files in ABM the box crashes towards the end, around the HD+ #3 kind of time. Not something I've experienced before.

    The box is brand new, with the latest OpenViX software, with good signal and wired ethernet 380Mbps connection.

    Cheers all,

    Bobby

  2. #2

    Title
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    249
    Thanks
    11
    Thanked 37 Times in 31 Posts
    I dont think that there are any UHD channels in the UK

  3. #3
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    22,010
    Thanks
    5,906
    Thanked 8,638 Times in 5,826 Posts
    >>>the latest OpenViX software,
    This means nothing concrete. Please say the number. Menu > Information > About

    >>> when updating the config files in ABM the box crashes towards the end, around the HD+
    Please upload the crash log that occurs when updating the provider files. I have the latest files on my image, so the update process does not kick in.


    HD+ provider
    That file is a lot of maintenance with adding several transponders/services. I think the person who used to do it passed away. It is open source and everybody can add changes/updates.


    I doubt the 4K bouquet option can be added to all providers. Its is a global option and every provider will ask the question even if there are no 4K services. If only the questions were provider specific. It should however be possible to do so using a custom mix file
    Attached Images Attached Images

  4. The Following User Says Thank You to abu baniaz For This Useful Post:

    djbobw (16-05-21)

  5. #4
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    22,010
    Thanks
    5,906
    Thanked 8,638 Times in 5,826 Posts
    >>>I can manually scan the UHD frequency and the channels work (via the main tuner menu), but ABM doesn't seem to see them.
    What is the frequency? Is it scanned in the ~19 provider files?

  6. #5

    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Ireland
    Posts
    1,734
    Thanks
    360
    Thanked 578 Times in 468 Posts
    the frequencies are not in the provider files. I'm having a look at it now
    Zgemma H7S running OpenVIX 5.4, Darkmotor, Triax TD110 dish, Inverto Black Ultra dual lnb
    LG 50UM7450 4K TV, Pioneer VSX-534 AVR , LG UBK80 4K Bluray & a Playstation 4.

  7. #6

    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Ireland
    Posts
    1,734
    Thanks
    360
    Thanked 578 Times in 468 Posts
    I couldn't get ABM to scan 10994H (UHD1 by Astra) -CANNOT READ DATA even though I'm sure the data was correct but did get it to scan 11392H for RTL UHD but it doesn't appear in any bouquet.

    This is what I am getting in the log:

    Code:
    4914.1606> [ABM-DvbScanner] Reading services (LCN)...
    <  4934.2239> [ABM-DvbScanner] Timed out reading SDT
    <  4934.2246> [ABM-DvbScanner] Cannot fetch SDT for the following TSID_ONID list:  ['459:1', '3:85', 'ca1:3', '2:85', '40a:1', '441:1', '408:1', '445:1', '443:1', '449:1', '41f:1', '3f3:1', '404:1', 'd:85', '6:85', '3e9:1', '3ee:1', '454:1', '419:1', 'ca2:3', '3ea:1', '402:1', '44d:1', '40e:1', '422:1', '413:1', '420:1', 'c8d:3', 'c96:3', '21:85', 'c98:3', '3f5:1', '409:1', '3f7:1', 'b:85', '426:1', '4b1:1', '406:1', '424:1', 'c8e:3', '42c:1', '411:1', '437:1', '9:85', 'c94:3', '3f9:1', 'c90:3', 'c89:3', '401:1', '407:1', '431:1', 'f:85', 'c8c:3', '403:1', '5:85', '44c:1', 'c99:3', '43a:1', '416:1', 'c93:3', '3fc:1', '421:1', '3f4:1', '412:1', '3eb:1', '414:1', '425:1', '3f0:1', '43c:1', '410:1', '428:1', '3f2:1', '45d:1', '446:1', '434:1', '430:1', '436:1', 'c91:3', '7:85', '432:1', '3fe:1', 'c88:3', 'c95:3', '3f8:1', '41a:1', '451:35', '4:85', '10:85', '3fb:1', '455:1', '3ec:1', '440:1', '442:1', '438:1', 'c82:3', '41e:1', '8:85', '45b:1', '40b:1', '444:1', '41c:1', 'c84:3', '44a:1', '460:1', '41b:1', '3ef:1', '42e:1', '453:1', '448:1', '40f:1', '3fd:1', '3ed:1', '457:1', 'c:85', '3ff:1']
    <  4934.2253> [ABM-DvbScanner] No LCNs found. Falling back to service ID.
    3F5:1 is the tsid : onid for this transponder
    Zgemma H7S running OpenVIX 5.4, Darkmotor, Triax TD110 dish, Inverto Black Ultra dual lnb
    LG 50UM7450 4K TV, Pioneer VSX-534 AVR , LG UBK80 4K Bluray & a Playstation 4.

  8. The Following User Says Thank You to ronand For This Useful Post:

    djbobw (16-05-21)

  9. #7

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    North East UK
    Posts
    7
    Thanks
    2
    Thanked 2 Times in 1 Post
    Thanks for all the responses. The box is running OpenViX 5.4.012. ronand is correct with the UHD channels being on 10994H (ProSieben website info also shows symbol rate of 22000 and FEC of 5/6). I'll upload the log file tomorrow.

    Cheers
    Bobby
    Last edited by djbobw; 16-05-21 at 23:04. Reason: Add details from ProSieben site

  10. #8
    BefuddledBrian's Avatar
    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Sep 2020
    Location
    near Reading, England
    Posts
    343
    Thanks
    240
    Thanked 44 Times in 36 Posts
    The unencrypted UHD demo channels at 28.2°E are on 12441 V.
    They work nicely on my Zgemma H7.

  11. #9
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    22,010
    Thanks
    5,906
    Thanked 8,638 Times in 5,826 Posts
    Is there an official provider list? (Not a list on a website by someone different to the Provider)

    RTL UHD is on 11391
    RTL UHD Austria is on 11214
    QVC Zwei UHD is on 12343

  12. #10
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    22,010
    Thanks
    5,906
    Thanked 8,638 Times in 5,826 Posts
    Quote Originally Posted by BefuddledBrian View Post
    The unencrypted UHD demo channels at 28.2°E are on 12441 V.
    They work nicely on my Zgemma H7.
    This thread is about HD+ provider on 19.2 East

  13. #11

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    North East UK
    Posts
    7
    Thanks
    2
    Thanked 2 Times in 1 Post
    Quote Originally Posted by BefuddledBrian View Post
    The unencrypted UHD demo channels at 28.2°E are on 12441 V.
    They work nicely on my Zgemma H7.
    I'm getting the FreeSat/FreeView test channel on 28.2E in its own little bouquet. Looks very nice, but the mainland Europe channels always seem to be better quality.
    Zgemma H9 Twin with 2Tb M2 storage
    28.2E, 19.2E, 13E via 2 dishes
    OpenViX 5.4

  14. #12

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    North East UK
    Posts
    7
    Thanks
    2
    Thanked 2 Times in 1 Post
    Latest crash log attached.

    Thanks.

    Enigma2_crash_2021-05-17_09-18-09.log
    Zgemma H9 Twin with 2Tb M2 storage
    28.2E, 19.2E, 13E via 2 dishes
    OpenViX 5.4

  15. #13
    Huevos's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    38.5N, 0.5W
    Posts
    10,154
    Thanks
    1,786
    Thanked 3,733 Times in 2,455 Posts
    Quote Originally Posted by ronand View Post
    I couldn't get ABM to scan 10994H (UHD1 by Astra) -CANNOT READ DATA even though I'm sure the data was correct but did get it to scan 11392H for RTL UHD but it doesn't appear in any bouquet.

    This is what I am getting in the log:

    Code:
    4914.1606> [ABM-DvbScanner] Reading services (LCN)...
    <  4934.2239> [ABM-DvbScanner] Timed out reading SDT
    <  4934.2246> [ABM-DvbScanner] Cannot fetch SDT for the following TSID_ONID list:  ['459:1', '3:85', 'ca1:3', '2:85', '40a:1', '441:1', '408:1', '445:1', '443:1', '449:1', '41f:1', '3f3:1', '404:1', 'd:85', '6:85', '3e9:1', '3ee:1', '454:1', '419:1', 'ca2:3', '3ea:1', '402:1', '44d:1', '40e:1', '422:1', '413:1', '420:1', 'c8d:3', 'c96:3', '21:85', 'c98:3', '3f5:1', '409:1', '3f7:1', 'b:85', '426:1', '4b1:1', '406:1', '424:1', 'c8e:3', '42c:1', '411:1', '437:1', '9:85', 'c94:3', '3f9:1', 'c90:3', 'c89:3', '401:1', '407:1', '431:1', 'f:85', 'c8c:3', '403:1', '5:85', '44c:1', 'c99:3', '43a:1', '416:1', 'c93:3', '3fc:1', '421:1', '3f4:1', '412:1', '3eb:1', '414:1', '425:1', '3f0:1', '43c:1', '410:1', '428:1', '3f2:1', '45d:1', '446:1', '434:1', '430:1', '436:1', 'c91:3', '7:85', '432:1', '3fe:1', 'c88:3', 'c95:3', '3f8:1', '41a:1', '451:35', '4:85', '10:85', '3fb:1', '455:1', '3ec:1', '440:1', '442:1', '438:1', 'c82:3', '41e:1', '8:85', '45b:1', '40b:1', '444:1', '41c:1', 'c84:3', '44a:1', '460:1', '41b:1', '3ef:1', '42e:1', '453:1', '448:1', '40f:1', '3fd:1', '3ed:1', '457:1', 'c:85', '3ff:1']
    <  4934.2253> [ABM-DvbScanner] No LCNs found. Falling back to service ID.
    3F5:1 is the tsid : onid for this transponder
    Have you read the transponder and know what is present? Most likely that transponder only has "SDT Actual", not "SDT Other". What did you add in ABM to scan this?
    Last edited by Huevos; 17-05-21 at 10:00.

  16. The Following User Says Thank You to Huevos For This Useful Post:

    ronand (17-05-21)

  17. #14
    Huevos's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    38.5N, 0.5W
    Posts
    10,154
    Thanks
    1,786
    Thanked 3,733 Times in 2,455 Posts
    Also, if you want ABM to find HEVC service the service type would need to be added.

    https://github.com/oe-alliance/AutoB...20f888f539ab50

  18. The Following 2 Users Say Thank You to Huevos For This Useful Post:

    abu baniaz (17-05-21),ronand (17-05-21)

  19. #15
    Huevos's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    38.5N, 0.5W
    Posts
    10,154
    Thanks
    1,786
    Thanked 3,733 Times in 2,455 Posts
    Quote Originally Posted by djbobw View Post
    Latest crash log attached.

    Thanks.

    Enigma2_crash_2021-05-17_09-18-09.log
    That crash is in the skin. If anyone is interested in fixing it (not me), it happens here: https://github.com/OpenViX/skins/blo....xml#L396-L400

    Code:
    	<screen name="MenuAppletConfigItemHeight35">
    		<applet type="onLayoutFinish">
    			self["config"].instance.setItemHeight(35)
    		</applet>
    	</screen>
    Probably fixed by:
    Code:
    	<screen name="MenuAppletConfigItemHeight35">
    		<applet type="onLayoutFinish">
    			try:
    				self["config"].instance.setItemHeight(35)
    			except AttributeError:
    				pass
    		</applet>
    	</screen>

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.