Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet. Please take a second, Click here to register, and in a few simple steps you will be able to enjoy our community and use our OpenViX support section.
Results 1 to 11 of 11

Thread: Duo2 memory leak

  1. #1

    Title
    Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    65
    Thanks
    7
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Duo2 memory leak

    I've had the issue (at least) since late VIX 4.x and as well 5.x

    The problem description:

    -Then viewing of HD channel recording, the viewing starts to jam for second or two every few seconds , when there is some other (timer) recording is running on the back.
    -After FW upgrades unit has worked normally some weeks.
    -Next assumption was bad PSU. I replaced some suspicion capacitors
    -After PSU 'fix' unit has worked normally some weeks.

    Now with VIX 5.4.009 (updated 2021-03-31) the symptom hit again, I started to wonder if the problem would be memory leak.
    -I restarted the Enigma2 via menu
    ->The behavior remained, HD recorded viewing was jamming.
    - I restarted the unit via menu, keeping mains power on.
    ->Unit works normally, HD viewing doesn't drop the frames with parallel recordings.

  2. #2
    bellejt's Avatar
    Title
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    1,514
    Thanks
    47
    Thanked 281 Times in 240 Posts
    go back to 5.4.007 .Had the same problem on 5.4.009. Stuttering.Here it was with the softcam. Reflashed with 5.4.007 and all fine again.
    VU+ DUO2 quad tuner with HDD 1 TB + Latest Openvix and VU+ DUO2 FB tuner + Octagon SF8008 FB tuner
    Triax 88 cm rotor single LNB 30 E- 40 W
    1 Gibertini 1.00 m fixed - 3 quad LNB 19E-23.5E-28.2E

  3. #3

    Title
    Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    65
    Thanks
    7
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I don't recall if I had .007 but at least the .004 one.

    Well, now I programed ones a week auto restart probably that'll do the trick if my hypothesis is correct. The after the month or so I'll be wiser.

  4. #4

    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    4,262
    Thanks
    425
    Thanked 1,040 Times in 880 Posts
    Quote Originally Posted by bellejt View Post
    go back to 5.4.007 .Had the same problem on 5.4.009. Stuttering.Here it was with the softcam. Reflashed with 5.4.007 and all fine again.
    That issue was probably caused by you using the wrong version of Oscam. Did you ever try out the advice given to see if it sorted it out?
    Last edited by ccs; 02-05-21 at 11:45. Reason: typo

  5. #5
    bellejt's Avatar
    Title
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    1,514
    Thanks
    47
    Thanked 281 Times in 240 Posts
    did that but did not work.Want back tpo 5.4.007 and all oscam versions working fine
    VU+ DUO2 quad tuner with HDD 1 TB + Latest Openvix and VU+ DUO2 FB tuner + Octagon SF8008 FB tuner
    Triax 88 cm rotor single LNB 30 E- 40 W
    1 Gibertini 1.00 m fixed - 3 quad LNB 19E-23.5E-28.2E

  6. #6

    Title
    Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    91
    Thanks
    14
    Thanked 19 Times in 17 Posts
    did that but did not work.Want back tpo 5.4.007 and all oscam versions working fine
    Yes all Oscams work with earlier versions, you are correct. I notice that an update to softcammanager.py was done 19 days ago in the Openvix GIT ... presumably and hopefully it addresses this ongoing Oscam freezing and stopping issue, and will be added to 5,4.10 shortly.
    Can anyone confirm this?
    Last edited by johnhoe; 02-05-21 at 13:46.

  7. #7

    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    4,262
    Thanks
    425
    Thanked 1,040 Times in 880 Posts
    Quote Originally Posted by johnhoe View Post
    Yes all Oscams work with earlier versions, you are correct. I notice that an update to softcammanager.py was done 19 days ago in the Openvix GIT ... presumably and hopefully it addresses this ongoing Oscam freezing and stopping issue, and will be added to 5,4.10 shortly.
    Can anyone confirm this?
    No, just a code tidy up.

  8. The Following User Says Thank You to ccs For This Useful Post:

    johnhoe (02-05-21)

  9. #8
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    21,983
    Thanks
    5,898
    Thanked 8,627 Times in 5,818 Posts
    Please keep the oscam/softcam posts in one thread.

  10. #9

    Title
    Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    65
    Thanks
    7
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I've no encrypted channels nor additional stuff installed for them.

    Just Autotimer, EPG, IMDb, Photo viewer, LCD4Linux, FW update, Media scanner, OpenWebif and TranscodingSetup. So very vanilla.
    Maybe only 'exceptional' thing is Autotimer with +150 items.

  11. #10

    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    4,262
    Thanks
    425
    Thanked 1,040 Times in 880 Posts
    ..... how often does autotimer run?

  12. #11

    Title
    Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    65
    Thanks
    7
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by ccs View Post
    ..... how often does autotimer run?
    Every 6 hours

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.