Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet. Please take a second, Click here to register, and in a few simple steps you will be able to enjoy our community and use our OpenViX support section.
Results 1 to 10 of 10

Thread: Only 1TB

  1. #1

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    UK
    Posts
    46
    Thanks
    21
    Thanked 7 Times in 4 Posts

    Only 1TB

    I have two Ultima 4Ks that both have 2TB disks installed and 2TB is available.
    Just bought a Duo4K SE and installed a 2TB disk but only 1TB is available?

    Is that right?

  2. #2

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    2,498
    Thanks
    962
    Thanked 353 Times in 323 Posts
    No it should show just under 2tb and could it be labelled wrong?
    Was it a brand new hdd or might it have partitions.
    Did you format it on box and set it up again ?

  3. #3
    adm's Avatar
    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Southend on Sea, UK
    Posts
    1,199
    Thanks
    42
    Thanked 450 Times in 354 Posts
    Where are you seeing the 1TB? menu -> information -> devices -> detected devices

    If that indicates 2TB then maybe

    movie list -> menu -> settings -> disk space to reserve for recordings(in GB)
    Xtrend ET10K, 2 x satellite tuners 28.2 (Sky FTA), 2 x hybrid (UK Freeview), Zgemma H9S (satellite)

  4. #4
    birdman's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Hitchin, UK
    Posts
    6,331
    Thanks
    174
    Thanked 1,457 Times in 1,131 Posts
    Quote Originally Posted by E2Royal View Post
    I have two Ultima 4Ks that both have 2TB disks installed and 2TB is available.
    Just bought a Duo4K SE and installed a 2TB disk but only 1TB is available?

    Is that right?
    What version of enigma2?

    I installed a 2TB disk a few weeks back and saw it reported as 1TB (it wasn't in practice - but that is what was reported in the menu). It was fixed shortly afterwards.

    Code:
    https://github.com/OpenViX/vix-core/commit/70781b8213868bb6ecf692e29cd9218e39af2c6f
    EDIT: Found the post which mentions it showing as 1TB. It's actually just a month ago.

    Quote Originally Posted by birdman View Post
    Which also showed up a bug in the Vix Mount manager.

    It displays the disk size with
    Code:
    description = _("Size: ") + str(round(((float(size) // 1024) // 1024), 2)) + _("TB")
    and it's clear from the round that this is meant to round to 2 decimal places. But the // is doing integer division (even with the __future__ import division), so my 1.99TB disk show up as 1TB.
    Those // should be / (then the __future__ import division comes into play to no longer truncate).

    EDIT: PR submitted:
    Code:
    https://github.com/OpenViX/vix-core/pull/111
    Last edited by birdman; 20-04-21 at 00:16.
    MiracleBox Prem Twin HD - 2@DVB-T2 + Xtrend et8000 - 5(incl. 2 different USBs)@DVB-T2[terrestrial - UK Freeview HD, Sandy Heath] - LAN/USB-stick/HDD

  5. The Following User Says Thank You to birdman For This Useful Post:

    cactikid (20-04-21)

  6. #5

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    UK
    Posts
    46
    Thanks
    21
    Thanked 7 Times in 4 Posts
    Thanks

    I installed a brand new unformatted Seagate barracuda 2TB disc.

    Went through the install process and was surprised to see 1TB

  7. #6

    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    4,263
    Thanks
    425
    Thanked 1,040 Times in 880 Posts
    Quote Originally Posted by E2Royal View Post
    Thanks

    I installed a brand new unformatted Seagate barracuda 2TB disc.

    Went through the install process and was surprised to see 1TB
    It's been asked before, what version of ViX are you using?

  8. #7

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    UK
    Posts
    46
    Thanks
    21
    Thanked 7 Times in 4 Posts
    openvix-5.4.009.release-vuuno4kse

  9. #8

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    UK
    Posts
    46
    Thanks
    21
    Thanked 7 Times in 4 Posts
    As stated by birdman the PVR screen shows almost 2TB.

  10. #9
    birdman's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Hitchin, UK
    Posts
    6,331
    Thanks
    174
    Thanked 1,457 Times in 1,131 Posts
    Quote Originally Posted by E2Royal View Post
    As stated by birdman the PVR screen shows almost 2TB.
    I never mentioned any PVR screen showing almost 2TB.

    What I said was there was a bug in the rounding code (which your version will still have) that displays 1.99 as 1 rather than 1.99.

    This is just a display issue. You do have the "full 2TB" to play with on the file system.
    MiracleBox Prem Twin HD - 2@DVB-T2 + Xtrend et8000 - 5(incl. 2 different USBs)@DVB-T2[terrestrial - UK Freeview HD, Sandy Heath] - LAN/USB-stick/HDD

  11. #10

    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    4,263
    Thanks
    425
    Thanked 1,040 Times in 880 Posts
    Quote Originally Posted by birdman View Post
    I never mentioned any PVR screen showing almost 2TB.

    What I said was there was a bug in the rounding code (which your version will still have) that displays 1.99 as 1 rather than 1.99.

    This is just a display issue. You do have the "full 2TB" to play with on the file system.
    I think your PR went into 5.4.009 (the OP's version), but there were other commits to MountManager on the same day...

    Code:
    https://github.com/OpenViX/vix-core/commits/master
    Last edited by ccs; 21-04-21 at 16:50.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.