Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet. Please take a second, Click here to register, and in a few simple steps you will be able to enjoy our community and use our OpenViX support section.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 29

Thread: Can you use USB DVT-T (PlayTV) as extra tuner with Gigablue UHD stbs?

  1. #1

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Eire
    Posts
    129
    Thanks
    35
    Thanked 22 Times in 20 Posts

    Can you use USB DVT-T (PlayTV) as extra tuner with Gigablue UHD stbs?

    Currently looking at upgrading to a Gigablue UHD UE or QUAD box, so a question for anyone with these boxes especially in Ireland.
    If an optional DVB-S2X tuner is fitted into the PNP slot, can I use an external usb dvb-t (Sony PlayTV) dongle to add DVB-T tuners?
    CT ET9000, Xtrend ET4000
    T90 Wavefrontier 5W-1W-5E-13E-19E-28E, Old Lidl dish 28E


  2. #2

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    2,489
    Thanks
    950
    Thanked 353 Times in 323 Posts
    I thought Ireland uses dvb/t/t2 type usb tuners but would need to know if their were drivers for that chipset.

  3. The Following User Says Thank You to cactikid For This Useful Post:

    white_westie (10-03-21)

  4. #3
    birdman's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Hitchin, UK
    Posts
    6,313
    Thanks
    173
    Thanked 1,456 Times in 1,130 Posts
    According to this:
    Code:
     https://discourse.osmc.tv/t/playtv-tuner-not-found-in-tvheadend-server/5662/7
    the Sony PlayTV dongle should work. It needs the dib07800 driver.
    MiracleBox Prem Twin HD - 2@DVB-T2 + Xtrend et8000 - 5(incl. 2 different USBs)@DVB-T2[terrestrial - UK Freeview HD, Sandy Heath] - LAN/USB-stick/HDD

  5. The Following User Says Thank You to birdman For This Useful Post:

    white_westie (10-03-21)

  6. #4

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Eire
    Posts
    129
    Thanks
    35
    Thanked 22 Times in 20 Posts
    Yep, should have said that I am currently using it on an old ET9x00 for the last number of years - Also seems to work on my et8000 as well.

    It's just I thought...... when reading through various posts last week, I saw a comment about usb tuners not working in Gigablue boxes - might have something to do with the boxes that have the FBC tuner module! Cannot find it now of course.......
    CT ET9000, Xtrend ET4000
    T90 Wavefrontier 5W-1W-5E-13E-19E-28E, Old Lidl dish 28E


  7. #5

    Title
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    130
    Thanks
    73
    Thanked 14 Times in 14 Posts
    Why are you adding an extra digital tuner? Those fbc tuners have 8 demodulators.

  8. #6

    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    4,187
    Thanks
    412
    Thanked 1,021 Times in 866 Posts
    Quote Originally Posted by bmitie View Post
    Why are you adding an extra digital tuner? Those fbc tuners have 8 demodulators.
    Access to Saorview would be my guess.

  9. The Following User Says Thank You to ccs For This Useful Post:

    white_westie (10-03-21)

  10. #7

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Eire
    Posts
    129
    Thanks
    35
    Thanked 22 Times in 20 Posts
    Currently have 2 boxes each with twin dvb-s2 tuners, one has a built in hybrid configured as dvb-t, and the other is using a usb dvb-t tuner.
    Due to power issues recently, 1 box has lost its sat tuners, and also seems to have damaged some lnbs.

    So in looking around for possible replacement, I was looking at a 1 box solution for the house.
    Gigablue UE with FBC tuner and unicable 2 lnb will supply 8 tuners for 28east - these can be used by other stb(s) in client or fallback mode, firestick, tablet or pc's connected to network.

    To handle the other sats 19e, 13e, 5w (I have a T90) I was fitting the 2nd sat tuner, and because I also need dvb-t tuners was wondering could I use the usb tuner as well!
    CT ET9000, Xtrend ET4000
    T90 Wavefrontier 5W-1W-5E-13E-19E-28E, Old Lidl dish 28E


  11. The Following User Says Thank You to white_westie For This Useful Post:

    bmitie (10-03-21)

  12. #8

    Title
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    130
    Thanks
    73
    Thanked 14 Times in 14 Posts
    I should have said DVB tuner- ooops. And I should have noticed your signature. To get an answer you would need to post in gigablue section and even then its unlikely a user will have 2 x fbc and 1 by dsb sx. What may happen is box will only recognise a max of 4 tuners or miss the DTT ones. I did a search and found a gigablue forum with this result, the fix was using openhdf. I tried to join but failed to answer the question .. "

    https://www.gigablue-support.org/gig...mit-usb-stick/

    You can get unicable with legacy outputs as well but you may know that.

  13. #9

    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    14,040
    Thanks
    3,364
    Thanked 4,090 Times in 3,189 Posts
    If you want to watch or record any terrestrial channel in Ireland, any box with a dual dvb-t will do.

  14. The Following User Says Thank You to judge For This Useful Post:

    white_westie (10-03-21)

  15. #10

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Eire
    Posts
    129
    Thanks
    35
    Thanked 22 Times in 20 Posts
    Quote Originally Posted by bmitie View Post
    I should have said DVB tuner- ooops. And I should have noticed your signature. To get an answer you would need to post in gigablue section and even then its unlikely a user will have 2 x fbc and 1 by dsb sx. What may happen is box will only recognise a max of 4 tuners or miss the DTT ones. I did a search and found a gigablue forum with this result, the fix was using openhdf. I tried to join but failed to answer the question .. "

    https://www.gigablue-support.org/gig...mit-usb-stick/

    You can get unicable with legacy outputs as well but you may know that.
    Thanks for response, especially the gigablue support link - had searched around for stuff, but that site never popped up for me.
    As regards my question, you have put it better than me - an FBC module is 2 physical tuners, add in the 2nd dual tuner and that's 4, maybe that's the physical limit supported by the drivers.
    Was sure I saw a comment on this site about this, probably from Abu himself, anyway will keep looking, but am reconsidering my options.

    In relation to unicable lnbs with legacy outputs, can I assume that they are basically just multiple lnbs in 1 package, similar to traditional twin or quad, and that the legacy ports are fully independent of the scr port?
    CT ET9000, Xtrend ET4000
    T90 Wavefrontier 5W-1W-5E-13E-19E-28E, Old Lidl dish 28E


  16. #11

    Title
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    130
    Thanks
    73
    Thanked 14 Times in 14 Posts
    I should have said box may only recognise 4 tuners and omit the dtt even with the correct driver BUT with that image HDF you may get one dtt tuner or even both recognised. Yes legacy is the old LNB outputs and fully independent. Could help you.

    And I noticed the CT9000 and the ET4000 can you replace tuners in these? I have the xtrend 10000 with 4 tuners, 2 x dvb and 2 x dtt both internal.
    Last edited by bmitie; 10-03-21 at 18:43.

  17. #12

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Eire
    Posts
    129
    Thanks
    35
    Thanked 22 Times in 20 Posts
    Quote Originally Posted by bmitie View Post
    I should have said box may only recognise 4 tuners and omit the dtt even with the correct driver BUT with that image HDF you may get one dtt tuner or even both recognised. Yes legacy is the old LNB outputs and fully independent. Could help you.

    And I noticed the CT9000 and the ET4000 can you replace tuners in these? I have the xtrend 10000 with 4 tuners, 2 x dvb and 2 x dtt both internal.

    Agree on the possibility of a 4 tuner issue - found some unanswered posts going back asking a similar question to what I am asking!

    As regards replacement tuners for my current setup, its not really an option.
    I have the hybrid tuner on the ET8000 configured as dvb-t (did use it as a dvb-c for a while as well!), and all working fine.
    My trusty CT9000 (which got converted to an ET9000 somewhere along the way) got a bit of a power wobble, and does not see the sat tuners anymore - boots up okay, sees the hdd and usb tuner, dvb-t works fine locally, sat works using fallback configuration to the ET8000.
    Suspect its a psu issue, and have changed some capacitors, but nogo. The power issue also damaged lnbs and a disecq switch.
    The sat tuners are soldered onto the mainboard, so not really replaceable!

    In looking at a replacement, came across unicable and fbc tuner's, so will probably go down that route, especially now that I understand a bit more on how the 6 leaf tuners can be configured across the root tuners, and how the legacy outputs work on the unicable lnbs.

    Too much time on my hands....
    CT ET9000, Xtrend ET4000
    T90 Wavefrontier 5W-1W-5E-13E-19E-28E, Old Lidl dish 28E


  18. #13
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    21,930
    Thanks
    5,873
    Thanked 8,603 Times in 5,802 Posts
    Oops, I forgot about this. USB tuners do not work on my GB UE 4K. They install, show up as tuners and can be configured. But they do not lock to pre-existing channels. Nor do they find channels on a scan.

    Even my Sundtek tuner does not work.

  19. The Following User Says Thank You to abu baniaz For This Useful Post:

    Andy_Hazza (11-03-21)

  20. #14

    Title
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    130
    Thanks
    73
    Thanked 14 Times in 14 Posts
    But have you tried it with that HDF image??

  21. #15
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    21,930
    Thanks
    5,873
    Thanked 8,603 Times in 5,802 Posts
    Quote Originally Posted by bmitie View Post
    But have you tried it with that HDF image??
    If that was directed to me, I have not tried HDF. I have tried Pure2, PLI, Vix, ATV and TeamBlue

  22. The Following 2 Users Say Thank You to abu baniaz For This Useful Post:

    Andy_Hazza (11-03-21),bmitie (11-03-21)

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.