Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet. Please take a second, Click here to register, and in a few simple steps you will be able to enjoy our community and use our OpenViX support section.

View Entry Info: Softcam issue?

Category:
Possible Bug
What ViX Image build number are you using?
Please provide your ViX Team image build number. Menu > Information > About > Build number > ENTER THIS NUMBER e.g. 4.2.028
5.5.007
Have you tried a flash WITHOUT settings restore?
Have you tried this? PLEASE SELECT YES OR NO.
No
Have you tried a flash WITH settings restore?
Have you tried this? PLEASE SELECT YES OR NO.
No
Attachments
Page 1 of 12 12311 ... LastLast
Results 1 to 15 of 177

Thread: Softcam issue?

  1. #1

    Title
    Member
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    72
    Thanks
    24
    Thanked 6 Times in 4 Posts

    Softcam issue?

    I recently updated to 5.4.007 and have noticed the softcam isn't starting when the box has been in standby overnight. It either needs a reboot or restart the softcam (Oscam latest)

  2. #2

    Title
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    283
    Thanks
    49
    Thanked 49 Times in 42 Posts
    I have the same box with 5.4.007and no problems with Oscam here.

  3. The Following User Says Thank You to spanner123 For This Useful Post:

    gdmm (28-02-21)

  4. #3

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    2,514
    Thanks
    981
    Thanked 354 Times in 324 Posts
    Does the blue button say Enable or Disable startup in softcam manager.?

  5. #4

    Title
    Member
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    72
    Thanks
    24
    Thanked 6 Times in 4 Posts
    Quote Originally Posted by cactikid View Post
    Does the blue button say Enable or Disable startup in softcam manager.?
    Disable startup. Strangely, it appears to have rectified itself.

  6. The Following User Says Thank You to gdmm For This Useful Post:

    cactikid (02-03-21)

  7. #5

    Title
    Member
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    72
    Thanks
    24
    Thanked 6 Times in 4 Posts
    UPDATE:

    The Softcam Manager is not showing an Active softcam, but my chosen Oscam (oscam-latest) has the blue button showing Disable startup?!

  8. #6
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    22,010
    Thanks
    5,906
    Thanked 8,638 Times in 5,826 Posts
    Is this a Vix specific/downloaded softcam or one uploaded on another forum?

  9. #7
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    22,010
    Thanks
    5,906
    Thanked 8,638 Times in 5,826 Posts
    Vix has its own softcam manager, we do not use startup files like PLi/ATV. Some packages add the scripts and as a result, they could interfere with Vix softcam manager. Additionally, vix installs the binaries/program/executables to /usr/softcams/ instead of /usr/bin

    If a person wanted to use a package from somwheer else, inflate/extract the package using 7zip. The binary file will need to be transferred to /usr/softcams/ and chmod 755
    It should then work.

    If it doesn't, one way to find the reason is by starting with telnet. Replace oscam-emu with name of binary

    cd /usr/softcams
    ./oscam-emu

  10. #8

    Title
    Member
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    72
    Thanks
    24
    Thanked 6 Times in 4 Posts
    Quote Originally Posted by abu baniaz View Post
    Is this a Vix specific/downloaded softcam or one uploaded on another forum?
    Openvix specific. Softcam downloaded from Plugins menu.

  11. The Following User Says Thank You to gdmm For This Useful Post:

    abu baniaz (06-05-21)

  12. #9

    Title
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Hi,
    I have exactly similar issue.

    Have you got it fixed somehow ?

    OpenVix own oscam, can be started from commandline "/usr/softcams/oscam-latest -b" and Frozen checking timer set to 6 mins.
    Still overnight (and today even during the day) oscam seems to be "dying".

  13. The Following User Says Thank You to forre For This Useful Post:

    abu baniaz (10-05-21)

  14. #10

    Title
    Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Sweden
    Posts
    51
    Thanks
    248
    Thanked 7 Times in 6 Posts
    I have the same box with 5.4.009 and problems with Oscam here is that it stops, and needs to be restarted, sometimes 2-3 times in one hour, sometimes ones a day, I am not sure if it was on 007 and 008, but tink so.

  15. #11

    Title
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    135
    Thanks
    18
    Thanked 35 Times in 30 Posts
    I have noticed Oscam-latest needing far more restarts with 5.4.009 too. I agree. Memory seems to disappear also...

  16. #12
    bellejt's Avatar
    Title
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    1,516
    Thanks
    47
    Thanked 281 Times in 240 Posts
    I went back to 5.4.008 because 5.4.009 gives to much problems with softcam and stuttering image on my duo2.
    VU+ DUO2 quad tuner with HDD 1 TB + Latest Openvix and VU+ DUO2 FB tuner + Octagon SF8008 FB tuner
    Triax 88 cm rotor single LNB 30 E- 40 W
    1 Gibertini 1.00 m fixed - 3 quad LNB 19E-23.5E-28.2E

  17. #13
    malcolmp's Avatar
    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    201
    Thanks
    29
    Thanked 21 Times in 19 Posts
    Quote Originally Posted by widar View Post
    I have the same box with 5.4.009 and problems with Oscam here is that it stops, and needs to be restarted, sometimes 2-3 times in one hour, sometimes ones a day, I am not sure if it was on 007 and 008, but tink so.
    Add to configuration and test
    global]
    logfile = /var/log/OScam1.log
    logduplicatelines = 1
    fallbacktimeout = 2600
    unlockparental = 1
    nice = -1
    maxlogsize = 500
    waitforcards_extra_delay = 90
    preferlocalcards = 1
    dropdups = 1
    reload_fakecws = 1
    usrfile = /var/log/OScam1-user.log
    cwlogdir = /var/log/OScam1-cw.log
    lb_mode = 1
    lb_save = 900
    lb_nbest_readers = 2
    lb_reopen_seconds = 800
    lb_force_reopen_always = 1
    lb_retrylimit = 800
    lb_stat_cleanup = 1
    lb_max_readers = 3
    lb_auto_betatunnel_mode = 3
    lb_savepath = /tmp/.OScam1/stat
    lb_nbest_percaid = 01:2
    lb_auto_timeout_t = 180
    disablecrccws_only_for = 0500:030B00,032830,050F00;098C:000000;09C4:000000; 1708:000000;1811:003311;0E00:000000;1884:000000;09 2B:000000

    [cache]
    delay = 100
    cw_cache_memory = 256
    cw_cache_settings = 0:2:4500
    ecm_cache_memory = 256
    ecm_cache_droptime = 15
    wait_time = 09C4:300,098D:300,1830:400,0648:300,0D95:300,0D98: 200,0100:400,0500:450,0B00:700
    cacheex_dropdiffs = 1
    cacheex_lg_only_tab = 09C4:FFFFFE
    cacheex_cw_check = 0:1:2
    wait_until_ctimeout = 1
    csp_block_fakecws = 1
    cacheex_nopushafter = 09C4:400
    cwcycle_check_enable = 1
    cwcycle_check_caid = 1830,0648,0D95,0D98,0100,0500,0B00
    cwcycle_maxlist = 4000
    cwcycle_sensitive = 2
    cwcycle_allowbadfromffb = 1
    cwcycle_usecwcfromce = 1
    Saved as text file and sent to var/log. Sly DE etc now been working no glitches for the past couple of days
    Miraclebox Premium Mini Plus (now used as IPTV box
    Zgemma H7S
    80 cm 2 LNBs (Hot Bird, Astra 19) to DiSEqC then to zgemma
    60 cm Sky Dish Quad LNB one cable to DiSEqC then to zgemma
    60 Sky Dish one cable direct to Sky box.

  18. #14

    Title
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    135
    Thanks
    18
    Thanked 35 Times in 30 Posts
    I have tried other images... Pli, ATV, Pure2, Opendroid... with the same oscam configs. None have the stuttering of image or long ecm times that Vix 5.4.9 has with Oscam.

  19. #15

    Title
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Seems that discussing topic here cured the issue
    So no changes but now OSCAM has been running over 48 hours.

Page 1 of 12 12311 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.