Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet. Please take a second, Click here to register, and in a few simple steps you will be able to enjoy our community and use our OpenViX support section.

View Entry Info: Crash when setting recording

Category:
Possible Bug
What ViX Image build number are you using?
Please provide your ViX Team image build number. Menu > Information > About > Build number > ENTER THIS NUMBER e.g. 4.2.028
5.4.003
Have you tried a flash WITHOUT settings restore?
Have you tried this? PLEASE SELECT YES OR NO.
No
Have you tried a flash WITH settings restore?
Have you tried this? PLEASE SELECT YES OR NO.
No
Attachments
Results 1 to 13 of 13

Thread: Crash when setting recording

  1. #1

    Title
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2019
    Posts
    7
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Crash when setting recording

    My box crashed yesterday. I was in the EPG and selected a programme to record using the green key, I got the pop up window with the details of the recording on and I wanted to change from a single record to a series record so scrolled down to that option and pressed OK nothing seemed to happen so I thought perhaps I have to use the right arrow to get some more options so it did this and the box crashed. Not tried to reproduce this but have included the crash log.Enigma2_crash_2021-01-11_18-36-37.log
    If someone could have a look at the log and determine the problem I would be grateful.
    Regards

  2. #2
    birdman's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Hitchin, UK
    Posts
    5,912
    Thanks
    158
    Thanked 1,328 Times in 1,051 Posts
    That bug was fixed at the end of November last year.

    Code:
    https://github.com/OpenViX/enigma2/commit/95c1904796f274da54102f5bb229f0dfae99f453#diff-023bc4e4b5c3d3b1299824cde269f16b1fdf1834f006776bd9b76678f23114c5
    I suggest you do an on-line update.
    MiracleBox Prem Twin HD - 2@DVB-T2 + Xtrend et8000 - 5(incl. 2 different USBs)@DVB-T2[terrestrial - UK Freeview HD, Sandy Heath] - LAN/USB-stick/HDD

  3. #3
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    21,617
    Thanks
    5,783
    Thanked 8,488 Times in 5,723 Posts
    Quote Originally Posted by birdman View Post
    That bug was fixed at the end of November last year.

    Code:
    https://github.com/OpenViX/enigma2/commit/95c1904796f274da54102f5bb229f0dfae99f453#diff-023bc4e4b5c3d3b1299824cde269f16b1fdf1834f006776bd9b76678f23114c5
    I suggest you do an on-line update.
    5.4 004 Release has not completed yet.

  4. The Following User Says Thank You to abu baniaz For This Useful Post:

    cactikid (13-01-21)

  5. #4

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    3,775
    Thanks
    362
    Thanked 934 Times in 792 Posts
    Quote Originally Posted by abu baniaz View Post
    5.4 004 Release has not completed yet.
    I reckon we'll have to wait for 5.4.005, lockdown withstanding.

  6. #5
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    21,617
    Thanks
    5,783
    Thanked 8,488 Times in 5,723 Posts
    Quote Originally Posted by ccs View Post
    I reckon we'll have to wait for 5.4.005, lockdown withstanding.
    Don't think so. The epg cache changes have been reverted in master branch. I think a rebuild has been started without the build scripts that we normally use.

  7. The Following User Says Thank You to abu baniaz For This Useful Post:

    ccs (13-01-21)

  8. #6
    birdman's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Hitchin, UK
    Posts
    5,912
    Thanks
    158
    Thanked 1,328 Times in 1,051 Posts
    Quote Originally Posted by abu baniaz View Post
    5.4 004 Release has not completed yet.
    Perhaps not, but the crash was reportedly on 5.4.003.004 - a Dev version.
    Although it also mentions "Type = release".

    I do seem to recall that there was an issue with version reporting in crashes.
    I may even have worked out what that problem was....
    MiracleBox Prem Twin HD - 2@DVB-T2 + Xtrend et8000 - 5(incl. 2 different USBs)@DVB-T2[terrestrial - UK Freeview HD, Sandy Heath] - LAN/USB-stick/HDD

  9. #7
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    21,617
    Thanks
    5,783
    Thanked 8,488 Times in 5,723 Posts
    Feeds are transferring now. OP can update when status goes green.

  10. #8

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    328
    Thanks
    72
    Thanked 75 Times in 54 Posts
    Quote Originally Posted by Raetsel View Post
    My box crashed yesterday. I was in the EPG and selected a programme to record using the green key, I got the pop up window with the details of the recording on and I wanted to change from a single record to a series record so scrolled down to that option and pressed OK nothing seemed to happen so I thought perhaps I have to use the right arrow to get some more options so it did this and the box crashed. Not tried to reproduce this but have included the crash log.Enigma2_crash_2021-01-11_18-36-37.log
    If someone could have a look at the log and determine the problem I would be grateful.
    Regards
    My Ultimo 4K was similar I did a fresh install last week and touch wood I have done several recordings and it has been good

  11. #9

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    3,775
    Thanks
    362
    Thanked 934 Times in 792 Posts
    Quote Originally Posted by abu baniaz View Post
    Don't think so. The epg cache changes have been reverted in master branch. I think a rebuild has been started without the build scripts that we normally use.
    Thanks, I was wondering about the cache changes.

    OT, but the release notes for 5.4 look corrupted.....

    http://www.openvix.co.uk/feeds/openv...5.4/e2-git.log

  12. #10

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    3,775
    Thanks
    362
    Thanked 934 Times in 792 Posts
    Quote Originally Posted by v8rick View Post
    My Ultimo 4K was similar I did a fresh install last week and touch wood I have done several recordings and it has been good
    It's using the ok button that causes the crash, green button is fine, which is probably what you were using. A fresh install wouldn't have helped.

  13. #11

    Title
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2019
    Posts
    7
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for all your inputs, I will await the next software release.

  14. #12
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    21,617
    Thanks
    5,783
    Thanked 8,488 Times in 5,723 Posts
    Quote Originally Posted by Raetsel View Post
    Thanks for all your inputs, I will await the next software release.
    Please perform a software update and check issue again.

  15. #13

    Title
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2019
    Posts
    7
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Have now updated the software and the problem has now been solved. Thank you for you help.
    Regards

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.