Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet. Please take a second, Click here to register, and in a few simple steps you will be able to enjoy our community and use our OpenViX support section.
Results 1 to 8 of 8

Thread: Audio disappears after I get out of Kodi ...

  1. #1

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    Earth
    Posts
    72
    Thanks
    29
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Audio disappears after I get out of Kodi ...

    Hi
    I rarely use kodi, unless I missed something ...

    The last few times I exited Kodi, receiver audio did not work any more - every time - I had to reboot system.

    I am not one that keeps pushing receiver to the limit.

    In fact I only use it to watch recordings at night and setup recordings.

    That is it, no other strange happenings, apart from normal use.

    Any idea what is its problem?

    ... I was hoping that it would fix itself after I flash the latest 5.4 when I can [I am on 5.3] .

    Also - just remembered - audio kept disappearing for a few seconds - about 7-8 times 'while watching BBC iPlayer' [last night only on Kodi], then switched kodi off and adio went again.

    Thanks

  2. #2

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    3,745
    Thanks
    361
    Thanked 926 Times in 786 Posts
    .... I think the obvious answer is to try 5.4.003 and see how you get on, there'll be no direct support for 5.3, which is an old release.

  3. #3

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    Earth
    Posts
    72
    Thanks
    29
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Yes, Installed last night and the boot loader did not re-load and was stuck on Please wait .... while was adding settings backups etc.

    Re-booted manually all OK, but tonight will try Kodi again to see.

  4. #4

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    Earth
    Posts
    72
    Thanks
    29
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Yes, it seems OK now.

  5. #5

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    Earth
    Posts
    72
    Thanks
    29
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Still happening

    It only lasted watching 2 episodes.

    Exactly the same problem.


    1. Kodi ON
    2. watch 1-2 episodes and then it starts to interrupt audio for a few seconds and then you get a few hiccups just after
    3. it seems it is like a heartbeat, you get a high spike [muted off] then a few mini spikes and this can happen after every minute or so ... so annoying.
    ONLY on Kodi
    Then I switch kodi off and no audio on satellite receiver.

    I am forced to reboot every time.

  6. #6

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    Earth
    Posts
    72
    Thanks
    29
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    By the way, Satellite side is fine, as far as I remember.

  7. #7

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    Earth
    Posts
    72
    Thanks
    29
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Last night was OK

    Quote Originally Posted by Mundosat View Post
    By the way, Satellite side is fine, as far as I remember.
    Last night was perfect, also I have Fibre that is ~60 Mbps on Ethernet 2m cable

    This seems to be the only problem I have now, but only noticed because I am watching 3-4 series I missed, then I will be back on Satellite.

    Rarely use Kodi.

  8. #8

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    Earth
    Posts
    72
    Thanks
    29
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    I had same problem last night - with also a bit of video freezing - as we had on videotapes - audio kept going off for about 15s.

    I also did all the updates listed - I never received any warning of new updates - anyway, I did them and watched a bit then started again - same problem.

    Maybe BBC [I am watching] buffering? - but I never got problem using a PC.

    ADDITION: forgot to mention I also had a crash [I think after update] while I was in the Timers list [Green button].

    Where do I find the logs [using Filezilla] ?
    Found them - I went to the logical place: /home/root/logs


    Thanks
    Last edited by Mundosat; Today at 10:42.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.