Results 1 to 4 of 4

Thread: Pausing recorded radio problem.

  1. #1

    Title
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2020
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Pausing recorded radio problem.

    Hi Guys,
    I'm almost a month into owning my VU+ Uno 4kSE. I'm really happy with it. But!... (there's always a 'but eh?)

    I record Popmaster on Radio2 every weekday but there's a problem pausing it on playback. It appears to be paused, the pause icon appears but it's still playing in the background and the timer is still running so when I press play (or pause again) its not at the point I pressed the pause button.

    I guess there's a setting hidden somewhere I don't yet know about?

    TIA!

  2. #2

    Title
    ViX Development Friend
    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    442
    Thanks
    64
    Thanked 282 Times in 156 Posts
    I've seen this with recorded TV occasionally too. I think there's a subtle bug lurking somewhere because it's not easy to reproduce.

  3. #3

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    3,562
    Thanks
    347
    Thanked 855 Times in 728 Posts
    I've found that pausing a radio recording (chase playing) works every time, but skipping back 30 seconds with "one" can cause strange things to happen.

    Pause still works, but the progress bar continues to move, and then pause jumps back to where it should be - sound is still ok.

    It's easier to see when the programme recording has just started, as the progress bar is more sensitive and shows up more clearly.

  4. #4
    fat-tony's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Wicklow, Ireland
    Posts
    2,874
    Thanks
    854
    Thanked 796 Times in 619 Posts
    I have a similar issue if I'm timeshifting radio. I often watch Formula 1 live on RTL Television on 19.2E with Radio 5 Live Extra tuned in for English commentary. The problem is that R5 Live audio is about 8 seconds ahead and it's difficult to pause the feed and then skip forward with any accuracy. I presume it's something to do with the fact that the bandwidth is so low and that there is not the same amount of clock data present to synchronise with. Once I get close to the end of the progress bar the audio sometimes hangs.
    GB Quad Plus, Mut@nt HD51, AX HD61, 80cm dish and Supreme Dark motor. Sony STR-DN 1060, Sony UHP-H1 Bluray, Odroid N2+ (CoreElec), Monitor Audio Bronze 5.1 speakers

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.