Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet. Please take a second, Click here to register, and in a few simple steps you will be able to enjoy our community and use our OpenViX support section.
Results 1 to 8 of 8

Thread: AX HD61 loses usb play tv dtt tuner after a period of time!

  1. #1

    Title
    Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    93
    Thanks
    51
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    AX HD61 loses usb play tv dtt tuner after a period of time!

    This has me foxed and is a real deal breaker for this box, its the AXHD61 and I have it on multiboot, used openvix, openatv, and pure2, also got hdnf but not used much.

    Its to replace a VU + duo2 so today was the big switchover but I have now discovered it will not retain the 2 DTT tuners via USB at rear, its a Play TV tuner. Tuners will disappear, ie channels greyed out but epg details still visible. The only way to get tuners back is a hard re-boot ie power switch at rear. Tonight the tuners disappeared after a few hours use.

    I have never ever come across this before and I have had ET XTREND, SOLO2, DUO2, UNO AND ZGEMMA H2S.

    What could be causing this glitch? I hope there is a fix as box is very good pic quality top notch and its fast.

    Help

  2. #2

    Title
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    4
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have had the same issue with the Mutant HD51.
    I've tried a Play TV tuner, a cheap USB tuner and a WandTv stick which uses the Afatech Af9015.
    They all have the same problem, the tuners stop working after a certain period of time or after a soft reboot.
    I was looking at getting the Mutant HD61 but if it has the same issue , the Zgemma H7 might be a better option due to the inbuilt DTT.

  3. #3
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    6,187
    Thanks
    789
    Thanked 2,185 Times in 1,664 Posts
    Quote Originally Posted by bmitie View Post
    This has me foxed and is a real deal breaker for this box, its the AXHD61 and I have it on multiboot, used openvix, openatv, and pure2, also got hdnf but not used much.

    Its to replace a VU + duo2 so today was the big switchover but I have now discovered it will not retain the 2 DTT tuners via USB at rear, its a Play TV tuner. Tuners will disappear, ie channels greyed out but epg details still visible. The only way to get tuners back is a hard re-boot ie power switch at rear. Tonight the tuners disappeared after a few hours use.

    I have never ever come across this before and I have had ET XTREND, SOLO2, DUO2, UNO AND ZGEMMA H2S.

    What could be causing this glitch? I hope there is a fix as box is very good pic quality top notch and its fast.

    Help
    Not a direct answer, but have you tried the front usb???
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .......................> FBC & DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) Opticum robust Unicable LNB
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  4. #4
    birdman's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Hitchin, UK
    Posts
    5,869
    Thanks
    155
    Thanked 1,315 Times in 1,042 Posts
    Quote Originally Posted by Bunty View Post
    I've tried a Play TV tuner, a cheap USB tuner and a WandTv stick which uses the Afatech Af9015.
    They all have the same problem, the tuners stop working after a certain period of time or after a soft reboot.
    I've had a cheap (Astrometa) tuner, a PC-TV Triplestick and an XBox one.
    All of these work all of the time on an XTrend et8000.
    MiracleBox Prem Twin HD - 2@DVB-T2 + Xtrend et8000 - 5(incl. 2 different USBs)@DVB-T2[terrestrial - UK Freeview HD, Sandy Heath] - LAN/USB-stick/HDD

  5. The Following User Says Thank You to birdman For This Useful Post:

    Bunty (16-12-20)

  6. #5
    birdman's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Hitchin, UK
    Posts
    5,869
    Thanks
    155
    Thanked 1,315 Times in 1,042 Posts
    Is the box putting its USB devices to sleep for some reason?

    dmesg output after it's gone missing might show something.
    Last edited by birdman; 15-12-20 at 19:20.
    MiracleBox Prem Twin HD - 2@DVB-T2 + Xtrend et8000 - 5(incl. 2 different USBs)@DVB-T2[terrestrial - UK Freeview HD, Sandy Heath] - LAN/USB-stick/HDD

  7. #6

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    280
    Thanks
    98
    Thanked 109 Times in 67 Posts
    I have several DTT tuners here which use the OE2 downloadable drivers and none of them work reliably if at all.

    The only one that works 100% is a Sundtek tuner that uses it's own drivers.

  8. #7
    birdman's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Hitchin, UK
    Posts
    5,869
    Thanks
    155
    Thanked 1,315 Times in 1,042 Posts
    Quote Originally Posted by maxben View Post
    I have several DTT tuners here which use the OE2 downloadable drivers and none of them work reliably if at all.
    I have 3 different USB tuners and all work OK.
    Not as discriminating as the built in tuners but that's only a problem for me as something, somewhere weakens my signal on channels in the low 30s. (It seems to affect a narrow band geographically, and I happen to be in it).
    MiracleBox Prem Twin HD - 2@DVB-T2 + Xtrend et8000 - 5(incl. 2 different USBs)@DVB-T2[terrestrial - UK Freeview HD, Sandy Heath] - LAN/USB-stick/HDD

  9. #8

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    280
    Thanks
    98
    Thanked 109 Times in 67 Posts
    Quote Originally Posted by birdman View Post
    I have 3 different USB tuners and all work OK.
    Not as discriminating as the built in tuners but that's only a problem for me as something, somewhere weakens my signal on channels in the low 30s. (It seems to affect a narrow band geographically, and I happen to be in it).
    Do you have an HD61 ? Unless your sig needs updating.

    All mine work on my HD51 as well.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.