Results 1 to 7 of 7

Thread: HD51 OpenATV to OpenViX flashing problems

  1. #1

    Title
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2020
    Posts
    3
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    HD51 OpenATV to OpenViX flashing problems

    I got a used HD51 which currently has OpenATV installed and is working fine. But want to move it to OpenViX. I've tried several different USB sticks, formatted to FAT32 on both a Mac and a PC, but no joy. When I power up and hold in the button I very briefly see 'flash...' appear then it reports 'no partitions' and goes no further. There is a formatted HD fitted and I've tried with it connected and disconnected. Should I perhaps try reflashing with the recovery version, or is there something I am missing or doing wrong?
    TIA - GeoffT.

  2. #2
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    6,028
    Thanks
    777
    Thanked 2,124 Times in 1,615 Posts
    Usb flashing is a pig. Download the current ViX image and transfer to the HD51 HDD. In ATV, I think long press blue button and select Flash online - find the image, select a slot to flash and flash it - simples.
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .......................> FBC & DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) Opticum robust Unicable LNB
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  3. The Following 3 Users Say Thank You to twol For This Useful Post:

    fat-tony (17-09-20),GeoffT (19-09-20),Sicilian (18-09-20)

  4. #3
    Sicilian's Avatar
    Title
    The Boss
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    29,325
    Thanks
    23,201
    Thanked 25,767 Times in 7,530 Posts
    Use something like 'Minitool partition wizard' to format the USB stick FAT32. Use a genuine kingston USB 2.0 stick, MAX8GB normally resolves flashing issues.
    D I S C L A I M E R

    My right to post information is protected under the rights for freedom act. In all instances, information discussed here on my posts are either hypothetical in nature, out of general curiosity, common knowledge, public knowledge, or role-play. Any use of the collective descriptions and shared knowledge from any of my posts are at the sole discretion of the reader. I am not responsible for what you do with it!

    Follow us on Twitter 0penViX
    Rules can be found
    HERE
    Support our sponsor World-Of-Satellite
    HERE
    GIGABLUE UHD QUAD 4K, AX HD61 COMBO, ZGEMMA H9 TWIN, VU+ ULTIMO 4K
    Triax 1.1m Powered by TM2600, Technomate 80cm Powered by TM-2600 and Fixed 28.2 Zone 2 dish





  5. The Following User Says Thank You to Sicilian For This Useful Post:

    GeoffT (19-09-20)

  6. #4

    Title
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2020
    Posts
    3
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thank you both for your suggestions. I am using 8Gb USB sticks but not sure they're genuine Kingston. I will try everything you suggest. Half the point in getting the Mutant box was to learn, so one tick already in that box. I hope ultimately to finish up with an equivalent Freesat box, but more tweakable and faster than my current Humax. Thanks again both.
    GeoffT.

  7. #5
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    21,196
    Thanks
    5,618
    Thanked 8,357 Times in 5,625 Posts
    Provided you have a device mounted as HDD, you can flash the receiver by command line using putty. Link to putty guide which also includes the command in my signature.

  8. The Following User Says Thank You to abu baniaz For This Useful Post:

    GeoffT (19-09-20)

  9. #6

    Title
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    21
    Thanks
    12
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    I have the same problem, when flashing the HD51 displays No Partition. What is causing this error which now seems to be a common problem with the HD51. Is there a solution so that normal flashing with a USB stick can be achieved?

  10. #7
    Willo3092's Avatar
    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    East Midlands
    Posts
    453
    Thanks
    434
    Thanked 225 Times in 160 Posts
    Quote Originally Posted by jazzyman View Post
    I have the same problem, when flashing the HD51 displays No Partition. What is causing this error which now seems to be a common problem with the HD51. Is there a solution so that normal flashing with a USB stick can be achieved?
    I think you need to flash the recovery version by USB:

    https://www.openvix.co.uk/openvix-bu...overy_emmc.zip

  11. The Following User Says Thank You to Willo3092 For This Useful Post:

    Sicilian (08-10-20)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.