Results 1 to 7 of 7

Thread: Possible to copy & re-use timers from a backup?

  1. #1

    Title
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    157
    Thanks
    13
    Thanked 5 Times in 5 Posts

    Possible to copy & re-use timers from a backup?

    I have an image backup file from an old version of Openvix and would like to take the timers from the old timers.xml and use them in my new Openvix install.

    I've tried unarchiving the backup, navigating to vix-rel-5.2.044-20200619-1411/etc/enigma2/ and copying/replacing timers.xml on to the new box, but even after a restart I see no timers in Menu > Timers > Timers or indeed Menu > Timers > Autotimers.

    Am I attempting the impossible or have I missed something? I've tried rebooting the box without success.

    Thanks,

    Steve

  2. #2
    Stanman's Avatar
    Title
    Junior Admin
    Donated Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    11,238
    Thanks
    1,019
    Thanked 3,596 Times in 2,629 Posts
    Are you giving the file the right permissions?

    Done it plenty in the past and works fine using FTP

    Might be an idea to flash the backup, extract autotimers and timers file, put it in the new location.

    Your other issue could be the timers have an older time set for them, so when you move them to a future date, box will expire them unless their autotimers.

    Sent from my Mi MIX 3 5G using Tapatalk

    Support The Sponsor - Buy from the best HERE
    Please abide by the rules - have a read HERE
    VIX manual & guides >>HERE
    Download images from >> HERE
    New Box Setup Guide >>HERE

    D I S C L A I M E R
    My right to post information is protected under the rights for freedom act. In all instances, information discussed here on my posts are either hypothetical in nature, out of general curiosity, common knowledge, public knowledge, or role-play. Any use of the collective descriptions and shared knowledge from any of my posts are at the sole discretion of the reader. I am not responsible for what you do with it!

    PM HELP WILL BE IGNORED PLEASE POST HERE IN FORUM AS IT BENEFITS EVERYONE


    Follow us on Twitter

    NO CARD SHARING TALK WILL BE TOLERATED, LAN OR WAN! IN OPEN FORUM OR PM

    IF THE POSTS HELP PLEASE CLICK THANKS OR ADD TO REP ?



  3. #3
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    20,630
    Thanks
    5,456
    Thanked 8,109 Times in 5,456 Posts
    You have to stop enigma2 before transferring files. Use "init 4" to stop. After you transfer, "init 3" will restart. Guide to Putty in my signature if you need it.

  4. #4

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    3,079
    Thanks
    285
    Thanked 749 Times in 638 Posts
    You need to stop enigma with telnet init 4 before copying the timers over, and then init 3 to restart it.

    But, as has already been said, the timers will almost certainly disappear because of their age. Autotimers (in autotimer.xml) will be fine.

    Snap.

  5. #5

    Title
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    157
    Thanks
    13
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Thanks both. So just "init 4" and "init 3" on their own - or are they arguments to another command? I tried:
    • init 3
    • [ftp timers.xml to /etc/enigma2/ and overwrite the existing file]
    • init 4

    But the timers didn't show in Menu > Times > AutoTimers.

    I wonder if it's worth a restart to refresh the timers.xml in memory?

    Steve

    UPDATE: Rebooting didn't help. Something interesting: The timers.xml in etc/enigma2 contains all my [AutoTimer] autotimers but they aren't showing in the UI.
    Last edited by steveharman; 22-06-20 at 10:03.

  6. #6

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    3,079
    Thanks
    285
    Thanked 749 Times in 638 Posts
    Timers and autotimers are different, copying timers.xml won't show in autotimers.

    You need to copy autotimer.xml as well.

  7. #7

    Title
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    157
    Thanks
    13
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    T'darrrrr! :-) Thanks @ccs

    • ssh to the box & login
    • init 4 - stop enigma2
    • FTP client to copy timers.xml & autotimer.xml into /etc/enigma2 on the box (might not have needed timers.xml due to its age)
    • init 3 - start enigma2 again

    Autotimers now showing in the box UI.

    Thank you!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.