Results 1 to 9 of 9

Thread: Slow motion when you change a channel

  1. #1

    Title
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    105
    Thanks
    32
    Thanked 3 Times in 2 Posts

    Slow motion when you change a channel

    Hi Im using LG 65 UHD TV
    ive just purchased a HD61 upgraded from Mutant HD51 ive done fresh installation Vix and ive noticed when you change channels for a second its in slow motion anyone else noticed this? its very of putting

    thanks


  2. #2
    Sicilian's Avatar
    Title
    The Boss
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    29,241
    Thanks
    23,085
    Thanked 25,646 Times in 7,490 Posts
    It's normal for all Hisicilicon based receivers. Broadcom based receivers have a slight longer zap and blackscreen in between.
    D I S C L A I M E R

    My right to post information is protected under the rights for freedom act. In all instances, information discussed here on my posts are either hypothetical in nature, out of general curiosity, common knowledge, public knowledge, or role-play. Any use of the collective descriptions and shared knowledge from any of my posts are at the sole discretion of the reader. I am not responsible for what you do with it!

    Follow us on Twitter 0penViX
    Rules can be found
    HERE
    Support our sponsor World-Of-Satellite
    HERE
    GIGABLUE UHD QUAD 4K, AX HD61 COMBO, ZGEMMA H9 TWIN, VU+ ULTIMO 4K
    Triax 1.1m Powered by TM2600, Technomate 80cm Powered by TM-2600 and Fixed 28.2 Zone 2 dish





  3. #3

    Title
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    105
    Thanks
    32
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    hmmm dunno if i can live with that the Mutant was instant was told by folk on here this box was miles superior
    not from what im seeing

  4. #4
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    5,833
    Thanks
    769
    Thanked 2,021 Times in 1,551 Posts
    Quote Originally Posted by skeggylad2 View Post
    hmmm dunno if i can live with that the Mutant was instant was told by folk on here this box was miles superior
    not from what im seeing
    I have just done a quick comparison across my boxes (both HiSilicon and Broadcom - as per Mutant HD51), switching between channels on both encrypted and FTA (which obviously is a very subjective view) and the HD61 is probably slightly slower than the Giga4K (probably my fastest channel changer) on unencrypted channels and faster on encrypted.
    Compared to my other HiSilicon boxes on unencrypted its as fast or faster.
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .......................> FBC & DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) Opticum robust Unicable LNB
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  5. The Following User Says Thank You to twol For This Useful Post:

    skeggylad2 (22-05-20)

  6. #5

    Title
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    105
    Thanks
    32
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by twol View Post
    I have just done a quick comparison across my boxes (both HiSilicon and Broadcom - as per Mutant HD51), switching between channels on both encrypted and FTA (which obviously is a very subjective view) and the HD61 is probably slightly slower than the Giga4K (probably my fastest channel changer) on unencrypted channels and faster on encrypted.
    Compared to my other HiSilicon boxes on unencrypted its as fast or faster.
    I think i am being deceived with the mutant as the screen is blank? i Live with Autism and i couldn't live with the blurred the blank screen for me is more pleasing lol
    the HDMI CEC wasnt great on this box on my Mutant it works perfect with my LG and Yamaha amp the 61 just wouldn't link correctly
    i might see what Mutant offer in terms of upgrade the only thing i find wrong with this box is the way it can hang using the navigation on menus

  7. #6

    Title
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Ireland
    Posts
    1,153
    Thanks
    232
    Thanked 377 Times in 299 Posts
    The slow motion on channel change on my SF8008 drove me mad when I first got it but I honestly don't notice it all now. I have my zap mode set as "Blank screen till locked" and it works fine.
    Octagon SF8008 running OpenVIX 5.3, Darkmotor, Triax TD110 dish, Inverto Black Ultra dual lnb
    LG 50UM7450 4K TV, Pioneer VSX-534 AVR , LG UBK80 4K Bluray & a Playstation 4.

  8. #7

    Title
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    105
    Thanks
    32
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Oh ok whats the Zap mode where is that set ? ive boxed the HD61 away ready for return now so wont be trying it as their was a few issues like i said that wasnt great
    like the HDMi CEC

  9. #8

    Title
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Ireland
    Posts
    1,153
    Thanks
    232
    Thanked 377 Times in 299 Posts
    Not near the box at the moment but I think it was under channel selection settings. As regards HDMI CEC it might be too soon to judge it as you may not have cleared the old settings from the system. You really need to delete any HDMI CEC configs from every device that is connected. I had a Sony TV that was an absolute disaster with it (particularly with other Sony components). Once I got rid of those and got an LG TV it pretty much works flawlessly.
    Octagon SF8008 running OpenVIX 5.3, Darkmotor, Triax TD110 dish, Inverto Black Ultra dual lnb
    LG 50UM7450 4K TV, Pioneer VSX-534 AVR , LG UBK80 4K Bluray & a Playstation 4.

  10. #9
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    5,833
    Thanks
    769
    Thanked 2,021 Times in 1,551 Posts
    Quote Originally Posted by skeggylad2 View Post
    I think i am being deceived with the mutant as the screen is blank? i Live with Autism and i couldn't live with the blurred the blank screen for me is more pleasing lol
    the HDMI CEC wasnt great on this box on my Mutant it works perfect with my LG and Yamaha amp the 61 just wouldn't link correctly
    i might see what Mutant offer in terms of upgrade the only thing i find wrong with this box is the way it can hang using the navigation on menus
    Well, that probably blocks any of the new boxes which are mostly HiSilicon - the HD61 is (in my view) the best of the HiSilicon bunch.
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .......................> FBC & DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) Opticum robust Unicable LNB
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  11. The Following User Says Thank You to twol For This Useful Post:

    Sicilian (27-05-20)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.