Results 1 to 9 of 9

Thread: Cross EPG on H7s

  1. #1

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    20
    Thanks
    8
    Thanked 3 Times in 2 Posts

    Cross EPG on H7s

    Model Zgemma H7
    chipset Broadcom 7251S
    Vix 5.3.19

    Good day gents, I have just purchased the box from WOS and I do not seem to be able to get CrossEPG to work,it installs but when I go to settings there is no option for where to save the epg file and when I exit setup I get the message "PLEASE READ! A hard drive or a usb pen is strongly recommended. don't use flash etc " I have both a hard drive and a usb pen drive installed and I can record and pause live TV. I have attached a crash log for those who are au fait with Linux. Is this a vix 5.3.x issue? if so how do I go back to the latest 5.2.x version. Many thanks for any help.
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    twol's Avatar
    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    5,622
    Thanks
    752
    Thanked 1,935 Times in 1,481 Posts
    Well setting up the epg location has never changed - menu/setup/epg/settings
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .......................> FBC & DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) Opticum robust Unicable LNB
    Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo+Twin, Octagon SF8008, Multibox using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  3. #3

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    20
    Thanks
    8
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Thanks for the reply.
    In menu / setup/epg /settings it is EPG location /media/usb
    In menu / setup/epg / CrosEPG/configure and then press the Green/OK button I get the message I first Posted -- "PLEASE READ! A hard drive or a usb pen is strongly recommended. don't use flash etc "
    I have no idea where to address this.

  4. #4
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    19,935
    Thanks
    5,172
    Thanked 7,879 Times in 5,291 Posts
    Did you restart after setting the EPG location?

    Code:
    <  6926.305> [Skin] Processing screen '<embedded-in-PluginBrowserSummary>', position=(?, ?), size=(? x ?) for module 'PluginBrowserSummary'.
    <  6926.306> Traceback (most recent call last):
    <  6926.306>   File "/usr/lib/enigma2/python/Components/ActionMap.py", line 77, in action
    <  6926.306>   File "/usr/lib/enigma2/python/Components/ActionMap.py", line 57, in action
    <  6926.306>   File "/usr/lib/enigma2/python/Screens/Menu.py", line 60, in okbuttonClick
    <  6926.306>   File "/usr/lib/enigma2/python/Tools/BoundFunction.py", line 9, in __call__
    <  6926.306>   File "/usr/lib/enigma2/python/Screens/Menu.py", line 74, in runScreen
    <  6926.306>   File "/usr/lib/enigma2/python/Screens/Menu.py", line 80, in openDialog
    <  6926.306>   File "/usr/lib/enigma2/python/mytest.py", line 329, in openWithCallback
    <  6926.307>     dlg = self.open(screen, *arguments, **kwargs)
    <  6926.307>   File "/usr/lib/enigma2/python/mytest.py", line 342, in open
    <  6926.307>     self.execBegin()
    <  6926.307>   File "/usr/lib/enigma2/python/mytest.py", line 257, in execBegin
    <  6926.307>     c.execBegin()
    <  6926.307>   File "/usr/lib/enigma2/python/Screens/Screen.py", line 98, in execBegin
    <  6926.307>   File "/usr/lib/enigma2/python/Screens/PluginBrowser.py", line 244, in updateList
    <  6926.307>   File "/usr/lib/enigma2/python/Screens/PluginBrowser.py", line 244, in <genexpr>
    <  6926.308> TypeError: 'NoneType' object has no attribute '__getitem__'
    <  6926.308> [ePyObject] (CallObject(<bound method NumberActionMap.action of <Components.ActionMap.NumberActionMap instance at 0xb3573b20>>,('OkCancelActions', 'ok')) failed)

  5. #5
    twol's Avatar
    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    5,622
    Thanks
    752
    Thanked 1,935 Times in 1,481 Posts
    .... and sorry I had to dash off, but the dump is from something totally different - were you at some point changing the language??
    ALso in Cross which countries are you trying to setup??
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .......................> FBC & DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) Opticum robust Unicable LNB
    Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo+Twin, Octagon SF8008, Multibox using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  6. #6

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    20
    Thanks
    8
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    I have it working, still configuring it. I downloaded the plugin from the enigma2 git and FTP it to the box and then used the install from temp function and it works??? Yes I now have the EPG I am used to. Many thanks to all that helped.

  7. #7
    twol's Avatar
    Title
    ViX Beta Tester
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    5,622
    Thanks
    752
    Thanked 1,935 Times in 1,481 Posts
    Great its working - FYI Crossepg is in the feeds and should be downloaded from there. In many cases its now replaced by epgrefresh which is pre installed.
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .......................> FBC & DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) Opticum robust Unicable LNB
    Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo+Twin, Octagon SF8008, Multibox using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  8. #8
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    19,935
    Thanks
    5,172
    Thanked 7,879 Times in 5,291 Posts
    There was no need for you to download then FTP and then install. You could have just installed it from the plugin menu.

  9. #9

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    20
    Thanks
    8
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    I did install it from the plugins menu first,it didn't behave,a bit of googling led me to the enigma2 git so just downloaded it and installed, it worked. Coincidence ,I don't know, not a linux guru.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.