Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member

    Join Date
    Jan 2020
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Using Unicable + TV/Satellite signal combiner

    Hi all,

    Is it possible to have setup like below..... In short

    Cable from aerial and cable from Satellite (LNB Unicable) goes to TV/Satellite combiner like this.
    From there one cable goes to the input of satellite signal slitter with DC pass through like here.
    From there one cable from every output with combined signal goes to another TV/Satellite combiner/splitter like in the first link and from there two cables to the TV (one for terrestrial and one for satellite signal). One of satellite recievers on the TVs end is Unicable compatible so that signal needs to by Unicable compatible.

    Please see the drawing below. Will this work as per drawing?
    Satellite-set-up.jpg

    Thank you in advance for any help.

    Radek

  2. #2
    Junior Member

    Join Date
    Jan 2020
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Nobody knows? Really? Not sure how many cables I should be preparing in my installation so I'm stuck.

  3. #3
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    19,824
    Thanks
    5,138
    Thanked 7,812 Times in 5,252 Posts
    I don't know if that particular setup will work. But you do get unicable switches/matrices that allow for terrestrial input. You then use a faceplate to split them.

    Very good diagram BTW.

  4. #4
    ViX Beta Tester twol's Avatar

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    5,544
    Thanks
    737
    Thanked 1,893 Times in 1,452 Posts
    As Abu has said you do get Unicable switches such as the DUR-line DCR 5-2-4-K which takes both a terrestial input and satellite (via a Quad/quattro LNB) output are 8 unicable SCR plus 4 legacy outputs
    Also Spaun do a complete selection of switches ....

    However these switches are not usually that cheap.

    I currently use a mixture of unicable switches connected to Quattro LNB‘S and a separate unicable LNB
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .......................> FBC & DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) Opticum robust Unicable LNB
    Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo+Twin, Octagon SF8008, Multibox using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  5. #5
    Junior Member

    Join Date
    Jan 2020
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks guys. The reason for my approach is that I already have Unicable LNB (with two legacy outputs) so wanted to connected it using this. I don't have Quad/Quattro LNB.

  6. #6
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    19,824
    Thanks
    5,138
    Thanked 7,812 Times in 5,252 Posts

    Using Unicable + TV/Satellite signal combiner

    I have a couple of diplexers in a box somewhere in the loft. I'll try and test for you in a few days.

  7. #7
    Junior Member

    Join Date
    Jan 2020
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Wow!!!! That would be great. Thank you.

  8. #8
    Junior Member

    Join Date
    Jan 2020
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by abu baniaz View Post
    I have a couple of diplexers in a box somewhere in the loft. I'll try and test for you in a few days.
    Hi, Did you have a chance to look into it a bit more? To run some tests?

    Thanks,

  9. #9
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    19,824
    Thanks
    5,138
    Thanked 7,812 Times in 5,252 Posts

    Using Unicable + TV/Satellite signal combiner

    hi, had to cover someone at work yesterday and it was a bit windy. I'll try tomorrow

    sorry.

  10. The Following User Says Thank You to abu baniaz For This Useful Post:

    deltec (11-02-20)

  11. #10
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    19,824
    Thanks
    5,138
    Thanked 7,812 Times in 5,252 Posts
    Works fine with spaun devices.

  12. The Following User Says Thank You to abu baniaz For This Useful Post:

    Clabs (12-02-20)

  13. #11
    Junior Member

    Join Date
    Jan 2020
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi,

    Thank you so much.

    So does this mean the setup from my drawing above is exactly how it will work? Unicable signal (recording multiple channels with one cable) will be still received at the end?

    Radek

  14. #12
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    19,824
    Thanks
    5,138
    Thanked 7,812 Times in 5,252 Posts
    I set it up exactly as in the diagram apart from number of clients. I used two devices, both worked independently. I didn't test recordings, but that should be fine.

  15. The Following 2 Users Say Thank You to abu baniaz For This Useful Post:

    goRt (15-02-20),Sicilian (14-02-20)

  16. #13
    Member

    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    87
    Thanks
    31
    Thanked 5 Times in 4 Posts
    Quote Originally Posted by stone28 View Post
    Hi,

    Thank you so much.

    So does this mean the setup from my drawing above is exactly how it will work? Unicable signal (recording multiple channels with one cable) will be still received at the end?

    Radek
    It would be good to know if you get it working with the cheap eBay items from your original post, thanks.

    Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

  17. #14
    Member

    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    30
    Thanks
    13
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Looks OK to me but I think receivers 2 and 3 would receive a Unicable feed rather than legacy satellite.

  18. The Following User Says Thank You to dubrov For This Useful Post:

    abu baniaz (15-02-20)

  19. #15
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    19,824
    Thanks
    5,138
    Thanked 7,812 Times in 5,252 Posts
    Well spotted.

    Yes, input is unicable so all subsequent splits will be unicable.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.