Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23

Thread: Settings editor

  1. #1

    Title
    Member
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    30
    Thanks
    8
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Settings editor

    Hello, I am a newby - I bought this from World-of-Satellite yesterday.

    and have spent hrs on setup and have got it to see the dual LNB (19.2 & Hotbird). I have done a scan and have a jumbles mess of channels. So...

    1) Is there an editor that will work with this box (Amiko Viper) - I tried Dreambox editor - FTA connection OK Password OK - then error messages

    2) is there a way to scan FTA channels only ? - I have seen no mention of FTA in any menu.

    Da\/e...

  2. #2
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    5,911
    Thanks
    770
    Thanked 2,064 Times in 1,574 Posts
    Menu/setup/tuner/autobouquet - entries for UK and 19.2 countries
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .......................> FBC & DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) Opticum robust Unicable LNB
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  3. #3

    Title
    Member
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    30
    Thanks
    8
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Thanks for the quick response.

    Is there a trick I am missing - It puts most of the Encrypted channels near the top.

    Are there settings I can download ? All FTA German channels together - French together - Polish together etc. ?

    Ta

  4. #4
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    5,911
    Thanks
    770
    Thanked 2,064 Times in 1,574 Posts
    With ABM yes - assuming you are in expert mode, you can select providers, sequence and block
    SO you can accept FTA only and order
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .......................> FBC & DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) Opticum robust Unicable LNB
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  5. #5
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    20,763
    Thanks
    5,510
    Thanked 8,176 Times in 5,498 Posts
    Dreamset, Dresmboxedit, Echannelizer will allow you to create your bouquet/s in the order you want. You need to investigate the error you are getting.

    There is an FTA option during scanning within Enigma2. You need to be in the appropriate scanning method.

    Best you read the OpenViX manual. It is a few years old, but basics are still valid.

  6. #6

    Title
    Member
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    30
    Thanks
    8
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Hello,

    I have now found the FTA option in the Providers options (Earlier attempts did not see "Provider options" as not all Providers have options).

    Regarding the error - I see this......

    Dreambox response: Login successful.
    ** Retrieving file list of "/var/tuxbox/config/enigma/" **
    Starting FTP transfer
    Transfer complete
    ** Retrieving file list of "/var/tuxbox/config/enigma/" **
    Starting FTP transfer
    Transfer complete
    Neither a "services" nor a "lamedb" file was found in directory "%" on the Dreambox. /var/tuxbox/config/enigma/
    Check the dream path settings on the option panel to point to the correct Dreambox directories and try again.
    Disconnecting.
    Disconnected.


    -Monoblock (Astra 19.2 & Hotbird)
    -Wired Lan
    -Amiko Viper

  7. #7

    Title
    Member
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    30
    Thanks
    8
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Tried Echannelizer - Test connection says ok - Then it fails (no message)

    Da\/e...

  8. #8

    Title
    Member
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    30
    Thanks
    8
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Update - Echannelizer now working. Dreamboxedit still has the same error.

    BTW the problem with Echannelizer was .... You setup the conection - Name & IP address etc but it doesnot use the settings you just made until you select the device (name) from a dropdown > top right .

    I find that the Autoboquetmaker still includes Encrypted channels like RTL HD (possibly unencrypted sometimes). Therefore I am going to have to sort the channels myself.

    I could upload my settings if that would be of use to anyone.

    Da\/e..

  9. #9
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    20,763
    Thanks
    5,510
    Thanked 8,176 Times in 5,498 Posts
    I think you have configured DBEdit to use Enigma instead of Enigma2.

  10. #10
    twol's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    5,911
    Thanks
    770
    Thanked 2,064 Times in 1,574 Posts
    Quote Originally Posted by Asrampd View Post
    Update - Echannelizer now working. Dreamboxedit still has the same error.

    BTW the problem with Echannelizer was .... You setup the conection - Name & IP address etc but it doesnot use the settings you just made until you select the device (name) from a dropdown > top right .

    I find that the Autoboquetmaker still includes Encrypted channels like RTL HD (possibly unencrypted sometimes). Therefore I am going to have to sort the channels myself.

    I could upload my settings if that would be of use to anyone.

    Da\/e..
    German channels - you can select FTA only
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .......................> FBC & DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) Opticum robust Unicable LNB
    AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008 using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  11. #11
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    20,763
    Thanks
    5,510
    Thanked 8,176 Times in 5,498 Posts
    If you are going to edit bouquets, do not edit those created by ABM. Make your own. Otherwise ABM will overwrite them next time it runs.

  12. #12

    Title
    Member
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    30
    Thanks
    8
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I think you have configured DBEdit to use Enigma instead of Enigma2.
    I have looked but can't find a selection for Enigma or Enigma2

    I have not configured any file paths in the setup
    The top one there currently says ....../var/tuxbox/config/enigma/


    German channels - you can select FTA only
    I did it still added RTL HD though

    If you are going to edit bouquets, do not edit those created by ABM. Make your own. Otherwise ABM will overwrite them next time it runs.
    I was doing as it happens. I did switch off updates - does this not stop overwrite ?

  13. #13
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    20,763
    Thanks
    5,510
    Thanked 8,176 Times in 5,498 Posts
    This is how my DB edit is configured. Maybe you can show your one?
    Attached Images Attached Images

  14. The Following User Says Thank You to abu baniaz For This Useful Post:

    Asrampd (08-11-19)

  15. #14

    Title
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    24
    Thanks
    3
    Thanked 7 Times in 6 Posts
    deleted message
    Last edited by slacker17; 08-11-19 at 22:24. Reason: replying to wrong user

  16. #15

    Title
    Member
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    30
    Thanks
    8
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Good news - I set the Dreambox options to the same as yours and It works.

    Now I can edit - Is there a good location where ready made listings can be downloaded (for 19.2 & Hotbird) ?

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.