Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Junior Member

    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Openvix Image 5.3 freezes on boot up

    My Technomate Nano SE refuses to run the latest Openvix 5.3 images. I have tried both 5.3 001(August 2019) and 5.3 002 (September 2019). The box appears to accept the flashed image, but freezes with the opening screen on boot up. The most recent image that runs OK is 5.2 045 (July 2019).

    I appreciate that a number of older boxes are unable to run the most recent 5.3 image, but the Technomate Nano SE is not listed among these and the most recent 5.3 images are listed for download for this model.

    In both cases I flashed the images using a 4gb Kingston USB stick formatted FAT32. This method worked fine for v 5.2 045. I am aware that the latest 5.3 version is 14mb larger than the final 5.2 version. Is this a problem for this 4 year old receiver?

    Any advice would be welcome. I am running a single LNB with a 1m dish on a Technomate TM2600 positioner motor.

  2. #2
    Forum Supporter
    Donated Member


    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    2,173
    Thanks
    728
    Thanked 288 Times in 268 Posts
    I have a nano se also not tried the latest but would ask when box is flashed and rebooted do you get a spinning symbol or 2 booting up % screens and how long did you leave it to see if it launches the wizard.

  3. #3
    Junior Member

    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Thanks for your reply. I did wait about 10 minutes. There was no spinning VIX symbol or progress monitor showing % etc. Just a static openvix screen which was frozen, and none of the controls on the remote or box working, forcing to remove the power cord. I was able to go back and re-flash to v 5.2.045 using usb stick. I also tried the latest Open ATV, and had the same problem.

  4. The Following User Says Thank You to jonib For This Useful Post:

    cactikid (25-09-19)

  5. #4
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    19,204
    Thanks
    5,004
    Thanked 7,588 Times in 5,087 Posts
    Do you get the same problem if you flash using Image Manager?

  6. #5
    Junior Member

    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    I have not tried using Image Manager. I am new to Openvix so am still learning. I was under the impression that Image manager cannot be used when upgrading from 5.2 to 5.3. Is this correct?

  7. #6
    ViX Beta Tester twol's Avatar

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    5,164
    Thanks
    683
    Thanked 1,765 Times in 1,349 Posts
    Quote Originally Posted by jonib View Post
    I have not tried using Image Manager. I am new to Openvix so am still learning. I was under the impression that Image manager cannot be used when upgrading from 5.2 to 5.3. Is this correct?
    That's not corrrect - ImageManager performs an online flash - replacing the installed image - and the result is the same as a usb flash but without all the issues with the usb stick.
    Software update, updates the currently installed image - only replacing changed components. You should perform a USB or ImageManager flash to install 5.3 from 5.2
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .........DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) (GB UE 4K)
    Edision Osmio 4K, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008, Multibox using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  8. #7
    Junior Member

    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Thanks to everyone for their comments. I have managed to resolve the problem by using the downloads option in Image manager and selecting the OpenVix 5.3 download. Initially this failed and only downloaded 93% of the image. But I then made a factory reset and repeated the procedure. Now I managed to download 100% of the image and after flashing, the latest 5.3.002 is running 100%. Its a mystery why this option does not work when flashing directly from the USB, but the issue is now resolved.

  9. The Following User Says Thank You to jonib For This Useful Post:

    twol (26-09-19)

  10. #8
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    19,204
    Thanks
    5,004
    Thanked 7,588 Times in 5,087 Posts
    I dont think the issue is necessarily resolved. Flashing by USB has the maximum flashable filesize limitation whereas flashing using ofgwrite does not have this. Flashing by USB affects the sections of the flash memory that hold the splash.bmp as well as bootloader, doing so by ofgwrite does not.

    The box may need to be added to the receivers with small flashable size even though it has enough memory.

  11. The Following User Says Thank You to abu baniaz For This Useful Post:

    jonib (07-10-19)

  12. #9
    The Boss Sicilian's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    28,757
    Thanks
    22,747
    Thanked 25,372 Times in 7,341 Posts
    Confirmed, doesn't boot.
    D I S C L A I M E R

    My right to post information is protected under the rights for freedom act. In all instances, information discussed here on my posts are either hypothetical in nature, out of general curiosity, common knowledge, public knowledge, or role-play. Any use of the collective descriptions and shared knowledge from any of my posts are at the sole discretion of the reader. I am not responsible for what you do with it!

    Follow us on Twitter 0penViX
    Rules can be found
    HERE
    Support our sponsor World-Of-Satellite
    HERE
    GIGABLUE UHD QUAD 4K, GIGABLUE UHD UE 4K, MUTANT HD51, VU+ ULTIMO 4K
    Triax 1.1m Powered by TM2600, Technomate 80cm Powered by TM-2600 and Fixed 28.2 Zone 2 dish





  13. The Following 2 Users Say Thank You to Sicilian For This Useful Post:

    cactikid (27-09-19),Willo3092 (27-09-19)

  14. #10
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    19,204
    Thanks
    5,004
    Thanked 7,588 Times in 5,087 Posts
    We need to add to list of small flash receivers. I'll check se M2 later

  15. The Following 5 Users Say Thank You to abu baniaz For This Useful Post:

    cactikid (27-09-19),deltec (27-09-19),DeviousG (08-10-19),Sicilian (27-09-19),Willo3092 (27-09-19)

  16. #11
    The Boss Sicilian's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    28,757
    Thanks
    22,747
    Thanked 25,372 Times in 7,341 Posts
    Fixed in next release build, will be in 5.3.005.
    D I S C L A I M E R

    My right to post information is protected under the rights for freedom act. In all instances, information discussed here on my posts are either hypothetical in nature, out of general curiosity, common knowledge, public knowledge, or role-play. Any use of the collective descriptions and shared knowledge from any of my posts are at the sole discretion of the reader. I am not responsible for what you do with it!

    Follow us on Twitter 0penViX
    Rules can be found
    HERE
    Support our sponsor World-Of-Satellite
    HERE
    GIGABLUE UHD QUAD 4K, GIGABLUE UHD UE 4K, MUTANT HD51, VU+ ULTIMO 4K
    Triax 1.1m Powered by TM2600, Technomate 80cm Powered by TM-2600 and Fixed 28.2 Zone 2 dish





  17. The Following User Says Thank You to Sicilian For This Useful Post:

    DeviousG (08-10-19)

  18. #12
    Junior Member DeviousG's Avatar

    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    15
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    wow i wished i checked here 2 hours ago, i have been pulling my hair out trying to flash x2 nano se combo, even atv dont flash, se m2 is fine i flashed that already, any idea when .5 release ?

  19. #13
    The Boss Sicilian's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    28,757
    Thanks
    22,747
    Thanked 25,372 Times in 7,341 Posts
    Quote Originally Posted by DeviousG View Post
    wow i wished i checked here 2 hours ago, i have been pulling my hair out trying to flash x2 nano se combo, even atv dont flash, se m2 is fine i flashed that already, any idea when .5 release ?
    Soon, within next few days hopefully.
    D I S C L A I M E R

    My right to post information is protected under the rights for freedom act. In all instances, information discussed here on my posts are either hypothetical in nature, out of general curiosity, common knowledge, public knowledge, or role-play. Any use of the collective descriptions and shared knowledge from any of my posts are at the sole discretion of the reader. I am not responsible for what you do with it!

    Follow us on Twitter 0penViX
    Rules can be found
    HERE
    Support our sponsor World-Of-Satellite
    HERE
    GIGABLUE UHD QUAD 4K, GIGABLUE UHD UE 4K, MUTANT HD51, VU+ ULTIMO 4K
    Triax 1.1m Powered by TM2600, Technomate 80cm Powered by TM-2600 and Fixed 28.2 Zone 2 dish





Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.