View Entry Info: Client Mode Audio Drop-Out

Category:
Possible Bug
What ViX Image build number are you using?
Please provide your ViX Team image build number. Menu > Information > About > Build number > ENTER THIS NUMBER e.g. 4.2.028
5.2.045
Have you tried a flash WITHOUT settings restore?
Have you tried this? PLEASE SELECT YES OR NO.
Yes
Have you tried a flash WITH settings restore?
Have you tried this? PLEASE SELECT YES OR NO.
Yes
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Forum Supporter
    Donated Member


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Belgium, Limburg
    Posts
    20
    Thanks
    2
    Thanked 4 Times in 3 Posts

    Client Mode Audio Drop-Out

    Hi there,

    Main Box is VU+ Duo2, Openvix 5.2.45
    VU+ Zero configured as client, 5.2.44. Boxes connected direct to the same switch 100/1000 Mb.
    Works great. But on the client box audio drop outs. I Noticed this happens when the image on the screen "freezes" (f.I. like when a static weather map is showed)
    Anyone has an idea? Tried also with changing audio settings on both boxes, but I cannot make it work properly.

  2. #2
    ViX Beta Tester twol's Avatar

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    5,296
    Thanks
    697
    Thanked 1,802 Times in 1,382 Posts
    Shouldn‘t be freezing unless there is a LAN issue or something is hogging the network ... I assume from your post that everything is wired.
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .........DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) (GB UE 4K)
    Edision Osmio 4K, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008, Multibox using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  3. #3
    Forum Supporter
    Donated Member


    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    2,613
    Thanks
    225
    Thanked 588 Times in 510 Posts
    . I don't think they actually mean freezing, it happens when the picture has no movement, like a weather map.

    Maybe screen saver?

  4. #4
    Forum Supporter
    Donated Member


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Belgium, Limburg
    Posts
    20
    Thanks
    2
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Exactly what I mean: when picture has no movement, audio drops. al is wired LAN, no disturbs in in the image just the audio.

  5. #5
    Senior Member

    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    101
    Thanks
    18
    Thanked 14 Times in 12 Posts
    Hi sorry for butting in but I have the same issue have to reboot main box been happening a alot if client changes channel all boxes running 5.2 45
    main box frezzes , tried reflash etc
    Was thinking if down grading
    Off subject
    , because old vu + ultimo as main box , and you don't update box image no more do openpil do a client mode ?
    Last edited by loopy123; 07-11-19 at 20:46.

  6. #6
    ViX Beta Tester twol's Avatar

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    5,296
    Thanks
    697
    Thanked 1,802 Times in 1,382 Posts
    I run this way with several receivers and no issues.
    So ...........
    Can you define your setup on the Ultimo (tuners etc)
    OpenPli do it differently.
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .........DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) (GB UE 4K)
    Edision Osmio 4K, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008, Multibox using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  7. #7
    Senior Member

    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    101
    Thanks
    18
    Thanked 14 Times in 12 Posts
    Hi I am running vu+ ultimo ( not 4k) for as main box 3 sat tuners 5.2 45 and zero vu also on 5.2 45
    Don't know if image I was thinking of downgrade to 5.2 first to try
    Tuner A 28.2
    Tuner B 19.2
    Tuner c 19.2
    All simple never and problem before. Been with vix through and thought think it is image or I moved to oscam I need to do more tests
    Last edited by loopy123; 07-11-19 at 21:24.

  8. #8
    ViX Beta Tester twol's Avatar

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    5,296
    Thanks
    697
    Thanked 1,802 Times in 1,382 Posts
    So if you only have 1 tuner on 28.2E that is an issue with competition between somebody watching on ultimo and somebody on the zero (don‘t forget you are using the Ultimo as the C/S so its using the tuner.
    19.2 is OK as long as you are not also recording.
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .........DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) (GB UE 4K)
    Edision Osmio 4K, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008, Multibox using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.