Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 50

Thread: USB problem

  1. #1
    Member

    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    35
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Unhappy USB problem

    Have mounted a 32gB USB and want to put my picons on this.Ttried to create a folder named picon on it
    but when i try to put my picon in that folder i get notified that it is not enough with memory !!

    What am I doing wrong

  2. #2
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    19,380
    Thanks
    5,037
    Thanked 7,669 Times in 5,143 Posts
    What file system is the USB stick in?

    If in exfat, you need to install the exfat drivers
    If in ntfs, you need to insyall ntfs-3g drivers

  3. #3
    Member

    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    35
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by abu baniaz View Post
    What file system is the USB stick in?

    If in exfat, you need to install the exfat drivers
    If in ntfs, you need to insyall ntfs-3g drivers
    I dont know how can i see that?
    and how do i install that drivers?
    i have mounted the USB in the box (Edision mi4K)

  4. #4
    Member

    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    35
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    if i have mounted the USB in the box it must be EXT 4 Or?

  5. #5
    ViX Beta Tester birdman's Avatar

    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Hitchin, UK
    Posts
    5,358
    Thanks
    129
    Thanked 1,146 Times in 913 Posts
    Installing picons can require hard-links, so if it would need to be ext4. exfat/ntfs can't handle them.

    Not sure what error message you end up with though. Posting the exact text would be helpful - I can't see it being any issue with "out of memory" as the picons are on a file-system, not in memory.
    MiracleBox Prem Twin HD - 2@DVB-T2 + Xtrend et8000 - 5(incl. 2 different USBs)@DVB-T2[terrestrial - UK Freeview HD, Sandy Heath] - LAN/USB-stick/HDD

  6. #6
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    19,380
    Thanks
    5,037
    Thanked 7,669 Times in 5,143 Posts
    Issue the following command will show you the storage device details (Putty guide in my signature if you need it)

    df -Th

  7. #7
    Member

    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    35
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by abu baniaz View Post
    Issue the following command will show you the storage device details (Putty guide in my signature if you need it)

    df -Th
    Ok Here you are.
    Osmio 4K.jpg

  8. #8
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    19,380
    Thanks
    5,037
    Thanked 7,669 Times in 5,143 Posts
    All your storage device are ext4. As per Birdman's post, the exact text and maybe also debug log may show the issue. Which picon set?

    EDIT:
    Highlighting everything in putty automatically copies. Just in case you want to paste details instead of screenhot. Maybe I'll add to putty guide

  9. #9
    Forum Supporter
    Donated Member
    Ashley69's Avatar

    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    1,099
    Thanks
    206
    Thanked 289 Times in 245 Posts
    Can’t quite see but it looks like your usb has a partition. I would put it a Pc and completely format it removing the partition. Then put back in and initialise it.
    Octagon SF8008 4K, VU+Duo 2..
    Edision OS MINI,

  10. #10
    Member

    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    35
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    It is 2 USB one with 8 Gb and one with 32 Gb

  11. #11
    Member

    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    35
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Now I have identified the problem.
    but not found a solution :-(
    As you can be seen on the screen dump, there are some small picons that cannot be transferred.
    This picon is only at 13.4kb but it is said that there is no space on my USB memory
    Attached Images Attached Images

  12. #12
    ViX Beta Tester Andy_Hazza's Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    6,732
    Thanks
    2,123
    Thanked 1,941 Times in 1,592 Posts
    Solo4K has plenty of flash space, store to flash instead of using multiple USB’s etc. Store your EPG data to your HDD.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Vu+ Ultimo 4K with 3TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Twin Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 4K with 1TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 2 with 1TB HDD 'White Edition', 2x DVB-S2 tuners
    Mut@nt HD2400 with 1TB HDD, 4x DVB-S2 tuners
    Fixed 28.2E Technomate 65cm Mesh Satellite Dish with Inverto Unicable II/JESS LNB and Inverto Unicable Splitter
    Fixed 28.2E Sky Zone 1 45cm Satellite Dish with Octo LNB
    (All receivers installed with the latest Dev build)

  13. #13
    Member

    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    35
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    It's not in my Solo 4K
    it is an Edision os mio 4k with multiboot i have 4 different images in that box so bring picons in the hard disk is better
    otherwise I have to store them again if I install a new image

  14. #14
    ViX Beta Tester twol's Avatar

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    5,288
    Thanks
    697
    Thanked 1,801 Times in 1,382 Posts
    .... just wonder if it is a „false“ usb with only minimal memory (tricked to indicate 32GB but not installed) - I would try another usb.
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .........DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) (GB UE 4K)
    Edision Osmio 4K, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008, Multibox using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  15. #15
    ViX Beta Tester Andy_Hazza's Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    6,732
    Thanks
    2,123
    Thanked 1,941 Times in 1,592 Posts
    So why have you posted in the Vu+ support section?!?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Vu+ Ultimo 4K with 3TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Twin Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 4K with 1TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 2 with 1TB HDD 'White Edition', 2x DVB-S2 tuners
    Mut@nt HD2400 with 1TB HDD, 4x DVB-S2 tuners
    Fixed 28.2E Technomate 65cm Mesh Satellite Dish with Inverto Unicable II/JESS LNB and Inverto Unicable Splitter
    Fixed 28.2E Sky Zone 1 45cm Satellite Dish with Octo LNB
    (All receivers installed with the latest Dev build)

  16. The Following User Says Thank You to Andy_Hazza For This Useful Post:

    cactikid (20-07-19)

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.