Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Junior Member

    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    13
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Vu+Solo 4k - WinTV DualHD - can't get it to work

    Just seen a new driver for the Hauppauge WinTV DualHD USB DVB-T/T2/C tuner.

    According the latest image readme this tuner is now supported.

    I went into plugins>drivers and its listed as....

    ct2-dvb-usb-dualhd (1.0-r2)
    USB Driver for the Hauppauge WinTV Dual-HD Tuner

    I got one of these a couple of years ago hoping it was supported, but no luck till now. Then I did an image update and was looking for a differecnt driver and saw this one at the top of the list.

    So I added the driver, re-booted. Plugged in the Wintv DualHD into the box (on its own, no other usb devices connected), connected an DVB-T2 aerial and re-booted again.

    When I checked in the list of devices, nothing there.


    Any thoughs of what to do next?

    Are there any logs to look at (if so which one and where is it located). I've already taken a copy of dmesg and messages and cannot find anything in them that points to this device being loaded.dmesg.txtmessages.txt

    I'm OK to use the console (via Putty / Telnet), and quite familiar with Linux.

    Cheers

  2. #2
    Forum Supporter
    Donated Member


    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    2,079
    Thanks
    649
    Thanked 263 Times in 247 Posts
    Answered other thread,check your listed tuners?

  3. #3
    Junior Member

    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    13
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by cactikid View Post
    Answered other thread,check your listed tuners?
    I'm bringing the discussion back to this forum... may be a bug....

    Quote Originally Posted by cactikid View Post
    Anytime you use a plug in tuner stick as you said you downloaded driver and rebooted.Power off box and insert tuner then it should be seen as i had issues with not seeing my usb stick until box was rebooted.Does it show with an aerial feed in tuners?



    Afraid thats not the problem. The tuner has been connected to the box for the last 2 days. The box is powered off every night.

    The tuner does not show in the list of devices Device List Info.jpg

    Nor in the list of tuners Setup Tuner List p1.jpg Setup Tuner List p2.jpg

    But the device does show as connected....

    root@vusolo4k:lsusb
    Bus 004 Device 002: ID 2040:0265
    Bus 005 Device 002: ID 148f:5372
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003
    Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002
    Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0002
    Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0002
    Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0002
    Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001
    Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0001
    Bus 009 Device 001: ID 1d6b:0001
    Bus 010 Device 001: ID 1d6b:0001


    Its the first device in the list. Doing a google search for "usb 2040:0265" returns hits for Huappage WinTV-dualHD, model 01590.

    So what can I dump next? Please give location if is not an obvoius file.

    Thanks

  4. The Following User Says Thank You to FredC For This Useful Post:

    cactikid (15-07-19)

  5. #4
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    18,813
    Thanks
    4,933
    Thanked 7,362 Times in 4,964 Posts
    I am closing this thread. please continue in the other one.

  6. The Following User Says Thank You to abu baniaz For This Useful Post:

    cactikid (15-07-19)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.