Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member

    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    18
    Thanks
    6
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    VU+ Duo2 causing interference

    I wonder if anyone can help.
    I have a vu+ duo2 and sat next to it is the reciever part of a video sender unit.

    These two bits of kit have sat happily side by side for quite a few months, both working ok.

    I now notice that the video received on the sender unit is breaking up due to intereference.
    The interference stops and the picture becomes solid again when i turn off the mains supply to the vu.

    This makes me think that the vu has developed a fault, any suggestions please.

    thanks in advance.
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    The Boss Sicilian's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    28,345
    Thanks
    22,383
    Thanked 25,072 Times in 7,188 Posts
    So why would the VU+ be at fault if its outputting as it should be to your TV?
    D I S C L A I M E R

    My right to post information is protected under the rights for freedom act. In all instances, information discussed here on my posts are either hypothetical in nature, out of general curiosity, common knowledge, public knowledge, or role-play. Any use of the collective descriptions and shared knowledge from any of my posts are at the sole discretion of the reader. I am not responsible for what you do with it!

    Follow us on Twitter 0penViX
    Rules can be found
    HERE
    Support our sponsor World-Of-Satellite
    HERE
    GIGABLUE UHD QUAD 4K, GIGABLUE UHD UE 4K, MUTANT HD51, VU+ ULTIMO 4K
    Triax 1.1m Powered by TM2600, Technomate 80cm Powered by TM-2600 and Fixed 28.2 Zone 2 dish





  3. #3
    Junior Member

    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    18
    Thanks
    6
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    the VU is my thought, while it is powered on, the video from the video sender into the tv is being interefered with. when the power to the vu is off the video from the video sender into the tv is a solid picture. The vu does appear to be working normally when i use it for watching tv. I wondered if anyone knew if a component could have developed a fault that is transmitting interference.

  4. #4
    Senior Member bellejt's Avatar

    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    1,220
    Thanks
    20
    Thanked 221 Times in 191 Posts
    is the WLAN on your vu off ?
    VU+ DUO2 quad tuner with HDD 1 TB + Latest Openvix and VU+ DUO2 remote stream and Edision OS1 openvix apollo
    1 triax 88 cm rotor single LNB 30 E- 40 W
    1 triax 88 cm fixed - 4 quad LNB 13E-19E-23.5E-28.2E

  5. The Following 2 Users Say Thank You to bellejt For This Useful Post:

    Andy_Hazza (15-03-19),Sicilian (14-03-19)

  6. #5
    Junior Member

    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    18
    Thanks
    6
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    I will check - thanks.

  7. #6
    ViX Beta Tester Andy_Hazza's Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    6,397
    Thanks
    1,791
    Thanked 1,826 Times in 1,499 Posts
    Any recent changes with regards Energy saving bulbs nearby, telephone handsets placed nearby etc.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Vu+ Ultimo 4K with 3TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Twin Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 4K with 1TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 2 with 1TB HDD 'White Edition', 2x DVB-S2 tuners
    Mut@nt HD2400 with 1TB HDD, 4x DVB-S2 tuners
    Fixed 28.2E Technomate 65cm Mesh Satellite Dish with Inverto Unicable II/JESS LNB and Inverto Unicable Splitter
    Fixed 28.2E Sky Zone 1 45cm Satellite Dish with Octo LNB
    (All receivers installed with the latest Dev build)

  8. #7
    Junior Member

    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    18
    Thanks
    6
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    That was the answer - WLAN now off - thanks very much.

  9. The Following User Says Thank You to blackcat1 For This Useful Post:

    Sicilian (14-03-19)

  10. #8
    Junior Member

    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    18
    Thanks
    6
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    got it sorted now, WLAN was the problem. thanks for the reply.

  11. The Following User Says Thank You to blackcat1 For This Useful Post:

    Sicilian (14-03-19)

  12. #9
    Senior Member bellejt's Avatar

    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    1,220
    Thanks
    20
    Thanked 221 Times in 191 Posts
    your welcome
    VU+ DUO2 quad tuner with HDD 1 TB + Latest Openvix and VU+ DUO2 remote stream and Edision OS1 openvix apollo
    1 triax 88 cm rotor single LNB 30 E- 40 W
    1 triax 88 cm fixed - 4 quad LNB 13E-19E-23.5E-28.2E

  13. The Following 4 Users Say Thank You to bellejt For This Useful Post:

    Andy_Hazza (15-03-19),cactikid (14-03-19),Sicilian (14-03-19),widar (15-03-19)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.