View Entry Info: Vu+ ultimo. dual tuner. No onid or tsid on D

Category:
Possible Bug
What ViX Image build number are you using?
Please provide your ViX Team image build number. Menu > Information > About > Build number > ENTER THIS NUMBER e.g. 4.2.028
5.2.027
Have you tried a flash WITHOUT settings restore?
Have you tried this? PLEASE SELECT YES OR NO.
Yes
Have you tried a flash WITH settings restore?
Have you tried this? PLEASE SELECT YES OR NO.
Yes
Attachments
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
  1. #1
    Junior Member

    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    13
    Thanks
    7
    Thanked 4 Times in 3 Posts

    Vu+ ultimo. dual tuner. No onid or tsid on D

    Hi
    It's a vu+ ultimo (Not 4k). 1 T2 tuner working. 1 single dvb-s2 tuner also working and 1 dual dvb-s2 tuner. On the dual tuner C works fine. D won't find any stations. On signal finder the D tuner has SNR:100% AGC 91% but no ONID or TSID....All the dvb-s2 tuner's set the same... Advanced
    Appreciate any suggestions
    Thanks.

  2. #2
    Junior Member

    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    13
    Thanks
    7
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    I should also point out. I installed blackhole
    . Just to check the tuner and it works just fine. So not a hardware problem.

  3. The Following User Says Thank You to aidan For This Useful Post:

    loopy123 (16-02-19)

  4. #3
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    18,371
    Thanks
    4,846
    Thanked 7,163 Times in 4,841 Posts
    Are the two images you are comparing using the same drivers?

    You need to be specific as to what frequency you are checking when using Signal finder.

  5. The Following User Says Thank You to abu baniaz For This Useful Post:

    aidan (16-02-19)

  6. #4
    Junior Member

    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    13
    Thanks
    7
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Hi
    Thanks for the reply
    As far as driver's are concerned I really don't know.
    The frequency on all the dvb-s2 tuner's is 11836. The satellite is 28.2E Astra.

  7. #5
    Forum Supporter
    Donated Member


    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    2,381
    Thanks
    209
    Thanked 516 Times in 452 Posts
    Menu/Information/About or something similar will give you driver details.

  8. The Following User Says Thank You to ccs For This Useful Post:

    aidan (16-02-19)

  9. #6
    Junior Member

    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    13
    Thanks
    7
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Thanks
    The driver's are 2017-12-04

  10. #7
    Junior Member

    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    13
    Thanks
    7
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Hi
    So here are some screenshots
    Attached Images Attached Images

  11. The Following 2 Users Say Thank You to aidan For This Useful Post:

    abu baniaz (16-02-19),loopy123 (16-02-19)

  12. #8
    Junior Member

    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    13
    Thanks
    7
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    I have now installed Multiboot from vix plugins
    When I switch to blackhole tuner D works (searches for and finds stations)
    Screenshot attached.
    Attached Images Attached Images

  13. #9
    Junior Member

    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    13
    Thanks
    7
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Is there any more information I can provide to hopefully remedy this situation..

  14. #10
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    18,371
    Thanks
    4,846
    Thanked 7,163 Times in 4,841 Posts
    Do you know what BlackHole has done to make it work?

  15. #11
    Junior Member

    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    13
    Thanks
    7
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Hi
    I have no idea.
    What i do know is it use to work fine. I think it stopped working when I updated to 5.0 from 4.
    I don't have an older version to check.

  16. #12
    Member

    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    82
    Thanks
    17
    Thanked 10 Times in 9 Posts
    I am following this closely I had to return the dual tuner because I could not resolve this issue I tried every scenario and could not get it to work with the vix image, I was not interested in black hole, if this could get sorted I would buy the dual tuner immediately, I received lots of help on this forum and no one could resolve this for me,... Eagerly awaiting a resolution on the vix image

  17. The Following User Says Thank You to loopy123 For This Useful Post:

    aidan (22-02-19)

  18. #13
    Junior Member

    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    13
    Thanks
    7
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Thanks for pitching in. I was beginning to think it was just me. So it's a bit more likely that it's software rather than hardware or user error.

  19. #14
    Member

    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    82
    Thanks
    17
    Thanked 10 Times in 9 Posts
    IMG_20190309_165114_1_BURST001_COVER.jpg
    Hi Aiden,
    I have turned on my laptop for the first time in a while and the last image I have is openvix 4.2.13 zip file which I would have downloaded from the site. would this help to check if it used to work? Might be worth a try
    Last edited by loopy123; 09-03-19 at 18:18.

  20. #15

  21. The Following User Says Thank You to loopy123 For This Useful Post:

    aidan (10-03-19)

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.