Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
  1. #1
    Senior Member

    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Switzerland
    Posts
    104
    Thanks
    17
    Thanked 15 Times in 11 Posts

    Dreambox Control Center - Connection problem

    Dear all

    Until yesterday I could use dreambox control center to have have access to my vu+solo2 image (and USB music store). However, when trying to connect DCC I get the following messages:

    Checking network...
    Telnet Connected
    Connection failed!

    It looks as if I had changed the username or the password. I thought I would still have the default values.

    Strange enough WebIF works and I can make screenshots.

    I have tried to restore the setting from 20 November, but it did not help.

    Any clue how I could get DCC FTP up and running again?

    Thanks for your hints
    nekrub2
    VU+ Solo2
    No HDD
    Diseq 13.0E 19.0E

  2. #2
    Senior Member ^^COMPASS^^'s Avatar

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    250
    Thanks
    258
    Thanked 291 Times in 119 Posts
    If you aren't using DCC version 1.41, i would give it a go


    Vu+DUO 2 [OE-Alliance-4.2 Firmware 5.2-013-Build Oscam-r11392][with keys]
    Vu+SOLO 2 [OE-Alliance-4.2 Firmware 5.2-013-Build MGcamd]
    Vu+DUO [OE-Alliance-4.2 Firmware 5.2-001-Build MGcamd]
    Vu+SOLO SE [OE-Alliance-4.2 Firmware 5.2-013-Build MGcamd]
    Vu+ZERO [OE-Alliance-4.2 Firmware 5.2-013 MGcamd]

  3. #3
    Senior Member

    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    567
    Thanks
    50
    Thanked 114 Times in 100 Posts
    You could try right click, run as administrator.

    There is a new DCC v2 version out. You could that as a fresh install to see if it flushes out the problem.

  4. #4
    Senior Member

    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Switzerland
    Posts
    104
    Thanks
    17
    Thanked 15 Times in 11 Posts

    DCC connection error

    Sorry did not work with running as admin.

    Attach screenshot.

    Error_DCC_V2.JPG


    Must have something to do with the password. Will try to fiddle round.

    Tough luck - thanks anyway
    nekrub2
    VU+ Solo2
    No HDD
    Diseq 13.0E 19.0E

  5. #5
    Forum Supporter
    Donated Member


    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    2,201
    Thanks
    198
    Thanked 463 Times in 406 Posts
    Which username and password does OpenWebif work with?

  6. #6
    Senior Member

    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Switzerland
    Posts
    104
    Thanks
    17
    Thanked 15 Times in 11 Posts

    OpenwebIF connection

    Hi

    In the OpenwebIF Configuration I set the HTTP port to 00080 and the HTTP Authentication to no. I think with this setting it does not test the password.

    Best regard
    nekrub2
    VU+ Solo2
    No HDD
    Diseq 13.0E 19.0E

  7. #7
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    17,768
    Thanks
    4,736
    Thanked 6,971 Times in 4,699 Posts
    Which version of DCC are you using? There was another update to DCC today to fix a connection problem.

  8. #8
    Senior Member

    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Switzerland
    Posts
    104
    Thanks
    17
    Thanked 15 Times in 11 Posts

    DCC Version

    Hi Abu

    I orginially had V2.95 but installed today DCC-E2. On both of them I have the same trouble.

    I heard that there will be a new V2 version soon. I will also try this one.

    I wouldn't like to flash my box and building up everything from scratch. I'm scared that I will lose my MP3player database and cache files.

    Best regards
    nekrub2
    VU+ Solo2
    No HDD
    Diseq 13.0E 19.0E

  9. #9
    ViX Beta Tester Andy_Hazza's Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    6,236
    Thanks
    1,650
    Thanked 1,765 Times in 1,449 Posts

    Dreambox Control Center - Connection problem

    Try something like Filezilla or FlashFXP for your ftp needs and something like PuTty for your telnet needs.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by Andy_Hazza; 28-11-18 at 05:57.
    Vu+ Ultimo 4K with 3TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Twin Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 4K with 1TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 2 with 1TB HDD 'White Edition', 2x DVB-S2 tuners
    Mut@nt HD2400 with 1TB HDD, 4x DVB-S2 tuners
    Fixed 28.2E Technomate 65cm Mesh Satellite Dish with Inverto Unicable II/JESS LNB and Inverto Unicable Splitter
    Fixed 28.2E Sky Zone 1 45cm Satellite Dish with Octo LNB
    (All receivers installed with the latest Dev build)

  10. The Following User Says Thank You to Andy_Hazza For This Useful Post:

    nekrub2 (28-11-18)

  11. #10
    Senior Member

    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Switzerland
    Posts
    104
    Thanks
    17
    Thanked 15 Times in 11 Posts
    Hi Andy

    Tough luck: On Fizilla the same
    Status: Connecting to 192.168.1.102:21...
    Status: Connection attempt failed with "ECONNREFUSED - Connection refused by server".
    Error: Could not connect to server
    Status: Waiting to retry...
    Status: Connecting to 192.168.1.102:21...
    Status: Connection attempt failed with "ECONNREFUSED - Connection refused by server".
    Error: Could not connect to server

    It looks as if I had blocked my box from connecting to FTP. Do you know which settings I might have altered by error?
    In the worst case remains only system flash with USB without reloading of anny settings.
    Best regards
    nekrub2
    VU+ Solo2
    No HDD
    Diseq 13.0E 19.0E

  12. #11
    Forum Supporter
    Donated Member


    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    2,201
    Thanks
    198
    Thanked 463 Times in 406 Posts
    Maybe menu/setup/network/password

  13. #12
    Senior Member

    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Switzerland
    Posts
    104
    Thanks
    17
    Thanked 15 Times in 11 Posts

    Setup / Network / Password

    Sorry did not help.
    VU+ Solo2
    No HDD
    Diseq 13.0E 19.0E

  14. #13
    V.I.P
    Donated Member
    wullboy's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    North of you
    Posts
    786
    Thanks
    141
    Thanked 140 Times in 112 Posts
    Re-boot both router then box, get new ip address from box, then try to FTP in again, see if it connects
    What else can i say !!.....


    You can`t please all of the people all of the time...so...dont even try........ ...


    Code:
    http://www.youtube.com/watch?v=dugJTYz-JR4&feature=em-subs_digest


  15. #14
    Senior Member

    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Switzerland
    Posts
    104
    Thanks
    17
    Thanked 15 Times in 11 Posts
    Hi wollboy

    Nice try - but no cigar. Did as suggested by you but did not help. Openif on port 80 (without request for login) works. However FTP does not.
    This is what I get from FileZilla when using instead of FTP:// IP FTPS://

    Status: Waiting to retry...
    Status: Connecting to 192.168.1.102:21...
    Response: fzSftp started, protocol_version=8
    Command: open "root@192.168.1.102" 21
    Error: Network error: Connection refused
    Error: Could not connect to server

    So there is a repose but the connection is refused.
    VU+ Solo2
    No HDD
    Diseq 13.0E 19.0E

  16. #15
    Forum Supporter
    Donated Member
    adm's Avatar

    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Southend on Sea, UK
    Posts
    771
    Thanks
    24
    Thanked 269 Times in 215 Posts
    Quote Originally Posted by nekrub2 View Post
    Hi Andy

    Tough luck: On Fizilla the same
    Status: Connecting to 192.168.1.102:21...
    Status: Connection attempt failed with "ECONNREFUSED - Connection refused by server".
    Error: Could not connect to server
    Status: Waiting to retry...
    Status: Connecting to 192.168.1.102:21...
    Status: Connection attempt failed with "ECONNREFUSED - Connection refused by server".
    Error: Could not connect to server

    It looks as if I had blocked my box from connecting to FTP. Do you know which settings I might have altered by error?
    In the worst case remains only system flash with USB without reloading of anny settings.
    Best regards
    nekrub2
    You get that message if FTP is not running on your box

    Menu -> Setup -> Network -> Utilities -> Utilities

    If the current status says stopped press geen to start it
    Also enable autostart in the same screen
    Extrend ET10K, 2 x satellite tuners 28.2 (UK Freesat channels), 2 x hybrid (UK Freeview channels)

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.