Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Member

    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    46
    Thanks
    5
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Cable tuner fails.

    I have a vu duo 2 flashed to 5.1.033.
    When running the abm is fails to find any of the cable channels.
    I am in area 40988 Plymouth.

    Failed to tune Virgin UK on tuner C.
    Please check the following
    The tuner is correctly configured.
    You can receive the specified frequency.

    The tuner is configured. I can do an auto scan and it finds all the channels. My issue is just with with the Abm scan.

  2. #2
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    17,558
    Thanks
    4,673
    Thanked 6,878 Times in 4,634 Posts
    We ask people to do as per this thread when raising ABM threads

    https://www.world-of-satellite.com/s...port-questions

    The frequencies may have changed for your area.

    Can you upload your lamedb/lamedb5 files, they will be found in /etc/enigma2/ You will have to zip them before you can attach them to the forum.

    Can you also carry this out please?
    https://www.world-of-satellite.com/s...ged-areas-(UK)


    Can you show a screenshot of signal finder with tuner C selected and locked onto 387MHz please

  3. #3
    Member

    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    46
    Thanks
    5
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Thanks ill get onto it

  4. #4
    Member

    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    46
    Thanks
    5
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Last edited by carlowen; 26-09-18 at 22:28.

  5. #5
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    17,558
    Thanks
    4,673
    Thanked 6,878 Times in 4,634 Posts
    Quote Originally Posted by abu baniaz View Post
    Can you show a screenshot of signal finder with tuner C selected and locked onto 387MHz please
    64 QAM, not 256 please. Sorry.

  6. #6
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    17,558
    Thanks
    4,673
    Thanked 6,878 Times in 4,634 Posts
    403000
    379000
    395000


    The above frequencies were from lamedb for you and should work. Please update the provider/config file and try again. It should try to lock onto 379000 now.

    If you get a chance , please run that NIT Analyser script.

  7. The Following User Says Thank You to abu baniaz For This Useful Post:

    carlowen (27-09-18)

  8. #7
    Member

    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    46
    Thanks
    5
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Thanks works great. I'll try and run the NIT analyser. Will need to dust of the computer. I do most things through my phone.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.