Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 28
  1. #1
    Forum Supporter
    Donated Member
    aldo2332's Avatar

    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    127
    Thanks
    62
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    not finding correct region channels

    Hi guys

    I am in Manchester 2 region virgin ex c&w using xtrend8500 with vix image 5.1.033 release. software update done.

    I have noticed BBC HD and all ITV HDs in my bouquets is blank with service not found. I did manual scan which is what always do and its made no change i have gone in all channels list and the only BBC Wales HD & ITV Wales HD is clearing but BBC north west SD is still clearing fine. Very strange!

    Here are my settings which I haven't altered:

    tuner A:
    Network ID 00000
    used service scan type: Provider
    Region: Virgin Media (ex CW)

    Manual Scan:
    (predifined tuners showing 6952 i used complete scan)
    Type of scan : complete
    Network no
    only free no

    In ABM Providers:
    Virgin UK: yes
    area: 41066 Manchester 2


    last ABM scan was done a few months ago and I then moved channels around to personalise it since then always manual scan. All been fine up until the other day.

    Is there any info i have missed for you?

    Thanks in advance for any help.
    Last edited by aldo2332; 08-09-18 at 11:26.

  2. #2
    ViX Beta Tester Andy_Hazza's Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    6,172
    Thanks
    1,635
    Thanked 1,748 Times in 1,432 Posts

    not finding correct region channels

    Someone else had issues with that, but I advised him to use Net ID 41060 and that sorted his Regional channels out.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by Andy_Hazza; 08-09-18 at 12:06.
    Vu+ Ultimo 4K with 3TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Twin Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 4K with 1TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 2 with 1TB HDD 'White Edition', 2x DVB-S2 tuners
    Mut@nt HD2400 with 1TB HDD, 4x DVB-S2 tuners
    Fixed 28.2E Technomate 65cm Mesh Satellite Dish with Inverto Unicable II/JESS LNB and Inverto Unicable Splitter
    Fixed 28.2E Sky Zone 1 45cm Satellite Dish with Octo LNB
    (All receivers installed with the latest Dev build)

  3. #3
    Forum Supporter
    Donated Member
    aldo2332's Avatar

    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    127
    Thanks
    62
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Quote Originally Posted by Andy_Hazza View Post
    Someone else had issues with that, but I advised him to use Net ID 41060 and that sorted his Regional channels out.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ok thanks for the advise i will try this.

    So do i simply change network ID on the tuner config settings from 00000 to 41060?

  4. #4
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    17,631
    Thanks
    4,703
    Thanked 6,911 Times in 4,660 Posts
    For the UK, it does not matter what netID you put in tuner configuration

  5. #5
    Forum Supporter
    Donated Member
    aldo2332's Avatar

    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    127
    Thanks
    62
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Quote Originally Posted by abu baniaz View Post
    For the UK, it does not matter what netID you put in tuner configuration


    So how do i solve this problem then?

  6. #6
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    17,631
    Thanks
    4,703
    Thanked 6,911 Times in 4,660 Posts
    Unless you are in a Pure area, you will always get out of region services that do not work.

    Only way around it is to disable background scanning, remove all cable services, restart, run ABM.

  7. #7
    Forum Supporter
    Donated Member
    aldo2332's Avatar

    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    127
    Thanks
    62
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    i live 3 miles from Virgin Building in South Manchester.

  8. #8
    ViX Beta Tester Andy_Hazza's Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    6,172
    Thanks
    1,635
    Thanked 1,748 Times in 1,432 Posts
    Did you try 41060 in your ABM Providers (Net ID) bit?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Vu+ Ultimo 4K with 3TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Twin Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 4K with 1TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 2 with 1TB HDD 'White Edition', 2x DVB-S2 tuners
    Mut@nt HD2400 with 1TB HDD, 4x DVB-S2 tuners
    Fixed 28.2E Technomate 65cm Mesh Satellite Dish with Inverto Unicable II/JESS LNB and Inverto Unicable Splitter
    Fixed 28.2E Sky Zone 1 45cm Satellite Dish with Octo LNB
    (All receivers installed with the latest Dev build)

  9. #9
    Forum Supporter
    Donated Member
    aldo2332's Avatar

    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    127
    Thanks
    62
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Quote Originally Posted by Andy_Hazza View Post
    Did you try 41060 in your ABM Providers (Net ID) bit?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Yes and it didnt work i went through all the channels again still only BBC wales. I have personalised my bouquets which is time consuming so trying to avoid starting fresh and using ABM
    Last edited by aldo2332; 08-09-18 at 16:05.

  10. #10
    Forum Supporter
    Donated Member


    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    2,150
    Thanks
    192
    Thanked 459 Times in 402 Posts
    …. take an image backup, then you can try anything and everything.

  11. The Following User Says Thank You to ccs For This Useful Post:

    aldo2332 (08-09-18)

  12. #11
    Forum Supporter
    Donated Member
    aldo2332's Avatar

    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    127
    Thanks
    62
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Quote Originally Posted by ccs View Post
    …. take an image backup, then you can try anything and everything.
    thanks for advise. I have backed it up and the bouquets. Just frustrating me as been trying for two days now and searched on here too.

  13. #12
    Forum Supporter
    Donated Member
    aldo2332's Avatar

    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    127
    Thanks
    62
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Quote Originally Posted by Andy_Hazza View Post
    Did you try 41060 in your ABM Providers (Net ID) bit?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    apologies just read this again. No i didnt try it on ABM (which is Manchester1) only by changing the tuner settings I will give it go and get back to you.

  14. #13
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    17,631
    Thanks
    4,703
    Thanked 6,911 Times in 4,660 Posts
    Have you disabled background scanning?

  15. #14
    Forum Supporter
    Donated Member
    aldo2332's Avatar

    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    127
    Thanks
    62
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Quote Originally Posted by abu baniaz View Post
    Have you disabled background scanning?
    how do i do that on manual scan? If I use ABM to scan it will create a new bouquet and alter my personalised one unless theres a way of abm scanning and keeping the list inside the bouquet still in the order it is now.

  16. #15
    Forum Supporter
    Donated Member


    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    2,150
    Thanks
    192
    Thanked 459 Times in 402 Posts
    I would, in your situation, take an image backup, make the suggested changes to ABM NetID 41060, try it out, and see if the channels are back.

    If they are, you can couch flash the image backup and wait for advice on keeping your original bouquet ordering.

    If they're not, you can couch flash the image backup and wait for advice on what to try next.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.