Results 1 to 13 of 13

Thread: Internal HDD

  1. #1
    Forum Supporter
    Donated Member


    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    56
    Thanks
    10
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Internal HDD

    Do I have to setup the internal drive before I can record and playback recordings.

  2. #2
    ViX Beta Tester Andy_Hazza's Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    6,359
    Thanks
    1,726
    Thanked 1,811 Times in 1,486 Posts
    Yep


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Vu+ Ultimo 4K with 3TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Twin Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 4K with 1TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 2 with 1TB HDD 'White Edition', 2x DVB-S2 tuners
    Mut@nt HD2400 with 1TB HDD, 4x DVB-S2 tuners
    Fixed 28.2E Technomate 65cm Mesh Satellite Dish with Inverto Unicable II/JESS LNB and Inverto Unicable Splitter
    Fixed 28.2E Sky Zone 1 45cm Satellite Dish with Octo LNB
    (All receivers installed with the latest Dev build)

  3. #3
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    18,151
    Thanks
    4,811
    Thanked 7,095 Times in 4,792 Posts

    Internal HDD

    What do you mean by "setup"?

    How many storage devices do you have connected?
    What filesystem does the HDD use? fat32, exfat, NTFS, ext?

  4. #4
    Forum Supporter
    Donated Member


    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    56
    Thanks
    10
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by abu baniaz View Post
    What do you mean by "setup"?

    How many storage devices do you have connected?
    What filesystem does the HDD use? fat32, exfat, NTFS, ext?
    I have one internal HDD - problem solved - formatted the HDD and now works fine

  5. #5
    Junior Member

    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    21
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi
    How do I format the HDD?

    There's no menu option for it.

  6. #6
    ViX Beta Tester Andy_Hazza's Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    6,359
    Thanks
    1,726
    Thanked 1,811 Times in 1,486 Posts
    If connected will show up in the ViX menu under Storage. If this doesnít show, the HDD isnít properly connected.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Vu+ Ultimo 4K with 3TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Twin Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 4K with 1TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 2 with 1TB HDD 'White Edition', 2x DVB-S2 tuners
    Mut@nt HD2400 with 1TB HDD, 4x DVB-S2 tuners
    Fixed 28.2E Technomate 65cm Mesh Satellite Dish with Inverto Unicable II/JESS LNB and Inverto Unicable Splitter
    Fixed 28.2E Sky Zone 1 45cm Satellite Dish with Octo LNB
    (All receivers installed with the latest Dev build)

  7. The Following User Says Thank You to Andy_Hazza For This Useful Post:

    DC33 (01-12-18)

  8. #7
    Junior Member

    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    21
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Andy_Hazza View Post
    If connected will show up in the ViX menu under Storage. If this doesnít show, the HDD isnít properly connected.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Andy, thanks for that, gave me a starting point.
    Wasn't showing up - external one was.
    Tutns out the SATA connection on mobo doesn't work. Tried connecting 4 different hdd.
    Swapped connector with esata one, works. Not using the esata anyway, so no loss there.
    Just need to transfer from external to internal now.

    Sent from my TA-1012 using Tapatalk

  9. #8
    Junior Member

    Join Date
    Oct 2018
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi Andy, Sorry for jumping in here. I installed a new HD (500GB) and Im still finding my way around the Tiviar box. I too am having trouble formatting the new HD, where is the Vix menu on the box?
    Also is there a user manual that I can download?
    Last edited by MeMyself; 09-02-19 at 01:07.

  10. #9
    ViX Beta Tester Andy_Hazza's Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    6,359
    Thanks
    1,726
    Thanked 1,811 Times in 1,486 Posts
    Quote Originally Posted by MeMyself View Post
    Hi Andy, Sorry for jumping in here. I installed a new HD (500GB) and Im still finding my way around the Tiviar box. I too am having trouble formatting the new HD, where is the Vix menu on the box?
    Also is there a user manual that I can download?
    Aup. Press Menu > Setup > Storage > Initialise and select your HDD and press Ok and the Green button to Initialise it (Format to Ext4). Say Yes on next warning about wiping data clean. After that has been successful you need to setup a Mount point for the HDD. To do that press Blue button > ViX Setup Mount or Mount Setup and select your HDD and press Green to Setup Mount. Say Yes on next prompt and when successful say Yes to Restart your receiver.

    You should now have a n Ext4 mounted HDD.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Vu+ Ultimo 4K with 3TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Twin Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 4K with 1TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 2 with 1TB HDD 'White Edition', 2x DVB-S2 tuners
    Mut@nt HD2400 with 1TB HDD, 4x DVB-S2 tuners
    Fixed 28.2E Technomate 65cm Mesh Satellite Dish with Inverto Unicable II/JESS LNB and Inverto Unicable Splitter
    Fixed 28.2E Sky Zone 1 45cm Satellite Dish with Octo LNB
    (All receivers installed with the latest Dev build)

  11. #10
    Junior Member

    Join Date
    Oct 2018
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Andy_Hazza View Post
    Aup. Press Menu > Setup > Storage > Initialise and select your HDD and press Ok and the Green button to Initialise it (Format to Ext4). Say Yes on next warning about wiping data clean. After that has been successful you need to setup a Mount point for the HDD. To do that press Blue button > ViX Setup Mount or Mount Setup and select your HDD and press Green to Setup Mount. Say Yes on next prompt and when successful say Yes to Restart your receiver.

    You should now have a n Ext4 mounted HDD.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    HI Andy, Thank you for your reply. I should have mentioned that I'm running Open 6.1. I have tried what you replied with but I cant see a Storage option after pressing Setup, What I am seeing is Video, Audio, Recordings & Timeshift, Usage & GUI, EPG, Service Searching, Common Interface, Parental Control, Software Management.

  12. #11
    Senior Member dsayers's Avatar

    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    1,057
    Thanks
    283
    Thanked 351 Times in 245 Posts
    OpenATV those options are in blue button menu. I can't remember the exact options but you should have device setup.

    Just a side not OpenATV 6.1 feeds are dead so you may have issues installing plugins maybe flash an updated image.
    Last edited by dsayers; 09-02-19 at 10:37.

  13. #12
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    18,151
    Thanks
    4,811
    Thanked 7,095 Times in 4,792 Posts
    The storage option/menu will only be displayed if a storage device is detected.

  14. #13
    Junior Member

    Join Date
    Oct 2018
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I managed to get the HDD mounted and untilised. Im trying to install the Picons now, can I use this video guide to transfer the Picons? http://www.openvix.co.uk/index.php/g.../video-guides/
    Last edited by MeMyself; 09-02-19 at 23:25.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.