View Entry Info: Autotimer jams the box

Category:
Possible Bug
What ViX Image build number are you using?
Please provide your ViX Team image build number. Menu > Information > About > Build number > ENTER THIS NUMBER e.g. 4.2.028
5.1.032
Have you tried a flash WITHOUT settings restore?
Have you tried this? PLEASE SELECT YES OR NO.
No
Have you tried a flash WITH settings restore?
Have you tried this? PLEASE SELECT YES OR NO.
Yes
Attachments
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 34
  1. #1
    Member

    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    59
    Thanks
    7
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Autotimer jams the box

    After the new autotimer item is created via EPG, the timering autostarts after the few minutes and the box stops responding for rc commands (nor DCC-telnet ones). VIX keeps rotating
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    150
    Thanks
    26
    Thanked 18 Times in 17 Posts
    My Solo2 slows right down when it's doing an autotimer scan. Just press a button and wait is the most important thing, it will eventually respond. When autotimer scan finishes it goes back to normal!

  3. #3
    ViX Beta Tester Andy_Hazza's Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    6,028
    Thanks
    1,566
    Thanked 1,710 Times in 1,401 Posts
    AutoTimer scan?????????


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Vu+ Ultimo 4K with 3TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Twin Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 4K with 1TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 2 with 1TB HDD 'White Edition', 2x DVB-S2 tuners
    Mut@nt HD2400 with 1TB HDD, 4x DVB-S2 tuners
    Fixed 28.2E Technomate 65cm Mesh Satellite Dish with Inverto Unicable II/JESS LNB and Inverto Unicable Splitter
    Fixed 28.2E Sky Zone 1 45cm Satellite Dish with Octo LNB
    (All receivers installed with the latest Dev build)

  4. #4
    Forum Supporter
    Donated Member


    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    2,062
    Thanks
    186
    Thanked 440 Times in 388 Posts
    The crash is caused by animations for some reason, have you installed a related plugin or switched animations on?

  5. #5
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    150
    Thanks
    26
    Thanked 18 Times in 17 Posts
    Quote Originally Posted by Andy_Hazza View Post
    AutoTimer scan?????????


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    When the box is scanning the epg to set autotimer recordings. What do you call it?

  6. #6
    ViX Beta Tester Andy_Hazza's Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    6,028
    Thanks
    1,566
    Thanked 1,710 Times in 1,401 Posts
    To populate EPG data you are either using something like CrossEPG Downloader or EPG Importer. AutoTimer is for setting recordings. 2 completely different things.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Vu+ Ultimo 4K with 3TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Twin Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 4K with 1TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 2 with 1TB HDD 'White Edition', 2x DVB-S2 tuners
    Mut@nt HD2400 with 1TB HDD, 4x DVB-S2 tuners
    Fixed 28.2E Technomate 65cm Mesh Satellite Dish with Inverto Unicable II/JESS LNB and Inverto Unicable Splitter
    Fixed 28.2E Sky Zone 1 45cm Satellite Dish with Octo LNB
    (All receivers installed with the latest Dev build)

  7. #7
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    150
    Thanks
    26
    Thanked 18 Times in 17 Posts
    Quote Originally Posted by Andy_Hazza View Post
    To populate EPG data you are either using something like CrossEPG Downloader or EPG Importer. AutoTimer is for setting recordings. 2 completely different things.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    When you set an autotimer the box scans the epg (once a day or whatever you have set in settings) to check for any upcoming programmes that you have set it to auto record. That's what I am talking about. Nothing to do with populating the epg.

  8. #8
    ViX Beta Tester Andy_Hazza's Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    6,028
    Thanks
    1,566
    Thanked 1,710 Times in 1,401 Posts
    Quote Originally Posted by spanner123 View Post
    When you set an autotimer the box scans the epg (once a day or whatever you have set in settings) to check for any upcoming programmes that you have set it to auto record. That's what I am talking about. Nothing to do with populating the epg.
    Thats EPG not AutoTimer. You are confusing the 2. 1/ AutoTimer equals Recording and 2/ EPG gives you up to 7 days program info which is WHAT you are referring to.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Vu+ Ultimo 4K with 3TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Twin Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 4K with 1TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 2 with 1TB HDD 'White Edition', 2x DVB-S2 tuners
    Mut@nt HD2400 with 1TB HDD, 4x DVB-S2 tuners
    Fixed 28.2E Technomate 65cm Mesh Satellite Dish with Inverto Unicable II/JESS LNB and Inverto Unicable Splitter
    Fixed 28.2E Sky Zone 1 45cm Satellite Dish with Octo LNB
    (All receivers installed with the latest Dev build)

  9. #9
    ViX Beta Tester Andy_Hazza's Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    6,028
    Thanks
    1,566
    Thanked 1,710 Times in 1,401 Posts
    If you’ve setup your receiver correctly, you would have ABM to maybe scan on a daily basis and you would have your EPG to scan on a daily basis (after your ABM scan).


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Vu+ Ultimo 4K with 3TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Twin Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 4K with 1TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 2 with 1TB HDD 'White Edition', 2x DVB-S2 tuners
    Mut@nt HD2400 with 1TB HDD, 4x DVB-S2 tuners
    Fixed 28.2E Technomate 65cm Mesh Satellite Dish with Inverto Unicable II/JESS LNB and Inverto Unicable Splitter
    Fixed 28.2E Sky Zone 1 45cm Satellite Dish with Octo LNB
    (All receivers installed with the latest Dev build)

  10. #10
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    150
    Thanks
    26
    Thanked 18 Times in 17 Posts
    Quote Originally Posted by Andy_Hazza View Post
    Thats EPG not AutoTimer. You are confusing the 2. 1/ AutoTimer equals Recording and 2/ EPG gives you up to 7 days program info which is WHAT you are referring to.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    I really don't know why you think I am confused. How does the autotimer find the programmes that the user has set to record via autotimer. Surely it scans the epg and finds the programme, whether it is on everyday or every week etc, and then sets a record for that programme?

  11. #11
    ViX Beta Tester Andy_Hazza's Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    6,028
    Thanks
    1,566
    Thanked 1,710 Times in 1,401 Posts
    AutoTimer finds the info from the EPG data that you will have a scheduled scan set for.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Vu+ Ultimo 4K with 3TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Twin Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 4K with 1TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 2 with 1TB HDD 'White Edition', 2x DVB-S2 tuners
    Mut@nt HD2400 with 1TB HDD, 4x DVB-S2 tuners
    Fixed 28.2E Technomate 65cm Mesh Satellite Dish with Inverto Unicable II/JESS LNB and Inverto Unicable Splitter
    Fixed 28.2E Sky Zone 1 45cm Satellite Dish with Octo LNB
    (All receivers installed with the latest Dev build)

  12. #12
    ViX Beta Tester Andy_Hazza's Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    6,028
    Thanks
    1,566
    Thanked 1,710 Times in 1,401 Posts
    How else would AutoTimer be able to work if no EPG data was present?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Vu+ Ultimo 4K with 3TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Twin Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 4K with 1TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 2 with 1TB HDD 'White Edition', 2x DVB-S2 tuners
    Mut@nt HD2400 with 1TB HDD, 4x DVB-S2 tuners
    Fixed 28.2E Technomate 65cm Mesh Satellite Dish with Inverto Unicable II/JESS LNB and Inverto Unicable Splitter
    Fixed 28.2E Sky Zone 1 45cm Satellite Dish with Octo LNB
    (All receivers installed with the latest Dev build)

  13. #13
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    150
    Thanks
    26
    Thanked 18 Times in 17 Posts
    Quote Originally Posted by Andy_Hazza View Post
    AutoTimer finds the info from the EPG data that you will have a scheduled scan set for.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Thank you, exactly what I said many posts back! So an autotimer epg scan as you put it or autotimer scan as I put it.

  14. #14
    ViX Beta Tester Andy_Hazza's Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    6,028
    Thanks
    1,566
    Thanked 1,710 Times in 1,401 Posts

    Autotimer jams the box

    Just wrong terminology used I guess.
    Vu+ Ultimo 4K with 3TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Twin Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 4K with 1TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 2 with 1TB HDD 'White Edition', 2x DVB-S2 tuners
    Mut@nt HD2400 with 1TB HDD, 4x DVB-S2 tuners
    Fixed 28.2E Technomate 65cm Mesh Satellite Dish with Inverto Unicable II/JESS LNB and Inverto Unicable Splitter
    Fixed 28.2E Sky Zone 1 45cm Satellite Dish with Octo LNB
    (All receivers installed with the latest Dev build)

  15. #15
    ViX Beta Tester birdman's Avatar

    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Hitchin, UK
    Posts
    4,637
    Thanks
    97
    Thanked 978 Times in 784 Posts
    Quote Originally Posted by Andy_Hazza View Post
    Thats EPG not AutoTimer.
    He's probably referring to using an EPG display to set an AutoTimer.

    It looks like an extension is trying to do some sort of animation (for LCD4Linux?) when popping up the results of the AutoTimer scan - and failing.
    Last edited by birdman; 23-08-18 at 14:44.
    MiracleBox Prem Twin HD - 2@DVB-T2 + Xtrend et8000 - 5(incl. 2 different USBs)@DVB-T2[terrestrial - UK Freeview HD, Sandy Heath] - LAN/USB-stick/HDD

Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.