Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Member

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    74
    Thanks
    24
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Quest channel tune failed

    STB: ET10000

    Image: OpenVIX

    I just ran ABM a few times and also did an "old school" scan of 28.2E.

    I'm getting a "Tune Failed" message for Quest and Quest +1 and Quest Red <<< I think that'S what it's called.

    Are all of the Quest channels on Freesat?

    Thanks.

  2. #2
    Forum Supporter
    Donated Member
    adm's Avatar

    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Southend on Sea, UK
    Posts
    781
    Thanks
    24
    Thanked 277 Times in 222 Posts
    Quote Originally Posted by lost_one View Post
    STB: ET10000

    Thanks.
    I know it doesn't help, but I have a ET10000 and use ABM and have Quest, Quest+1, Quest HD, Quest Red and Quest Red+1 from 28.2E (Freesat selected in ABM),
    Extrend ET10K, 2 x satellite tuners 28.2 (UK Freesat channels), 2 x hybrid (UK Freeview channels)

  3. #3
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    18,009
    Thanks
    4,777
    Thanked 7,048 Times in 4,758 Posts
    If an "old school" scan finds less than 900 services, you have an alignment/hardware issue.

    Check in signal finder whether you can receive
    12382 Horizontal 27500 5/6

  4. #4
    Member

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    74
    Thanks
    24
    Thanked 9 Times in 7 Posts
    I know thhis is an old thread, but I'm still having the same problems, but ONLY PERIODICALLY.

    HEART TV and CAPITAL TV also display "tune failed" message.

    I tried the suggestion to use signal fiinder, but I'm not sure what I'm looking at?

    I attached a screenshot of CAPITAL TV if that helps.Screenshot_2018-10-20_19-27-30.png

    I remember threads about Xtrend boxes having difficulties tuning some freqs but I can't remember which. Maybe this freq falls into that category.

    The dish/STB/LNB have been the same for about 6 years now, so nothing has been tinkered with.

    I do have the original POS $ly mini-dish, I'm not sure if this would have any effect on tuning certain freqs?

    Thanks

  5. #5
    Junior Member

    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    11
    Thanks
    2
    Thanked 5 Times in 4 Posts
    Heart and Capital no longer broadcast.

  6. The Following User Says Thank You to slacker17 For This Useful Post:

    lost_one (23-10-18)

  7. #6
    Forum Supporter
    Donated Member
    adm's Avatar

    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Southend on Sea, UK
    Posts
    781
    Thanks
    24
    Thanked 277 Times in 222 Posts
    Quote Originally Posted by slacker17 View Post
    Heart and Capital no longer broadcast.
    And if its still the first list that you are still not receiving it could be that your dish has moved very slightly. The signals come not from one satellite but from a cluster and if you dish is very slightly misaligned you could be getting unreliable signals from just one of these satellites and reliable signals from the rest.

    Quest etc. (the channels that you originally had problems with) all come from the same satellite Astra 2E.

    Check the channels also from Astra 2E at
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...s_at_28%C2%B0E
    and see if you also have problems with those.
    Extrend ET10K, 2 x satellite tuners 28.2 (UK Freesat channels), 2 x hybrid (UK Freeview channels)

  8. The Following User Says Thank You to adm For This Useful Post:

    lost_one (23-10-18)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.