Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 43 of 43
  1. #31
    ViX Beta Tester twol's Avatar

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    5,168
    Thanks
    683
    Thanked 1,766 Times in 1,350 Posts
    Quote Originally Posted by mrchannel007 View Post
    Hi,
    Number is no.
    HDD is external and power is not have its own power suply. It is by the box
    I think the issue is with the HDD having no power supply, ofgwrite msgs indicate (I believe ) that it cannot access the directory containing the unzipped image... but I really need to see the debug log.
    When you flash an image there are a large number of read/writes and you really need separate power to the HDD.... this is true whether you use multiboot or just flash the basic image.
    Having multiple images is great if you want to find the best image for yourself or you are into testing, otherwise if you happy with an image stay with it.
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .........DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) (GB UE 4K)
    Edision Osmio 4K, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008, Multibox using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  2. #32
    Junior Member

    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    12
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi,
    Thank yo for reply.
    Yes you are write, the message was can not find the directory. The debug file is very big and I am wondering how will you read it.
    could you please explain how to attach log file here
    I will try to have an external HDD and then see.

  3. #33
    ViX Beta Tester twol's Avatar

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    5,168
    Thanks
    683
    Thanked 1,766 Times in 1,350 Posts
    Quote Originally Posted by mrchannel007 View Post
    Hi,
    Thank yo for reply.
    Yes you are write, the message was can not find the directory. The debug file is very big and I am wondering how will you read it.
    could you please explain how to attach log file here
    I will try to have an external HDD and then see.
    When you post here on the right under the box you will see 3 buttons (Post quick reply, go advanced and cancel) press go advanced, then press manage attachments and then add files, choose files, upload and lastly att the bottom tick the bottom file and attach it to the post, via insert online.
    Yo may have to zip the log 1st
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .........DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) (GB UE 4K)
    Edision Osmio 4K, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008, Multibox using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  4. #34
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    19,212
    Thanks
    5,005
    Thanked 7,594 Times in 5,092 Posts
    Quote Originally Posted by twol View Post
    You may have to zip the log 1st
    There is no need to zip the log file

  5. #35
    Member

    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    35
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by Sicilian View Post
    I'm trying to find some time to put a fully guide together.

    Quick guide below:

    1) FTP zip file of chosen image to your storage device, will be something like media/hdd/imagebackups
    2) Blue button > ViX > Image Manager > Select the image you want to flash > Press Blue button or OK.
    3) You will be prompted to choose a slot. Slot 1 will be your current booting image.
    4) Ensure you choose an image that supports Multiboot such as ATV or PLi.

    Once flashed, you can switch images by holding down power button on remote > Multiboot > Select slot to boot from.
    Is it possible to copy settings from one image to an other image so if i hawe all satellits and favorites in openwix and want hawe same in image #2 and #3

  6. #36
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    19,212
    Thanks
    5,005
    Thanked 7,594 Times in 5,092 Posts
    Is it not easier to use a channel settings editor like E-Channelizer, Dreamboxedit or Dreamset?

  7. #37
    Member

    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    35
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Question

    Quote Originally Posted by abu baniaz View Post
    Is it not easier to use a channel settings editor like E-Channelizer, Dreamboxedit or Dreamset?
    Yes thats is an ide But the problem is that i can not log in it says "Succesful connection but incorrect password"
    This is on OpenSpa and Pure2 images.
    Then i have 51 satellits stored so it is lots of job to add them in a new image.

    If anybody know whar password i shall use in this 2 images i will be thankfull

  8. #38
    Senior Member dsayers's Avatar

    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    1,177
    Thanks
    327
    Thanked 407 Times in 290 Posts
    Pure2 password is pure2. Openspa I'm not sure

  9. #39
    Member

    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    35
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by dsayers View Post
    Pure2 password is pure2. Openspa I'm not sure
    Password problem solved openspa is just openspa

  10. #40
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    19,212
    Thanks
    5,005
    Thanked 7,594 Times in 5,092 Posts
    What do you mean by " add satellites to an image"?

    The satellites are already in the image.

    Do you mean to configure the satellites for non-usals motor control?

  11. #41
    Member

    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    35
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by abu baniaz View Post
    What do you mean by " add satellites to an image"?

    The satellites are already in the image.

    Do you mean to configure the satellites for non-usals motor control?

    yes i have a 36V motor driven dish that i control with a "V-box" therefore i have to program each position manually and there are 51 satellite positions from 75E-37.5W
    so it would be easier if it was possible to copy it as already programmed

  12. #42
    ViX Beta Tester twol's Avatar

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    5,168
    Thanks
    683
    Thanked 1,766 Times in 1,350 Posts
    The biggest problem for multiboot receivers is that OE-A images insert the boot volume into fstab, so if you copy backup settings between diiferent receivers then you screw up the multiboot... OpenViX like OpenPli does not use this facility but uses more secure code...... other images depend on this.
    Gigablue Quad 4K & UE 4K
    .........FBC Tuners:
    ------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
    ------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
    .........DVB-S2X into 90cm dish (27.5W) (GB UE 4K)
    Edision Osmio 4K, Zgemma H9Combo, Octagon SF8008, Multibox using Legacy ports on multiswitches
    Zgemma H9 C/S into Giga4K

  13. #43
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    19,212
    Thanks
    5,005
    Thanked 7,594 Times in 5,092 Posts
    Quote Originally Posted by mrbeach View Post
    yes i have a 36V motor driven dish that i control with a "V-box" therefore i have to program each position manually and there are 51 satellite positions from 75E-37.5W
    so it would be easier if it was possible to copy it as already programmed
    Those details are in the file called "settings" located in /etc/enigma2/

    You can stop e2 using "init 4", edit the file and transfer back. See here https://www.world-of-satellite.com/s...older-than-4-2
    Not sure if you image takes True, true or either.

    In the linux command thread (in my signature for quick access) there is also a command posted to extract your tuner configuration

    cat /etc/enigma2/settings | grep config.Nims > /tmp/mytunerconfig.txt

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.