Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Junior Member

    Join Date
    May 2018
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Trouble setting up tuner config on vu+ Ultimo 4 k

    Hi guys I'm having trouble setting up my tuners so I canget the best out of them.

    This is what I have on my vu+ Ultimo 4 k
    1 X Cable DVB-C FBC Tuner INCLUDED. ( Not connected TUNER A)
    1 X Twin Satellite DVB-S/S2 FBC Tuner connected to TUNER B
    1 X Twin Satellite DVB-S/S2 Tuner connected to TUNER C

    I have a quad lnb with 2 sat feeds coming into house from it
    Does anyone have a similar setup how do I go about placing the cables to the tuner at back so I can get the most out of the amount of recording and viewing I can do at once.
    Thanks
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    ViX Beta Tester Andy_Hazza's Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    5,826
    Thanks
    1,520
    Thanked 1,667 Times in 1,360 Posts
    You would connect all 4 satellite cables, so 2x into FBC-Sat & both into DVB-S


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Vu+ Ultimo 4K with 3TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Twin Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 4K with 1TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 2 with 1TB HDD 'White Edition', 2x DVB-S2 tuners
    Mut@nt HD2400 with 1TB HDD, 4x DVB-S2 tuners
    Fixed 28.2E Technomate 65cm Mesh Satellite Dish with Inverto Unicable II/JESS LNB and Inverto Unicable Splitter
    Fixed 28.2E Sky Zone 1 45cm Satellite Dish with Octo LNB
    (All receivers installed with the latest Dev build)

  3. #3
    Junior Member

    Join Date
    May 2018
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks Andy but I only have a total of 2 cables.

  4. #4
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    16,848
    Thanks
    4,538
    Thanked 6,571 Times in 4,439 Posts

    Trouble setting up tuner config on vu+ Ultim

    Do you have two single cables, so total of two connections.

    Or do you have two shotgun cables (two cables stuck together), so total of four connections?







    Sent from my HTC One M9PLUS using Forum Fiend v1.3.3.

  5. #5
    Junior Member

    Join Date
    May 2018
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I will take a picture of it tomorrow when I'm home from work in the morning and show you guys

  6. #6
    Junior Member

    Join Date
    May 2018
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Ye guys it looks like it is 2 lines (cables) glued together and then towards the end they separate have attached a picture
    Attached Images Attached Images

  7. #7
    The Boss Sicilian's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    27,290
    Thanks
    21,859
    Thanked 24,475 Times in 6,870 Posts
    That is only TWO feeds. Each FBC satellite tuner module has TWO INPUTS. Either connect both to the inputs on Tuner slot B and disabled tuners in Slot C or you need to add two more feeds.

    To get full use of the FBC tuners swap the LNB to a Unicable LNB: https://www.world-of-satellite.co.uk...t-unicable-lnb

    You can then use a existing coax cable feed and a splitter.
    D I S C L A I M E R

    My right to post information is protected under the rights for freedom act. In all instances, information discussed here on my posts are either hypothetical in nature, out of general curiosity, common knowledge, public knowledge, or role-play. Any use of the collective descriptions and shared knowledge from any of my posts are at the sole discretion of the reader. I am not responsible for what you do with it!

    Follow us on Twitter 0penViX
    Rules can be found
    HERE
    Support our sponsor World-Of-Satellite
    HERE
    GIGABLUE UHD QUAD 4K, GIGABLUE UHD UE 4K, MUTANT HD51, VU+ ULTIMO 4K
    Triax 1.1m Powered by TM2600, Technomate 80cm Powered by TM-2600 and Fixed 28.2 Zone 2 dish





  8. #8
    Junior Member

    Join Date
    May 2018
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for the advice man so if I have one cable on top of tuner b and one on bottom part of tuner b I will be using it to the best of its ability for now?
    Attached Images Attached Images

  9. #9
    The Boss Sicilian's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    27,290
    Thanks
    21,859
    Thanked 24,475 Times in 6,870 Posts
    Quote Originally Posted by thegoatlucas View Post
    Thanks for the advice man so if I have one cable on top of tuner b and one on bottom part of tuner b I will be using it to the best of its ability for now?
    Yes, thats correct.
    D I S C L A I M E R

    My right to post information is protected under the rights for freedom act. In all instances, information discussed here on my posts are either hypothetical in nature, out of general curiosity, common knowledge, public knowledge, or role-play. Any use of the collective descriptions and shared knowledge from any of my posts are at the sole discretion of the reader. I am not responsible for what you do with it!

    Follow us on Twitter 0penViX
    Rules can be found
    HERE
    Support our sponsor World-Of-Satellite
    HERE
    GIGABLUE UHD QUAD 4K, GIGABLUE UHD UE 4K, MUTANT HD51, VU+ ULTIMO 4K
    Triax 1.1m Powered by TM2600, Technomate 80cm Powered by TM-2600 and Fixed 28.2 Zone 2 dish





  10. The Following User Says Thank You to Sicilian For This Useful Post:

    thegoatlucas (09-05-18)

  11. #10
    Moderator abu baniaz's Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    16,848
    Thanks
    4,538
    Thanked 6,571 Times in 4,439 Posts
    Don't forget, "tuner slot" and the "tuner" are separate things.

    Slot A
    Your tuners A-H are the Cable, set them all as disabled for now.

    Slot B
    Tuners I and J are the physical connections of the satellite FBC module. You should set these as simple, single, 28.2.
    Tuners K-P are the leaf tuners of the satellite FBC module. These should be left/set as FBC automatic.

    Slot C
    Tuners Q & R are the legacy satellite tuner. As you have nothing connected to them, leave them as disabled.

    As above, best to get the Unicable LNB and splitter

  12. The Following 2 Users Say Thank You to abu baniaz For This Useful Post:

    Sicilian (10-05-18),thegoatlucas (14-05-18)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •