Results 1 to 5 of 5

Thread: No Sound

  1. #1

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Stafford
    Posts
    844
    Thanks
    201
    Thanked 170 Times in 151 Posts

    No Sound

    I have an Edision Mini and the sound is no longer working.
    I have moved the box to a different TV and changed all cabling.
    I have connected to Open Webif and checked box volume is set to 100%
    I have re flashed the box and set up from scratch.

    Still no joy - anything else I can try ?
    VU+ Solo2 HDD Harmony 650 remote
    Mutant HD51 4K
    VU+ Zero
    Edision OS MINI

  2. #2
    adm's Avatar
    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Southend on Sea, UK
    Posts
    913
    Thanks
    34
    Thanked 343 Times in 267 Posts
    Menu -> setup -> Audio and Video -> Settings
    AC3 downmix = yes
    DTS downmix = yes

    Audio button on the remote and then select a differet audio stream
    Xtrend ET10K, 2 x satellite tuners 28.2 (UK Freesat channels), 2 x hybrid (UK Freeview channels)

  3. #3

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Stafford
    Posts
    844
    Thanks
    201
    Thanked 170 Times in 151 Posts
    Thanks for your reply.

    AC3 downmix is set to YES
    DTS downmix - I do not have this option

    Tried a different audio stream - no joy
    VU+ Solo2 HDD Harmony 650 remote
    Mutant HD51 4K
    VU+ Zero
    Edision OS MINI

  4. #4
    Andy_Hazza's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    7,091
    Thanks
    2,526
    Thanked 2,052 Times in 1,686 Posts
    Did you disconnet while the satellite receiver and TV were turned on?
    Faulty HDMI port on the TV?
    Faulty HDMI lead?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Vu+ Ultimo 4K with 3TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Twin Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 4K with 1TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 2 with 1TB HDD 'White Edition', 2x DVB-S2 tuners
    Mut@nt HD2400 with 1TB HDD, 4x DVB-S2 tuners
    Fixed 28.2E Technomate 65cm Mesh Satellite Dish with Inverto Unicable II/JESS LNB and Inverto Unicable Splitter
    Fixed 28.2E Sky Zone 1 45cm Satellite Dish with Octo LNB
    (All receivers installed with the latest Dev build)

  5. #5

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Stafford
    Posts
    844
    Thanks
    201
    Thanked 170 Times in 151 Posts
    Hi Andy,
    Tried a different HDMI cable as well as a different tv - still the same. So it points to the box.

    My step son now tells me he moved the box and the sound went off. He also tells me no cables came out but I'm now not so sure. I think he may have spiked the HDMI port on the box and buggered it.
    VU+ Solo2 HDD Harmony 650 remote
    Mutant HD51 4K
    VU+ Zero
    Edision OS MINI

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.