Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Senior Member dsayers's Avatar

    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    1,104
    Thanks
    298
    Thanked 363 Times in 255 Posts

    Windows store not loading after Windows reset

    Hi hoping someone can help me out I had to reset windows 10 and now windows 10 wont load when I click it it just gives a spinning circle then closes.

    Screenshot (89).jpg

    Plus Skype was giving an error unable to open

    Search wasn't working.

    So I did some research and found this https://support.microsoft.com/en-us/...oes-not-launch

    I realised that the regional setting was set to Afghanistan and every time I set to United Kingdom it would revert back to Afghanistan so I searched up on region settings not changing and found this https://answers.microsoft.com/en-us/...7-91c1060561a0

    I had to open
    REGEDIT but was unable to find the GEO key under

    Computer\HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\International

    So I thought I try and create one but was denied access - "no permissions".

    So I right clicked on the key, selected "permissions" ADDED my user ID, "Checked Names", and set the permissions to FULL CONTROL. GEO key appeared and UK was set.

    So now I was able to change settings to UK and restarted my laptop and the settings saved.

    Search now works but still the same windows store wont open plus Skype preview says We cant sign in due to regional polices.

    Other things I have tried is:


    Reset the Store cache:
    Press Windows + R keys to open the run command box.
    Type WSReset, then try launching Store and sign in.

    Still the same.

    I have tried using windows power shell and using

    powershell -ExecutionPolicy Unrestricted Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $Env:SystemRoot\WinStore\AppxManifest.xml

    Result:

    Add-AppxPackage : Cannot find path 'C:\WINDOWS\WinStore\AppxManifest.xml' because it does not exist.
    At line:1 char:1
    + Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register C:\WINDOWS\WinStore ...
    + ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    + CategoryInfo : ObjectNotFound: (C:\WINDOWS\WinStore\AppxManifest.xml:String) [Add-AppxPackage], ItemNotFoundException
    + FullyQualifiedErrorId : PathNotFound,Microsoft.Windows.Appx.PackageManager .Commands.AddAppxPackageCommand


    Hopefully someone can help me out before I need to do a complete reinstall thanks

  2. The Following User Says Thank You to dsayers For This Useful Post:

    LewisForeman (14-04-19)

  3. #2
    Senior Member dsayers's Avatar

    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    1,104
    Thanks
    298
    Thanked 363 Times in 255 Posts
    Just to add to the power shell error Add-AppxPackage : Cannot find path 'C:\WINDOWS\WinStore\AppxManifest.xml' because it does not exist.

    I have checked OS C: and the path does not exist

    I dont have capital WINDOWS within lower case windows folder

    Screenshot (91).jpg

    But in windows.old I do but I dont have WinStore folder

    Screenshot (113).jpg

  4. #3
    ViX Beta Tester birdman's Avatar

    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Hitchin, UK
    Posts
    5,073
    Thanks
    117
    Thanked 1,077 Times in 863 Posts
    Quote Originally Posted by dsayers View Post
    Just to add to the power shell error Add-AppxPackage : Cannot find path 'C:\WINDOWS\WinStore\AppxManifest.xml' because it does not exist.

    I have checked OS C: and the path does not exist
    It doesn't exist on my Win10 system either, so that's not your problem.

    I dont have capital WINDOWS within lower case windows folder
    ntfs is a case-insensitive (but case-remembering) system.

    But in windows.old I do but I dont have WinStore folder
    No, you don't really. That's an old copy of your windows partition (C:) not the Windows folder within it.

    You seem to be having problems everywhere (or at least in several places). So don't assume it's just a Winstore problem. It appears to be more fundamental.
    Why did you have to reset in the first place?
    MiracleBox Prem Twin HD - 2@DVB-T2 + Xtrend et8000 - 5(incl. 2 different USBs)@DVB-T2[terrestrial - UK Freeview HD, Sandy Heath] - LAN/USB-stick/HDD

  5. #4
    Senior Member dsayers's Avatar

    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    1,104
    Thanks
    298
    Thanked 363 Times in 255 Posts
    Quote Originally Posted by birdman View Post
    It doesn't exist on my Win10 system either, so that's not your problem.

    ntfs is a case-insensitive (but case-remembering) system.

    No, you don't really. That's an old copy of your windows partition (C:) not the Windows folder within it.

    You seem to be having problems everywhere (or at least in several places). So don't assume it's just a Winstore problem. It appears to be more fundamental.
    Why did you have to reset in the first place?
    I cant remember why I had to reset the post is from 2017, I dont have these issues anymore. Im not sure why post 3 was made as it isnt an helpful post.
    Last edited by dsayers; 14-04-19 at 16:58.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.