Results 1 to 11 of 11

Thread: HDD Not detected

  1. #1

    Title
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2016
    Posts
    11
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post

    HDD Not detected

    Hello

    I have just purchased a Technomate TM-Nano 2 Super with 1Tb HDD installed from the site sponsor. It is flashed with the latest version of OpenVIX V4 build 003 2016-03-23

    I have never set one of these up before so I am not sure if I am doing something wrong or if there may be a problem with the device itself. The problem I have is that the installed hard disk is not detected by the system. I have checked that all cables and connectors are firmly in place. I do not get a storage devices menu under system unless I insert a usb stick. Also if I look under Information - Devices there is no HDD listed.

    Do I need to install a driver for the HDD to be detected or is there something else I need to do?

    many thanks

    FC

  2. #2

    Title
    Forum Supporter
    Donated Member
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Stafford
    Posts
    844
    Thanks
    201
    Thanked 170 Times in 151 Posts
    Blue button > VIX > Mount Manager - what do you see there ?
    VU+ Solo2 HDD Harmony 650 remote
    Mutant HD51 4K
    VU+ Zero
    Edision OS MINI

  3. #3

    Title
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2016
    Posts
    11
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Hi Willmore

    many thanks for you reply.

    The Mount Manager is completely empty.

  4. #4
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    20,642
    Thanks
    5,459
    Thanked 8,114 Times in 5,458 Posts
    What filesystem is the drive in? Can you enable debug logs (reboot required for this to take effect). Upload the log as an attachment please.

  5. #5

    Title
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2016
    Posts
    11
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I have attached debug logs file.

    thanks for your help.
    Attached Files Attached Files

  6. The Following User Says Thank You to FC01 For This Useful Post:

    abu baniaz (09-04-16)

  7. #6
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    20,642
    Thanks
    5,459
    Thanked 8,114 Times in 5,458 Posts
    < 73.462> [Harddisk] new Harddisk sda -> /dev/sda -> /dev/sda

    Your hard disk is there. If your drive is in exfat/ntfs32 you must install the ntfs-3g and exfat drivers. Best to have it in a linux file system though. You can format/initialise it in the storage devices menu.

  8. #7
    Andy_Hazza's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    7,075
    Thanks
    2,510
    Thanked 2,048 Times in 1,682 Posts
    Go to menu > setup > system > storage devices n initialise your hdd. This will format it to ext4 for you.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Vu+ Ultimo 4K with 3TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Twin Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 4K with 1TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 2 with 1TB HDD 'White Edition', 2x DVB-S2 tuners
    Mut@nt HD2400 with 1TB HDD, 4x DVB-S2 tuners
    Fixed 28.2E Technomate 65cm Mesh Satellite Dish with Inverto Unicable II/JESS LNB and Inverto Unicable Splitter
    Fixed 28.2E Sky Zone 1 45cm Satellite Dish with Octo LNB
    (All receivers installed with the latest Dev build)

  9. #8

    Title
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2016
    Posts
    11
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I think the line < 73.462> [Harddisk] new Harddisk sda -> /dev/sda -> /dev/sda is the usb stick I had inserted at the time, I have removed it and rebooted and that line is not there in the new log.

    I do not see the storage devices menu unless I have a usb stick installed.

  10. #9
    abu baniaz's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East London
    Posts
    20,642
    Thanks
    5,459
    Thanked 8,114 Times in 5,458 Posts
    Can you hear the HDD spin up? Are you able to check the HDD in another device?

  11. #10
    Andy_Hazza's Avatar
    Title
    Moderator
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    7,075
    Thanks
    2,510
    Thanked 2,048 Times in 1,682 Posts
    An issue with the HDD then. Are you sure the sata cable n power cable are connect securely?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Vu+ Ultimo 4K with 3TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Twin Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 4K with 1TB HDD, Dual FBC (Sat) tuners, 1x Hybrid DVB-C/T/T2 tuner
    Vu+ Solo 2 with 1TB HDD 'White Edition', 2x DVB-S2 tuners
    Mut@nt HD2400 with 1TB HDD, 4x DVB-S2 tuners
    Fixed 28.2E Technomate 65cm Mesh Satellite Dish with Inverto Unicable II/JESS LNB and Inverto Unicable Splitter
    Fixed 28.2E Sky Zone 1 45cm Satellite Dish with Octo LNB
    (All receivers installed with the latest Dev build)

  12. #11

    Title
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2016
    Posts
    11
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    OK

    I removed the disk and put it in my PC - recognised in the BIOS, so went into Windows and put a 1Tb NTFS partition on it - so all seems fine with the disk. Put it back in the TM-Nano still with the NTFS partition, again still not recognised. I powered off the NANO from the rocker switch at the back and put my ear over the disk as I powered it back on. The disk is definitely not spinning up on boot. I will have to contact WOS.

    thanks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.