Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 61 to 66 of 66
  1. #61
    Forum Supporter
    Donated Member


    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    1,028
    Thanks
    438
    Thanked 321 Times in 205 Posts
    On my solo2, I've just looked at the entry in that file and it contains gateway address for my router - not any external DNS addresses.

    Maybe because it's VM!?!?

  2. #62
    Forum Supporter
    Donated Member
    johnnym's Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    45
    Thanks
    11
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    I have been using it for a year with no problems

  3. #63
    Junior Member

    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    1
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question

    Hi folks,

    Is there any way to restrict internet traffic thru the OpenVPN?

    By this way, the Box only have internet traffic if OpenVPN is UP. That's for when VPN is down, it will cut the internet traffic.

    That's what i want......

    How can we do this?

    Regards

  4. #64
    Junior Member

    Join Date
    Aug 2015
    Posts
    5
    Thanks
    5
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by fp2979 View Post
    same issue with virgin superhub 3 ....... got it working and resolved, all the previous tuts are correct one thing they didn't mention or wasn't a issue

    etc/resolv.conf file

    edited that to dns server
    defualt

    nameserver 192.168.4.100
    nameserver 192.168.8.100

    needs to be changed .......

    to open dns addresses

    works
    I use Plusnet fibre so the router (think they call it a HUB2) has its own built in DNS servers already setup.

    I change the resolv.conf do use my VPN's DNS server locations but every time i restart the openvpn on the VU+ solo2 box the resolv.conf changes back to its default state.

    Bit of a pain keep going into the file and re writing it every time i use it.

    Is there any way round this please?

  5. #65
    Forum Supporter
    Donated Member


    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    165
    Thanks
    46
    Thanked 34 Times in 21 Posts
    Quote Originally Posted by hasafly View Post
    Hi folks,

    Is there any way to restrict internet traffic thru the OpenVPN?

    By this way, the Box only have internet traffic if OpenVPN is UP. That's for when VPN is down, it will cut the internet traffic.

    That's what i want......

    How can we do this?

    Regards
    Unless you can put a line in conf file i dont think you can do it in openvpn.
    On Merlin software on router you can select to Block routed clients if tunnel goes down

  6. #66
    Forum Supporter
    Donated Member
    Grinnders's Avatar

    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Dorset
    Posts
    56
    Thanks
    12
    Thanked 8 Times in 7 Posts
    For background: I have managed to get openvpn working many times using the long winded guide in here (editing files individually and generating my own keys) and without a PIA agent (i.e. using a private dyndns address).

    I've recently signed up to IPVanish and wanted to try and use OpenVPN with IPVanish. I have attempted to follow this guide but the default files from IPvanish don't include a .pem file. The .crt and a selection of OVPN files but no .pem. Can I get one from elsewhere or is this unique to the PIA.
    Twin feed Vu+Solo2/1.2Mmotoriseddish/Technomate2600/32MbInternet/PannyGT50/HarmonyOne
    Firmware version: OpenVix 5.1.019 Driver date: 20180220 Kernel version: 3.13.5

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.