Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Moderator
    Donated Member
    Mr. Mister's Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Northern Ireland
    Posts
    4,932
    Thanks
    4,823
    Thanked 2,673 Times in 1,189 Posts

    Anyone using Dreambox Live iphone app .. ??

    Hi guys..

    Anyone using Dreambox Live iphone app .. ??

    i sorta half have it working as i can access my HDD but can not access any channels.. not even free to air..

    my settings are as follows :

    ip : 192.168.1.xx

    label : Vu+Duo1

    Zap Mode : Multituner

    Quality : Low

    Web Interface Port : 80

    Streaming Port : 1x2x1

    Username : left blank as optional

    Password : left blank as optional

    Cache : 2500

    Force audio sync : off

    Any help with this would be greatly appreicated..

    Thanks

  2. #2
    Senior Member

    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    434
    Thanks
    34
    Thanked 173 Times in 66 Posts
    Quote Originally Posted by Mr. Mister View Post
    Hi guys..

    Anyone using Dreambox Live iphone app .. ??

    i sorta half have it working as i can access my HDD but can not access any channels.. not even free to air..

    my settings are as follows :

    ip : 192.168.1.xx

    label : Vu+Duo1

    Zap Mode : Multituner

    Quality : Low

    Web Interface Port : 80

    Streaming Port : 1x2x1

    Username : left blank as optional

    Password : left blank as optional

    Cache : 2500

    Force audio sync : off

    Any help with this would be greatly appreicated..

    Thanks


    the username and password are the ones u use to ftp into your box, i am using this app and it is working fine on my vu+duo and vu+solo

  3. The Following User Says Thank You to jjp2701 For This Useful Post:

    Mr. Mister (12-05-11)

  4. #3
    Forum Supporter
    Donated Member


    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bel Air
    Posts
    4,641
    Thanks
    761
    Thanked 1,436 Times in 829 Posts
    Working fine here too. Make sure ur streamin port is 8001. Userbame and pass as mentioned above is what you use for ftp
    "Patience is a virtue, Possess it if you can"
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    How to Install Cams on ViX Image - Click Here / How to Setup Picons on ViX Image - Click Here
    How to Use Image Manager & Backup Manager on ViX Image - Click Here / How to Use Log Manager on ViX Image - Click Here
    How to Setup Inadyn on ViX Image - Click Here / How To Update Satellites.xml File - Click Here
    How To Stream TV To iPhone & iPad - Click Here
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    D I S C L A I M E R
    My right to post information is protected under the rights for freedom act. In all instances, information discussed here on my posts are either hypothetical in nature, out of general curiosity, common knowledge, public knowledge, or role-play. Any use of the collective descriptions and shared knowledge from any of my posts are at the sole discretion of the reader. I am not responsible for what you do with it!

    PM HELP WILL BE IGNORED PLEASE POST HERE IN FORUM AS IT BENEFITS EVERYONE

  5. The Following User Says Thank You to punisher For This Useful Post:

    Mr. Mister (12-05-11)

  6. #4
    Moderator
    Donated Member
    Mr. Mister's Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Northern Ireland
    Posts
    4,932
    Thanks
    4,823
    Thanked 2,673 Times in 1,189 Posts
    Cheers guys.. That worked a treat..

    Thanks alot..

  7. #5
    Forum Supporter
    Donated Member


    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bel Air
    Posts
    4,641
    Thanks
    761
    Thanked 1,436 Times in 829 Posts
    Glad u sorted mate
    "Patience is a virtue, Possess it if you can"
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    How to Install Cams on ViX Image - Click Here / How to Setup Picons on ViX Image - Click Here
    How to Use Image Manager & Backup Manager on ViX Image - Click Here / How to Use Log Manager on ViX Image - Click Here
    How to Setup Inadyn on ViX Image - Click Here / How To Update Satellites.xml File - Click Here
    How To Stream TV To iPhone & iPad - Click Here
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    D I S C L A I M E R
    My right to post information is protected under the rights for freedom act. In all instances, information discussed here on my posts are either hypothetical in nature, out of general curiosity, common knowledge, public knowledge, or role-play. Any use of the collective descriptions and shared knowledge from any of my posts are at the sole discretion of the reader. I am not responsible for what you do with it!

    PM HELP WILL BE IGNORED PLEASE POST HERE IN FORUM AS IT BENEFITS EVERYONE

  8. The Following User Says Thank You to punisher For This Useful Post:

    Mr. Mister (12-05-11)

  9. #6
    V.I.P - R.I.P - Will never be forgotten... basilyoung's Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    3,233
    Thanks
    423
    Thanked 1,071 Times in 810 Posts
    just got this app, but how do you set it up??

    ( not to great on the i-phone )

    baz
    Units; VU+Ultimo/duo/DM800/7020HD/tm9100
    1.2 channel master/quad feedhorn/36volt /vbox
    1 fixed dish, and 1 motorized 1mtr dish
    and a pile of redundant cards/cams

  10. #7
    Forum Supporter
    Donated Member


    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bel Air
    Posts
    4,641
    Thanks
    761
    Thanked 1,436 Times in 829 Posts
    use the ip address of the duo and the http port that you have set up for it and the ftp username and pass... basically mine looks like this

    host or ip address - *******.dyndns.org
    Label - Vu+ Duo
    Zap Mode - multi tuner
    Quality - upto you
    Web-Interface Port - 1222
    Streaming Port - 8001
    username - root
    password - (whatever your ftp pass is)
    and leave the rest default

    that should do it
    "Patience is a virtue, Possess it if you can"
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    How to Install Cams on ViX Image - Click Here / How to Setup Picons on ViX Image - Click Here
    How to Use Image Manager & Backup Manager on ViX Image - Click Here / How to Use Log Manager on ViX Image - Click Here
    How to Setup Inadyn on ViX Image - Click Here / How To Update Satellites.xml File - Click Here
    How To Stream TV To iPhone & iPad - Click Here
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    D I S C L A I M E R
    My right to post information is protected under the rights for freedom act. In all instances, information discussed here on my posts are either hypothetical in nature, out of general curiosity, common knowledge, public knowledge, or role-play. Any use of the collective descriptions and shared knowledge from any of my posts are at the sole discretion of the reader. I am not responsible for what you do with it!

    PM HELP WILL BE IGNORED PLEASE POST HERE IN FORUM AS IT BENEFITS EVERYONE

  11. #8
    V.I.P - R.I.P - Will never be forgotten... basilyoung's Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    3,233
    Thanks
    423
    Thanked 1,071 Times in 810 Posts
    sorry to sound thick, ( and thanks for your reply )

    I did have slingbox working ok, but how do I access the dream app on the phone/comp to modify the settings??

    baz
    Units; VU+Ultimo/duo/DM800/7020HD/tm9100
    1.2 channel master/quad feedhorn/36volt /vbox
    1 fixed dish, and 1 motorized 1mtr dish
    and a pile of redundant cards/cams

  12. #9
    Moderator
    Donated Member
    Mr. Mister's Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Northern Ireland
    Posts
    4,932
    Thanks
    4,823
    Thanked 2,673 Times in 1,189 Posts
    Hi basil..

    Its in the app on your iphone.. There are 6 buttons at the top of the screen when you open the app on your phone and its the 2nd button one from the right..

    Hope this helps

  13. The Following User Says Thank You to Mr. Mister For This Useful Post:

    basilyoung (12-05-11)

  14. #10
    V.I.P - R.I.P - Will never be forgotten... basilyoung's Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    3,233
    Thanks
    423
    Thanked 1,071 Times in 810 Posts
    the problem I have now is,..when I try to start the app,..the app goes full screen for a few moments, then switches off ( reverts back to the main screen on the phone,..any ideas?

    ( i have restarted the phone ..but no difference ) and thanks by the way for your last post
    Units; VU+Ultimo/duo/DM800/7020HD/tm9100
    1.2 channel master/quad feedhorn/36volt /vbox
    1 fixed dish, and 1 motorized 1mtr dish
    and a pile of redundant cards/cams

  15. #11
    V.I.P - R.I.P - Will never be forgotten... basilyoung's Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    3,233
    Thanks
    423
    Thanked 1,071 Times in 810 Posts
    its ok...found the problem

    my i-phone is to old ( 2g )

    oh well,...back to sling for now

    thanks anyway

    baz
    Units; VU+Ultimo/duo/DM800/7020HD/tm9100
    1.2 channel master/quad feedhorn/36volt /vbox
    1 fixed dish, and 1 motorized 1mtr dish
    and a pile of redundant cards/cams

  16. #12
    Moderator
    Donated Member
    Mr. Mister's Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Northern Ireland
    Posts
    4,932
    Thanks
    4,823
    Thanked 2,673 Times in 1,189 Posts
    Not sure.. Have you trying snycing your phone again with itunes.. ??

    What type of iphone do you have.. ??

    As far as i remember this app is not compatable with the 3G version.. and has restrictions on the 3GS..

    But works perfectly on the iphone 4 which is 4G..

    Please correct me if i am wrong..

  17. #13
    Moderator
    Donated Member
    Mr. Mister's Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Northern Ireland
    Posts
    4,932
    Thanks
    4,823
    Thanked 2,673 Times in 1,189 Posts
    Sorry.. Basil.. Did not see your last post..

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •