Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 46
  1. #31
    Member

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    France
    Posts
    55
    Thanks
    3
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Quote Originally Posted by Maxwell4321 View Post
    Actually I dont have the same AVR but I do the same thing from my Pioneer and am a HC enthusiast, make sure you have on the ET you have uShare, Samba and DLNA running in the network setup
    Quote Originally Posted by Maxwell4321 View Post
    Actually I dont have the same AVR but I do the same thing from my Pioneer and am a HC enthusiast, make sure you have on the ET you have uShare, Samba and DLNA running in the network setup
    Maxwell,
    I suspect the problem is uShare as I have enabled the folders and activated Autostart and setup is as follows after reboot:

    Autostart: Enabled Current Status: Stopped
    uShare Name: Vix
    Interface: eth0
    uShare Port: 49200
    Telnet Port 1337
    Shared Folders: /media/HDD, /media/HDD/music
    Web Interface: Enabled
    Telnet Interface: Enabled
    Xbox 360 Support: Enabled
    DNLA Support: Enabled

    With the above settings, some of which are default I still only get the three options on AV - internet radio, Napster or PC and do not see ET.

    Can you offer any ideas svp ?

    Thanks

  2. #32
    Moderator
    Donated Member


    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,647
    Thanks
    1,071
    Thanked 1,759 Times in 826 Posts
    when you try to enable ushare and it doesnt start press the blue button for the log and you should see whats going on

  3. #33
    Member

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    France
    Posts
    55
    Thanks
    3
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Quote Originally Posted by Maxwell4321 View Post
    when you try to enable ushare and it doesnt start press the blue button for the log and you should see whats going on
    Hi Maxwell,
    Thanks for your input, your time and patience.
    I have autostart enabled, did several manual starts on green button and checking the log I get the message:
    "No shares available....
    [A[74G[ok]"

    Can you offer any help from this behaviour ?

    Thanks

  4. #34
    Moderator
    Donated Member


    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,647
    Thanks
    1,071
    Thanked 1,759 Times in 826 Posts
    select your shares

    Menu>setup>system>network>uShare Setup>Red>Green then highlight the HDD, use the OK button to expand the tree and Yellow button to select the shares, once selected press Green to save the selections then the ESC once to get back to the uShare setup screen then press Red to save then ESC once and Green to start the service also select Yellow for Autostart if it not already enabled, if it still fails reboot and see if the service has started automatically

  5. #35
    V.I.P Ev0's Avatar

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    694
    Thanks
    294
    Thanked 267 Times in 157 Posts
    I've just got an old Denon AVR-1910 with a set of yamaha 5.1 satellite speakers and sub.

    Nothing special, but good enough for my needs.

    I use the zone 2 on the amp, for the pc speakers.
    Vu+ Ultimo4K, Vu+ Uno4K, Vu+ Solo4K
    Vu+ Duo2
    , Vu+ Solo2, Vu+ SoloSE V2, Vu+ SoloSE
    Vu+ Zero
    , Vu+ Ultimo, Vu+ Uno, Vu+ Duo, Prismcube Ruby


  6. #36
    Member

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    France
    Posts
    55
    Thanks
    3
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Quote Originally Posted by Maxwell4321 View Post
    select your shares

    Menu>setup>system>network>uShare Setup>Red>Green then highlight the HDD, use the OK button to expand the tree and Yellow button to select the shares, once selected press Green to save the selections then the ESC once to get back to the uShare setup screen then press Red to save then ESC once and Green to start the service also select Yellow for Autostart if it not already enabled, if it still fails reboot and see if the service has started automatically
    Thanks Maxwell but shares are selected - media/HDD/Music folders with yellow tick. I have even tried selecting two MP3 folders as share but reboot does not induce autostart and manual start on green button generates the same log. One setup I did change on uShare is interface to "WLAN0" as the ET is on WIFI dongle.

    Can you suggest anything further to try ?

    Thanks

  7. #37
    Moderator
    Donated Member


    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,647
    Thanks
    1,071
    Thanked 1,759 Times in 826 Posts
    try starting it through telnet

    open a telnet session and once logged in enter this command

    ushare -x -D

    If you are wireless you will need it set to WLAN0 in the network settings first
    Last edited by Maxwell; 24-03-12 at 07:33.

  8. #38
    Member

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    France
    Posts
    55
    Thanks
    3
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Quote Originally Posted by Maxwell4321 View Post
    try starting it through telnet

    open a telnet session and once logged in enter this command

    ushare -x -D

    If you are wireless you will need it set to WLAN0 in the network settings first

    Update:
    Maxwell I have cracked it !! Deselected Music Folder so on uShare only media/HDD selected as share.
    Manual start and uShare now running, Yam sees VIX1 and I can see and stream music = One very happy bunny
    Maybe others can learn from this when seleting the shared folders.

    Again, many many thanks for your inputs and time

    PS I have had many many happy years with Pioneer amps but recently upgraded to 3D and needed 1.4 HDMI and the Yam spec was tempting.
    Now running the Yam with Oppo BDP and Klipsch speakers and very happy with the setup.

    Thanks again

  9. #39
    Moderator
    Donated Member


    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,647
    Thanks
    1,071
    Thanked 1,759 Times in 826 Posts
    Glad you are sorted - I bought a Pioneer SC-LX 85 at xmas and its outstanding, the direction and clarity is just so tight with my MA speakers even the wife noticed how good it is and thats high praise indeed if she notices as she considers Alba to be a good make

    Full Kit list

    Samsung 59PS6900 3D TV - calibrated
    Panasonic PT-AX200E Projector + 120" Motorised glass beaded screen - Calibrated
    VU+ Duo - Calibrated to TV
    Pioneer SC-LX85 - Calibrated after MCACC full setup with SPL meter
    Pro-Ject USB DAC
    Samsung BD-5500
    Monitor Audio RS + RX 7.0 speakers
    Q acoustics 1020i as Front height speakers
    AE Evo Subwoofer
    PS3
    Philips Pronto TSU9600
    HP N40L Microserver 12TB capacity fitted with a GT430 graphics card and running WHS2011 with Flexraid and XBMC Eden Beta 3 direct HDMI to the AVR
    Last edited by Maxwell; 13-03-12 at 21:20.

  10. #40
    Member

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    France
    Posts
    55
    Thanks
    3
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Hi Maxwell,
    Good god what a set-up ! I do believe you are truly an enthusiast

    If ever I need advice on audio..............................

    I did consider the LX55/85 but if I remember well they are rather big units but I am pleased you are happy with the LX-85

    Happy listening and kind regards,

  11. The Following User Says Thank You to Daytona For This Useful Post:

    Maxwell (20-03-12)

  12. #41
    Junior Member

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have got a Marantz 6008 AV network receiver with a Monitor audio gold GSLCR centre speaker and Dali Zensor 5 fronts and Jamo Graphic surrounds, just need to talk my missis into a sub now

  13. #42
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    217
    Thanks
    5
    Thanked 37 Times in 33 Posts
    Quote Originally Posted by pheonix View Post
    if i ever have to sit through any of those god awful programmes again with standard audio never mind surround sound. i'll eat my shotgun.
    I agree, this what a call a waste.

    I had my 7.1 setup on THX Cinema and Peaky Blinders was just awesome.
    Last edited by Alec; 05-02-15 at 22:14.

  14. #43
    Senior Member

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    186
    Thanks
    84
    Thanked 29 Times in 19 Posts
    Like to add my current system

    Amp: Arcam AVR600
    BR: Arcam BDP300
    Sub Rel
    Speakers Kef LS50 (x3) on Atacam Stands
    Kef Eggs (x2)
    TV Pioneer Kuro 500A

    Regards
    John

  15. #44
    Member stavo's Avatar

    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    56
    Thanks
    8
    Thanked 7 Times in 5 Posts
    panasonic vt 50, av yamaha 771 , cambridge audio bd -651 , monitor audio bronze surround sound full speaker package , minix neo 8-h , harmony 885 remote

    regards
    Stavo

  16. #45
    Member stavo's Avatar

    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    56
    Thanks
    8
    Thanked 7 Times in 5 Posts
    panasonic vt 50, av yamaha 771 , cambridge audio bd -651 , monitor audio bronze surround sound full speaker package , minix neo 8-h , harmony 885 remote

    regards
    Stavo

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •