Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Junior Member

    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    10
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 1 Post

    Guide for setting up OpenVPN

    There seems to be a problem with creating a TUN/TAP device required for OpenVPN with the latest release.
    I done this privately for a friend but though i'd share it with you guys.

    https://github.com/Zer0Tolerance/Enigma2-OpenVPN

    ps. apologies, i may have posted in the wrong section.
    Last edited by Mille; 28-08-17 at 10:00.

  2. The Following 2 Users Say Thank You to Mille For This Useful Post:

    Clabs (28-08-17),Donnie (28-08-17)

  3. #2
    ViX Beta Tester

    Join Date
    Jun 2014
    Location
    UK
    Posts
    642
    Thanks
    157
    Thanked 313 Times in 171 Posts
    Have you tried adding the tun.ko driver to the kernel?
    Code:
    insmod /lib/modules/3.13.5/kernel/drivers/net/tun.ko
    Haven't setup openvpn in Linux for a while but this used to be needed on some distros, including E2 at one point.

  4. #3
    Junior Member

    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    17
    Thanks
    7
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Hi,

    thanks for the guide, i have followed the instructions but am getting the attached error message

    VUError.jpg

    The StartVPN-Server.sh contains the following;

    # Enigma2 OpenVPN Starup Script
    if [ -c /dev/net/tun ] ;
    then echo The TUN Device has been Enabled
    else
    mkdir -p /dev/net
    mknod /dev/net/tun c 10 200
    fi
    /usr/sbin/openvpn --daemon --config /etc/openvpn/openvpn.opvn
    echo Please wait...
    echo Your current connection will momentarily be interrupted
    echo while OpenVPN connects to the server.




    any ideas what I am doing wrong?
    VU+ Ultimo

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •