Page 1 of 8 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 106

Thread: NEW Client mode introduced in OpenViX build 5.0.013

  1. #1
    The Boss Sicilian's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    26,716
    Thanks
    21,564
    Thanked 24,195 Times in 6,728 Posts

    NEW Client mode introduced in OpenViX build 5.0.013

    Introduced in OpenViX build 5.0.013, new Client Mode.

    Client mode allows you run a client Enigma 2 receiver over an existing network without the need for any signal feeds. All channels and EPG data will be imported from main Server receiver.

    1) Only certain skins currently show Client mode setup button. Switch to default ViX Night HD skin to setup. Once setup you can switch back to your preferred skin. To re-access Client Mode setup switch back to ViX Night HD skin.

    2) Menu > Setup > Service Searching > Tuner Configuration > See 'Client Mode' yellow setup button. Press 'Yellow' button to switch to Client Mode setup screen.




    3) Select Enable client mode field, using left/right keys set this to 'yes'. Sample settings in screenshot below.



    4) Press Green button to save and your client receiver GUI will reboot. Once Rebooted your client receiver will have imported all channels and EPG data from server receiver. Note reboot process will take slightly longer due to Channels and EPG data being imported.

    Please note that is a new feature therefore a bug could be found that we've not found during testing.

    Big thanks you to Huevos all who tested in the Dev team for bringing this great new feature.
    D I S C L A I M E R

    My right to post information is protected under the rights for freedom act. In all instances, information discussed here on my posts are either hypothetical in nature, out of general curiosity, common knowledge, public knowledge, or role-play. Any use of the collective descriptions and shared knowledge from any of my posts are at the sole discretion of the reader. I am not responsible for what you do with it!

    Follow us on Twitter 0penViX
    Rules can be found
    HERE
    Support our sponsor World-Of-Satellite
    HERE
    Support our sponsor VUPLUS-SHOP.CO.UK HERE
    EDISION OS MEGA, TM-NANO-SE M2 PLUS, MUTANT HD51, VU+ ULTIMO 4K
    Triax 1.1m Powered by TM2600, Technomate 80cm Powered by TM-2600 and Fixed 28.2 Zone 2 dish





  2. The Following 27 Users Say Thank You to Sicilian For This Useful Post:

    + Show/Hide list of the thanked

    abu baniaz (30-04-17),Andy_Hazza (30-04-17),Ashley69 (30-04-17),Bangord30 (21-05-17),bassethound (30-04-17),bbbuk (30-04-17),Blu-ray (30-04-17),BubbleBalls (30-04-17),cactikid (24-05-17),divil_a_bit (30-04-17),harryoz (30-04-17),imish (14-08-17),john doe (30-04-17),khan888 (01-05-17),Manny92 (30-04-17),maxben (30-04-17),mobileman (12-05-17),rimas (03-06-17),ROGIII (07-06-17),roy0110 (30-04-17),seame (30-04-17),sigpark (20-05-17),tappari (30-04-17),TK4|2|1 (30-04-17),Toja60 (03-05-17),twol (30-04-17),widar (30-04-17)

  3. #2
    Senior Member

    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    156
    Thanks
    72
    Thanked 16 Times in 13 Posts
    Nice!

    Can the client receiver be able to add timer locally using a remote tuner?

  4. #3
    The Boss Sicilian's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    26,716
    Thanks
    21,564
    Thanked 24,195 Times in 6,728 Posts
    Quote Originally Posted by divil_a_bit View Post
    Nice!

    Can the client receiver be able to add timer locally using a remote tuner?
    Not yet, in the future maybe.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    D I S C L A I M E R

    My right to post information is protected under the rights for freedom act. In all instances, information discussed here on my posts are either hypothetical in nature, out of general curiosity, common knowledge, public knowledge, or role-play. Any use of the collective descriptions and shared knowledge from any of my posts are at the sole discretion of the reader. I am not responsible for what you do with it!

    Follow us on Twitter 0penViX
    Rules can be found
    HERE
    Support our sponsor World-Of-Satellite
    HERE
    Support our sponsor VUPLUS-SHOP.CO.UK HERE
    EDISION OS MEGA, TM-NANO-SE M2 PLUS, MUTANT HD51, VU+ ULTIMO 4K
    Triax 1.1m Powered by TM2600, Technomate 80cm Powered by TM-2600 and Fixed 28.2 Zone 2 dish





  5. The Following User Says Thank You to Sicilian For This Useful Post:

    divil_a_bit (30-04-17)

  6. #4
    Forum Supporter
    Donated Member
    stuart35's Avatar

    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    56
    Thanks
    18
    Thanked 6 Times in 5 Posts
    Does this supercede and replace the channel importer plugin? What is the difference between the two?
    Vu solo 2 motorised running vix ( always latest build).
    Vu zero as a client using ChannelsImporter from solo 2 running VIX ( always latest build) . Abm, xmltv impoter for epg

  7. #5
    ViX Beta Tester twol's Avatar

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    3,290
    Thanks
    416
    Thanked 1,033 Times in 798 Posts
    By Huevos:
    Client Mode turns any receiver into a streaming client, i.e. no local tuners are used. Client Mode is embedded in E2, and replaces Channels Importer plugin.

    Features:
    All local tuners are disabled and E2 doesn't know they exist.
    All screens that use local tuners disappear.
    Channel lists, epg.dat, and lamedb are retrieved from the host receiver on boot.
    It is also possible to set a schedule to resync with the host receiver.
    All file retrieves are done via URL/TCP.
    Gigablue Quad 4K,
    ..........Unicable FBC Tuners:
    .................. A, C-E, G-H -> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 1.5M (28.2E)
    .................. B,F -> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch 80cm(19.2E)
    Mut@nt HD51 DVB-S2 & DVB-S2X tuners using Legacy ports on multiswitches
    Xtrend ET7500 (C/S) into Giga 4K.

    Giga 4K & HD51 run modified latest ViX (HD51/Giga4k with integrated multiboot support)
    ET7500 runs latest ViX

  8. The Following 4 Users Say Thank You to twol For This Useful Post:

    bassethound (30-04-17),bomberbuckley (05-07-17),seame (30-04-17),stuart35 (30-04-17)

  9. #6
    Forum Supporter
    Donated Member
    stuart35's Avatar

    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    56
    Thanks
    18
    Thanked 6 Times in 5 Posts
    so best not to have channels importer running at the same time?
    Vu solo 2 motorised running vix ( always latest build).
    Vu zero as a client using ChannelsImporter from solo 2 running VIX ( always latest build) . Abm, xmltv impoter for epg

  10. #7
    Senior Member

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    190
    Thanks
    31
    Thanked 21 Times in 19 Posts
    Does the host also have to be on 5.0.0.13 ?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  11. #8
    The Boss Sicilian's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    26,716
    Thanks
    21,564
    Thanked 24,195 Times in 6,728 Posts
    Quote Originally Posted by StuBFrost View Post
    Does the host also have to be on 5.0.0.13 ?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    No it doesn't.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    D I S C L A I M E R

    My right to post information is protected under the rights for freedom act. In all instances, information discussed here on my posts are either hypothetical in nature, out of general curiosity, common knowledge, public knowledge, or role-play. Any use of the collective descriptions and shared knowledge from any of my posts are at the sole discretion of the reader. I am not responsible for what you do with it!

    Follow us on Twitter 0penViX
    Rules can be found
    HERE
    Support our sponsor World-Of-Satellite
    HERE
    Support our sponsor VUPLUS-SHOP.CO.UK HERE
    EDISION OS MEGA, TM-NANO-SE M2 PLUS, MUTANT HD51, VU+ ULTIMO 4K
    Triax 1.1m Powered by TM2600, Technomate 80cm Powered by TM-2600 and Fixed 28.2 Zone 2 dish





  12. The Following User Says Thank You to Sicilian For This Useful Post:

    StuBFrost (30-04-17)

  13. #9
    ViX Beta Tester twol's Avatar

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    3,290
    Thanks
    416
    Thanked 1,033 Times in 798 Posts
    Quote Originally Posted by stuart35 View Post
    so best not to have channels importer running at the same time?
    I would think that if you run as a permanent client then client mode is the way to go, if you flip between active mode (using tuners) and client then probably the plugin ...... but not both.
    Gigablue Quad 4K,
    ..........Unicable FBC Tuners:
    .................. A, C-E, G-H -> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 1.5M (28.2E)
    .................. B,F -> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch 80cm(19.2E)
    Mut@nt HD51 DVB-S2 & DVB-S2X tuners using Legacy ports on multiswitches
    Xtrend ET7500 (C/S) into Giga 4K.

    Giga 4K & HD51 run modified latest ViX (HD51/Giga4k with integrated multiboot support)
    ET7500 runs latest ViX

  14. The Following 2 Users Say Thank You to twol For This Useful Post:

    Bangord30 (21-05-17),stuart35 (30-04-17)

  15. #10
    Junior Member

    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    27
    Thanks
    9
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    hello friends

    I tried it very well, I have 2 devices, mutanthd51 and uno4K work very well
    1-satellite list at uno4K
    Hispasat, hotbird, astra23.5, astra19, eutelsat7, eutelsat4.8, hellasat and Türksat
    2-mutanthd51 is only Turksat but when I do this application, mutanthd51 is active in my un4k, but when i follow mutanth51 i need to take uno4k to stanby
    3-When I run oscam on the main device, my client device, mutanthd51, also opens encrypted channels
    Last edited by harkan; 30-04-17 at 14:13.

  16. #11
    Forum Supporter
    Donated Member
    stuart35's Avatar

    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    56
    Thanks
    18
    Thanked 6 Times in 5 Posts
    dont use tuners on client box so this new client mode works for me, ive been using channel importer and found it good and automates the import of epg and channels as i want. Will give this a go instead of channel importer.
    Vu solo 2 motorised running vix ( always latest build).
    Vu zero as a client using ChannelsImporter from solo 2 running VIX ( always latest build) . Abm, xmltv impoter for epg

  17. #12
    Junior Member

    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    What are capabilities of the Server/Client how many clients can connect simultaneously. If server had 2 twin DVB S2 could server have 1 channel and 3 clients have 1 different channel each.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  18. #13
    ViX Beta Tester twol's Avatar

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    3,290
    Thanks
    416
    Thanked 1,033 Times in 798 Posts
    When active each client ties up a tuner on the server
    Gigablue Quad 4K,
    ..........Unicable FBC Tuners:
    .................. A, C-E, G-H -> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 1.5M (28.2E)
    .................. B,F -> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch 80cm(19.2E)
    Mut@nt HD51 DVB-S2 & DVB-S2X tuners using Legacy ports on multiswitches
    Xtrend ET7500 (C/S) into Giga 4K.

    Giga 4K & HD51 run modified latest ViX (HD51/Giga4k with integrated multiboot support)
    ET7500 runs latest ViX

  19. #14
    Member

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    31
    Thanks
    27
    Thanked 7 Times in 6 Posts
    Is there any way to immediately load the the epg/bouquets when you boot up the client? It doesn't seem to save the epg.dat at shutdown and it seems you have to wait for the next hourly update before you can watch again.

  20. #15
    Member

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    31
    Thanks
    27
    Thanked 7 Times in 6 Posts
    Update: Just restarted the GUI and the bouquets have been imported automatically this time.

Page 1 of 8 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •