Hello Guest, if you're reading this it means you have not yet registered. Please take a second, Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member

    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Kodi not starting on 2nd attempt? Have to reboot.

    Hi,

    I've got a problem opening kodi.

    Build = openvix 4.2.021
    vu+ soloe se v2
    vuplus kodi plugin

    The kodi plugin seems to run fine on 1st attempt with no issues. I'll then exit kodi and watch normal tv, if I have to then run kodi again later that night or next day it won't run and just returns back to the plugin menu. The only way I can get it to run is by resetting from menu or hard power cycle from rear switch. Has anyone came across this issue before?

    The only thing I can think of that I've changed was adding plugin - mediaplayer as the standard kodi one is not great. I have since removed this with no improvement. Is kodi not closing properly and leaving a process open or is it a vix bug?

    Any help would be greatly appreciated!

  2. #2
    The Boss Sicilian's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    26,239
    Thanks
    21,104
    Thanked 23,790 Times in 6,595 Posts
    FTP to the receiver storage device using Filezilla. Look for hidden folders named ./kodi and ./xbmc. Delete them both. This will reset Kodi plugin.

    When you setup again setup one step at a time to try track down what the cause is.
    D I S C L A I M E R

    My right to post information is protected under the rights for freedom act. In all instances, information discussed here on my posts are either hypothetical in nature, out of general curiosity, common knowledge, public knowledge, or role-play. Any use of the collective descriptions and shared knowledge from any of my posts are at the sole discretion of the reader. I am not responsible for what you do with it!

    Follow us on Twitter 0penViX
    Rules can be found
    HERE
    Support our sponsor World-Of-Satellite
    HERE
    Support our sponsor VUPLUS-SHOP.CO.UK HERE
    EDISION OS MEGA, TM-NANO-SE M2 PLUS, MUTANT HD51, VU+ ULTIMO 4K
    Triax 1.1m Powered by TM2600, Technomate 80cm Powered by TM-2600 and Fixed 28.2 Zone 2 dish





  3. #3
    ViX Beta Tester

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    germania
    Posts
    4,360
    Thanks
    98
    Thanked 1,229 Times in 968 Posts
    Hi,
    look at the hard drive perhaps there are crash dumps from kodi.

    ciao
    ---
    Sat:VU+ Ultimo4K/Solo4K/Duo2/2*Solo2, DM7020
    Remote: Harmony 200, 700, 2*785,Link, Smart Control, Smart Companion, 2*Touch, 2*Ultimate, Keyboard

  4. #4
    Junior Member

    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Trial - Can't see any crash dumps?

    Sicilian - I found ./kodi on media/hdd I deleted this (had a lot of failed errors during it). Reran kodi still not running on 2nd attempt.

    I then removed the plugin and re-downloaded it to see if that would help but it still does the same thing. Noticed it also remembered all my kodi settings so I'm thinking removing the plugin didn't do a full removal.

  5. #5
    Junior Member

    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Ok Guys, I have managed to sort it by trial and error. Removing plugins and extensions had no effect, here's what I did just in case anyone else hits this issue:

    I located 2 directories created by kodi / xbmc during the plugin installation namely (hidden ) .kodi & and xbmc. These were on /media/hdd, although I've read that if you've installed kodi without a usb-stick or drive then these will be created on internal folders.

    I then tried to remove these folders via filezilla and also telnet where I was getting errors, mostly read only errors. I finally removed the usb stick and fired it up in my computer where I could remove these folders with full access. Turned box off, inserted usb stick and fired it up.

    Kodi then done a first installation again and after a few open and shuts of kodi it seems to be fully working again. Having to install a few selected apps and setting up trakt and realdebrid is a small price to pay for having this annoying issue fixed.

    Thanks very much for replying and setting me off in the right direction

  6. The Following User Says Thank You to methtical For This Useful Post:

    Sicilian (11-01-17)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •