Hello Guest, if you're reading this it means you have not yet registered. Please take a second, Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Forum Supporter
    Donated Member
    Rimmel's Avatar

    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    282
    Thanks
    62
    Thanked 64 Times in 10 Posts

    ViX Telnet password?

    Trying to access the telnet interface so that I can copy the contents of a usb drive to the internal HD.

    Anyone know the login?

    thanks
    CT

  2. #2
    Junior Admin
    Donated Member
    Stanman's Avatar

    Join Date
    May 2010
    Posts
    10,609
    Thanks
    987
    Thanked 3,266 Times in 2,451 Posts
    its blank until you change it

    Support The Sponsor - Buy from the best HERE
    Please abide by the rules - have a read HERE
    VIX Team Guides & Tutorials HERE
    ViX Team Enigma 2 HD settings for 28.2E HERE
    How to upload VIX bouquets to E2 HERE

    How to install Softcams in VIX HERE
    D I S C L A I M E R
    My right to post information is protected under the rights for freedom act. In all instances, information discussed here on my posts are either hypothetical in nature, out of general curiosity, common knowledge, public knowledge, or role-play. Any use of the collective descriptions and shared knowledge from any of my posts are at the sole discretion of the reader. I am not responsible for what you do with it!

    PM HELP WILL BE IGNORED PLEASE POST HERE IN FORUM AS IT BENEFITS EVERYONE


    Follow us on Twitter

    NO CARD SHARING TALK WILL BE TOLERATED, LAN OR WAN! IN OPEN FORUM OR PM

    IF THE POSTS HELP PLEASE CLICK THANKS OR ADD TO REP ?


  3. #3
    V.I.P - R.I.P - Will never be forgotten... basilyoung's Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    3,232
    Thanks
    423
    Thanked 1,062 Times in 808 Posts
    in telnet, to change the units password, you need to login ( ip addy ) login as root
    then type this passwd
    you will be prompted to type your new password, do so, but no text will be seen, once done, hit return
    and repeat, a confirmation notice will appear

    baz
    Units; VU+Ultimo/duo/DM800/7020HD/tm9100
    1.2 channel master/quad feedhorn/36volt /vbox
    1 fixed dish, and 1 motorized 1mtr dish
    and a pile of redundant cards/cams

  4. The Following User Says Thank You to basilyoung For This Useful Post:

    Rimmel (19-09-11)

  5. #4
    Forum Supporter
    Donated Member
    Rimmel's Avatar

    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    282
    Thanks
    62
    Thanked 64 Times in 10 Posts
    mmmm never changed the password but it wont let me login with a blank one.

    So i cannot login as root. - strange

  6. #5
    Junior Admin
    Donated Member
    Stanman's Avatar

    Join Date
    May 2010
    Posts
    10,609
    Thanks
    987
    Thanked 3,266 Times in 2,451 Posts
    From when I last flashed with the image and had to telnet / FTP in it was just a matter of entering root at the login and that was it. You haven't installed some back up image have you - there are some floating around the web purporting to be VIX originals.

    Support The Sponsor - Buy from the best HERE
    Please abide by the rules - have a read HERE
    VIX Team Guides & Tutorials HERE
    ViX Team Enigma 2 HD settings for 28.2E HERE
    How to upload VIX bouquets to E2 HERE

    How to install Softcams in VIX HERE
    D I S C L A I M E R
    My right to post information is protected under the rights for freedom act. In all instances, information discussed here on my posts are either hypothetical in nature, out of general curiosity, common knowledge, public knowledge, or role-play. Any use of the collective descriptions and shared knowledge from any of my posts are at the sole discretion of the reader. I am not responsible for what you do with it!

    PM HELP WILL BE IGNORED PLEASE POST HERE IN FORUM AS IT BENEFITS EVERYONE


    Follow us on Twitter

    NO CARD SHARING TALK WILL BE TOLERATED, LAN OR WAN! IN OPEN FORUM OR PM

    IF THE POSTS HELP PLEASE CLICK THANKS OR ADD TO REP ?


  7. The Following User Says Thank You to Stanman For This Useful Post:

    Rimmel (19-09-11)

  8. #6
    Senior Member

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Berkshire
    Posts
    9,696
    Thanks
    1,039
    Thanked 4,357 Times in 2,252 Posts
    what u need to look at is are you actually telnet'ing in or ssh'ing in

    if telnet then blank will be fine

    if ssh then it wont let you log in with a blank password
    PM HELP WILL BE IGNORED PLEASE POST HERE IN FORUM AS IT BENEFITS EVERYONE
    NO CARD SHARING TALK WILL BE TOLERATED, LAN OR WAN! IN OPEN FORUM OR PM


    IF THE POSTS HELP PLEASE CLICK THANKS OR ADD TO REP ↓

  9. The Following User Says Thank You to silverfox0786 For This Useful Post:

    Rimmel (19-09-11)

  10. #7
    Forum Supporter
    Donated Member
    Rimmel's Avatar

    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    282
    Thanks
    62
    Thanked 64 Times in 10 Posts
    Aha! found the problem! I didn't realise that as soon as you ftp onto the box it takes whatever you put in as the FTP password as the new password for everything.

    Thanks for the replies.
    CT

  11. #8
    Senior Member

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Berkshire
    Posts
    9,696
    Thanks
    1,039
    Thanked 4,357 Times in 2,252 Posts
    Quote Originally Posted by Cameltoe View Post
    Aha! found the problem! I didn't realise that as soon as you ftp onto the box it takes whatever you put in as the FTP password as the new password for everything.

    Thanks for the replies.
    CT
    thats a new one on me


    never found that to happen b4
    PM HELP WILL BE IGNORED PLEASE POST HERE IN FORUM AS IT BENEFITS EVERYONE
    NO CARD SHARING TALK WILL BE TOLERATED, LAN OR WAN! IN OPEN FORUM OR PM


    IF THE POSTS HELP PLEASE CLICK THANKS OR ADD TO REP ↓

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •